Jump to content

Gerard P

Junior
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Country
  Nederland

Company info

 • Location
  Heerlen
 1. Dank voor de reacties. Ik ben helaas niet belastingtechnisch aangelegd. Ik zit eraan te denken om het simpel voor mijzelf te houden en gewoonweg voor iedereen (waar dan ook ter wereld) 21% BTW te rekenen in het verkoopproces zonder een optie om een BTW nummer in te vullen. Dit zou toch een valide optie zijn?
 2. Is er iemand die misschien uitsluitsel op mijn laatste post kan geven? Wellicht kan ik voor iedere klant (waar vandaan dan ook ter wereld) 21% BTW rekenen en wanneer hij/zij een geldig BTW nummer invoert geen BTW.
 3. Dank voor de reactie beiden! Zou het correct zijn als ik de volgende BTW percentages hanteer: Klant binnen Europa incl Nederland: 21% Klant buiten Europa: 0% Wanneer een klant zijn/haar BTW nummer invoert en de API keurt het goed, wordt er geen BTW gerekend.
 4. Beste Leden, Ik ga binnenkort mijn webshop online zetten waar ik mijn logo ontwerp diensten ga aanbieden. Ik verwacht klanten uit de hele wereld en heb hierdoor een vraag over welk BTW percentage ik moet hanteren. Zoals ik het nu zie, val ik niet onder de MOSS regelgeving, en kan ik mijn inziens het NL BTW percentage van 21% rekenen voor iedereen. Zie ik dit correct? en zijn er wellicht nog andere zaken voor mij om rekening mee te houden? In hoeverre zou het in mijn voordeel werken om een extra module binnen mijn website te draaien waarbij de betreffende klant (als deze een ondernemer is) zijn BTW nummer in kan vullen en na verificatie het product ex BTW verkocht wordt? Ik hoop dat jullie mijn vragen kunnen beantwoorden. Met vriendelijke groet, Gerard
 5. In bovenstaand artikel wordt nu het volgende genoemd: "Voor start-ups en kmo’s betekenen de nieuwe regels een belangrijke vereenvoudiging. Wanneer de jaarlijkse grensoverschrijdende onlineverkoop van een onderneming minder dan € 10 000 bedraagt, zal zij de btw-regels van haar thuisland kunnen blijven toepassen." Heeft iemand al meer informatie m.b.t. definitieve stukken?
 6. Ah oke, ik zie het, de drempel van 10.000 euro werd initieel ingesteld voor 2018, maar deze wordt wellicht verhoogd naar 35.000 euro. Voor 2017 is er inderdaad geen drempel en dien ik de MOSS wetgeving toe te passen in mijn geval. Dank wederom voor de uitleg.
 7. Oke, in dat geval zou ik mijzelf dus uit kunnen schrijven voor de MOSS regeling aangezien ik dit jaar onder de 10.000 drempel val en de komende jaren niet boven de 35.000 drempel verwacht uit te komen? Dit uiteraard ervan uitgaande dat de nieuwe regeling wordt goedgekeurd. Ik heb de afgelopen kwartalen wel al de belastingtarieven gerekend van de betreffende landen, dus bijvoorbeeld 27% voor Hongarije en 19% voor Roemenië. Zou het nu mogelijk zijn om deze aan mijn kant te veranderen naar 21% en hiermee enkel aan de Nederlandse overheid de belasting te betalen?
 8. Dank voor je reactie en de link naar het artikel. Klopt het dat de 35.000 regel pas in zal gaan vanaf 1 april 2021? Tot die tijd moet ik dus gewoon op de huidige voet verder gaan en de MOSS wetgeving toe blijven passen zoals ik die nu ook toepas?
 9. Dank voor je uitgebreide reactie prinsrachid. Tot op heden reken ik voor binnenlandse bestellingen 21% btw en voor bestellingen uit de EU landen het betreffende btw percentage, omdat ik er vanuit ga dat ik onder de MOSS wet val. Afgelopen weekend heb ik mijzelf voor MOSS ingeschreven en dit was enkel mogelijk vanaf 01-10-2017, dus het begin van Q4. Dit heb ik in ieder geval gedaan, dus voor Q4 hoop ik (na goedkeuring voor MOSS) mijn belasting via het MOSS systeem te doen. Het lijkt hiermee dus uitgesloten dat ik ook de belasting van de voorgaande kwartalen in mijn Q4 MOSS aangifte kan meenemen. Het euvel bij mij is het feit dat ik mijn eerste EU bestelling eind Q1 heb gehad en hiermee dus meerdere kwartalen achterloop. Zoals aangegeven baal ik hier ontzettend van en wil ik graag schoon schip maken in binnen en buitenland. Ik heb inmiddels alle contactgegevens verzameld van de belastingdiensten uit andere EU landen en zit er dus aan te denken om ze allemaal een e-mail te sturen met tekst en uitleg en dat ik (varierend per land) 10 tot 200 euro in totaal schuldig ben tot en met Q3 en hoe ik dit kan oplossen. Ik kan mijzelf voorstellen dat een buitenlandse belastingdienst niet zit te wachten op al dat "gedoe" voor 10 tot 200 euro en verwacht zelfs dat een aantal niet zullen reageren, maar ik weet niet goed waar te beginnen. Dit lijkt mij de enige oplossing... Heb jij wellicht nog advies over bovenstaande, of een andere aanpak?
 10. Wederom dank voor je reactie. Heeft iemand zich hier weleens te laat aangemeld voor de MOSS? Hoe ging dat, mocht je alsnog de BTW betalingen aan andere EU landen overmaken van voorgaande kwartalen?
 11. Heeft er verder iemand nog een idee of advies over hoe ik deze situatie op zou kunnen lossen? Ik ben me er van bewust dat ik zelf voor deze situatie gezorgt heb, maar zijn er wellicht nog andere oplossingen buiten mijzelf aanmelden bij al die verschillende landen? De FAQ van de belastingdienst zegt het volgende: Dit zijn géén digitale diensten: − onlinecursussen Hoe zou ik aan een definitieve beslissing kunnen komen, over of mijn website/dienst valt onder de categorie "digitale diensten", is dit iets dat de belastingdienst op verzoek kan doen?
 12. Dank voor je reactie. Het is een online quiz/assessment omgeving waarbij cursisten vragen moeten beantwoorden en het geheel vrijwel automatisch verloopt, van inschrijving tot betaling tot het aantal dagen waarvan de cursist nog toegang heeft tot het materiaal. Wel heb ik iedere aanmelding handmatig goed moeten keuren in het systeem voordat de inschrijving van de cursist voltooid was en hij/zij toegang kreeg tot het materiaal. Zou ik hier wellicht ook iets mee kunnen?
 13. Beste mede-forummers, Ik zit in een lastig parket en zou graag advies van jullie ontvangen. Ruim een half jaar geleden ben ik begonnen met het leveren van digitale diensten (online cursussen) via mijn website. Het gross van mijn klanten bevindt zich buiten Nederland. De prijs van mijn cursussen ligt rond de 20 - 25 euro, waarbij het BTW bedrag gemiddeld uitkomt op 4 a 5 euro per order. Het opstarten van mijn website heb ik gecombineerd met mijn baan. Dit was een drukke periode waarbij ik mijzelf niet voldoende op de fiscale zaken van mijn onderneming heb gericht, omdat ik de tijd die ik had gebruikte om mijn website te ontwikkelen. Ondertussen kwamen de eerste orders al binnen uit Nederland, de EU en buiten de EU. Inmiddels heb ik meer tijd voor mijn eenmanszaak en wil ik het fiscaal op orde brengen, maar ik heb al honderden orders ontvangen vanuit Nederland, de EU en buiten de EU. Bij de belastindienst wil ik ook graag open kaart spelen en vandaag was ik van plan om mijzelf aan te melden voor de MOSS regeling vanaf de datum van mijn eerste order. Ik vrees nu alleen dat ik hier te laat voor ben en mijzelf wellicht bij ieder land apart zal moeten aanmelden om over het algemeen een klein bedrag aan belasting te betalen... Zou er bijvoorbeeld een uitzondering gemaakt kunnen worden binnen de MOSS regeling om nog BTW betalingen van ruim een half jaar geleden te kunnen doen aan de EU lidstaten? Ik val dit jaar volgens de Nederlandse wetgeving onder de KOR. Is er wellicht een bepaalde drempel waar ik gebruik van zou kunnen maken, om bijvoorbeeld mijn belastingzaken voor dit jaar enkel binnen Nederland te regelen? Ik weet dat ik er een zooitje van heb gemaakt, maar zou graag jullie input ontvangen.
 14. Dank voor de duidelijke informatie Maxn. Ik vind gedeelte 3 verder wel verwarrend: 3 Prestaties naar/in het buitenland 3a Leveringen naar landen buiten de EU (uitvoer) 3b Leveringen naar/diensten in landen binnen de EU Aangezien ik ook digitale leveringen doe binnen de EU en daarbuiten naar particulieren was ik in de veronderstelling dat ik dat hier moest vermelden? Of geldt gedeelte 3 enkel voor leveringen naar andere ondernemers binnen/buiten de EU?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept