A Cup of Cake

Newbee
  • Aantal berichten

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Geslacht
    Female
  • Land
    Nederland
  • Voornaam
    Patricia

Bedrijfsinfo

  • Plaats
    Alphen aan den Rijn
  • Branche 2
    ICT/ internet
  • Branche 3
    30

A Cup of Cake's trofeeën

  1. Dank je wel voor je reactie, ik dacht al dat het erg laag was. Zeker gezien cupcakes relatief weinig ingredienten hebben. Klopt, de vaste kosten blijven inderdaad gelijk maar het is ook erg lasting in te schatten hoeveel de omzet zal zijn. Ik hoop inderdaad op walk in customers maar daarnaast ook omzet door bestellingen van taarten en cupcakes. In het centrum is een locatie beschikbaar waar een huidige cupcake winkel zit (die dan gekocht dient te worden en ik wil hierover in overleg ben geweest). Maar dit is een pand van 30m2 voor 1925 per maand (excl BTW en servicekosten). Dat is zo hoog waardoor het gelijk zo onwijs op de vaste lasten drukt. Er is alleen ruimte voor 2 hele kleine barretjes en er is geen ruimte voor tafels of uberhaupt ruimte om je wat makkelijker te bewegen. In een winkelcentrum in dezelfde woonplaats vind een renovatie plaats en word er een horecaplein gemaakt, hier kost een pand van 75m2 1625 ex BTW. Het huurcontract is wel gelijk 5 jaar. Voordelen zijn wel dat er aardig wat loop is, parkeren gratis is en er een plein word gerealiseerd. Ik vind een hoge huur met een lang contract ook een te groot risico, hoewel 1625 ook nog een hoop geld is!
  2. Beste ondernemers, Heel hartelijk dank jullie reactie, tips en adviezen! Ik kan hier zeker wat mee en ga me er verder induiken mochten jullie nog andere ideeen of adviezen hebben dan verneem ik dat graag. Inmiddels weer druk aan het schrijven geslagen en een groot deel van het (concept) ondernemersplan is klaar, nu enkel bij het financiele hoofdstuk staat er nog geen letter op papier maar met jullie inbreng heb ik al wel een wat duidelijker beeld! Onderstaand reactie op jullie antwoorden. Mochten jullie zin en tijd hebben kan ik natuurlijk mijn plan versturen ;) Nogmaals bedankt! @Marco van den Maagdenberg Hartelijk dank voor het welkom heten! Ik heb wel diverse cijfers en trends gelezen en in mijn plan verwerkt maar deze niet! Ik ga het lezen en indien toepasselijk toevoegen, dank je wel. @Twabla Dank je wel voor de tips, ik zal zeker eens gaan rondneuzen op het wereldwijde web en ook bestaande huidige winkels raadplegen, ik kan altijd een poging wagen. De kosten heb ik op een rijtje gezet, ik heb ook een indicatie van de huur en de overige vaste lasten, ingrediënten uitgezonderd. Gezien ik de huidige omzetgegevens heb van een vergelijkbare winkel die te koop staat kan ik ook een aardige inschatting maken. Ik wil inderdaad een zo realistisch mogelijk plaatje voor mezelf maar ook wat ik kan aantonen bij de bank. Zelfs de verhuurder vraagt hierom! De tips voor die vingerverftekening ben ik sowieso op zoek! Ik ben creatief maar creatief met cijfers is toch een ander verhaal!  Die formule kan ik wel wat mee, het aantal huishoudens heb ik gegevens van maar hoe weet ik hoeveel zij per periode gebak kopen? En hoe weet ik wat het marktaandeel is? Ik kan hier wel verder induiken want het geeft misschien wel een betere indicatie, en anders staat het wel professioneel  @Highio Dank je wel voor je welkom, klopt deels. Enerzijds wil ik inderdaad een soort koffiebar en daarnaast verkoop van gebak, dit is ook toegelicht in mijn ondernemersplan, daarom heb ik ook cijfers en trends van zowel horeca als bakkerij/ food toegevoegd. Maar inderdaad een hele goede tip om bij de gemeente te informeren! Ik weet dat de vastgoed beheerder van een winkelcentrum dat ik op het oog heb een horecaplein wil gaan inrichten en daar is dus een zeer geschikte locatie vrij. @Hans van den Bergh Dank je wel voor je reactie, de P’s heb ik (als concept) in het plan beschreven en ook een voorlopige indicatie van de prijzen, de grondstoffen zij inderdaad makkelijk te achterhalen en kan al een aardige inschatting mee maken. Maar wat ik lastig vind in te schatten is wat er daadwerkelijk verkocht zal worden. Op basis van een bestaand bedrijf dat te koop staat kan ik een beetje een inschatting maken maar ik vind dit erg moeilijk! @Wimj Dank je wel voor je reactie, dat is ook erg lastig. Wat wel een voordeel is is dat je een groot gedeelte kunt invriezen en er in de ochtend eigenlijk alleen te koop zet wat je verwacht te verkopen. Wellicht is het meer haalbaar om alleen een standaard assortiment te hebben van cupcakes en daarnaast taarten op bestelling. @Benm Dank je wel voor je reactie, klopt het is ook deels horeca en deels bakkerij. In mijn plan is dit ook verder toegelicht. Daarom vind ik het zo lastig om een omzet analyse te maken, verkoop ik 100 of 10000 cupcakes op een dag, en heb ik 5 bestellingen per week of misschien wel 25? Vind dit erg moeilijk. Ook het berekenen van de marginale kosten vind ik vrij lastig, maar er is vast een site te vinden waar ik dat kan berekenen. Ik heb zelf een berekening gedaan en ik kwam op een marge van 22% per cupcake maar dit leek me vrij weinig. Ik zou inderdaad ook soortgelijke samenwerkingen willen aangaan met diverse bedrijven, is de marge misschien wel wat minder maar misschien wel vaste inkomsten en daarnaast het vergroten van de naamsbekendheid. @Ron van der Kolk Dank je wel voor je kritische noot, misschien is mijn droom ook iets te idealistisch en moet ik het terugbrengen naar iets minder maatschappelijk iniatieven of in ieder geval meer winstgevend maken. Wellicht moet ik ook gewoon een aantal lokale leveranciers bellen en meer vragen naar de mogelijkheden/ kosten. De vaste lasten heb ik aardig in kaart, althans grotendeels. De opbrengsten daarentegen helemaal niet. Ik vind het erg lastig! Een ondernemersplan komt een stuk meer bij kijken dan ik had verwacht! Ik zit nu al op 11 pagina’s en dan heb ik nog een heel financieel hoofdstuk te gaan!
  3. Beste (toekomstige) (mede) ondernemers, Ik ben nieuw hier en druk bezig met schrijven van een ondernemersplan voor het openen van een cupcake- en taartenwinkel. Het concept draait om beleving: huiskamergrvoel, open keuken, warme en vriendelijke sfeer met goede producten. Met naast een vast assortiment wisselende producten. Naast een kopje koffie met wat lekkers is her mogelijk om taarten en/of cupcakes te bestellen. Custom made of standaard, voor elk idee een mogelijkheid. Het idee is om tevens ‘maatschappelijk’ verantwoord te ondernemen door lokale initiatieven te ondersteunen, gebruik van ingrediënten van lokale leveranciers en het indienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ik heb al een aardig concept ondernemersplan, heb me flink door de eerste hoofdstukken heen geworsteld maar nu komt het op het financiële plaatje. Hoe maak ik een omzet analyse, met welke kosen dien ik rekening te houden? Welke regelingen zijn er voor startende ondernemers? En hoe kan ik sowieso een concrete inschatting maken van de verwachte omzet? Heeft iemand misschien tips voor mij of weet welke websites ik hiervoor kan bekijken? Elke tip is van harte welkom! Alvast heel hartelijk dank! Groeten, Patricia
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.