Jump to content

Een Gazelle -500

Newbee
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0
  1. Bedankt voor het meedenken! @prinsrachid: Wat betreft waarom ik het via mijn bv wil doen, volgens mij heb ik hierin geen keuze aangezien het geld in theorie op de balans van de BV staat. Als ik dit naar mezelf wil uitkeren moet ik er 52% belasting over betalen. @odeon: Je hebt helemaal gelijk, we hebben onze VOF naar een BV omgezet. Werk samen met haar verder in de BV. De bedragen die ik noem zijn de bedragen op mijn beheer bv of mijn FOR. Bij de overgang is de FOR ingebracht in de BV. De BV is opzich ruim voldoende liquide de 25% af te tikken, maar dat is inderdaad nadelig. Wat betreft het belastingvoordeel, daar is het me dus om te doen, maar ik vind het vrijwel onmogelijk om dat te berekenen. Ik heb als ik je goed begrijp 2 opties: 1. Afstorten bij een verzekeraar. Dit kan ik zelf met wat tools op internet nog wel berekenen. Een gemiddeld percentage nemen en kijken wat je in 30 jaar opbouwd 2. De 30 in mijn huis steken. Nu loop ik vast. Ik begrijp er nu geen pepernoot van hoe ik kan berekenen hoeveel dit ongeveer oplevert in 30 jaar. Zijn hier tools voor of weet iemand hoe ik dit kan berekenen? (wat betreft ib is het denk ik handig mijn inkomen te weten, dit is denk ik zo'n 80k per jaar) Alvast bedankt!
  2. Dag allen, Korte vraag, met ik vrees een hele hoop antwoorden :) Ik ga dit jaar beginnen met het verstrekken van een hypotheek uit mijn eigen BV omdat ik teveel overhoudt en geen zin heb om het op te maken (vrij sobere levensstijl). Nu is recentelijk mijn VOF overgezet in een BV en daarom heb ik nog 30k uit de FOR staan op een aparte rekening. Die 30k is een deel van mijn pensioenspot (ben 35, dus niet heel snel nodig). Ik wilde in eerste instantie die 30 afstorten op een pensioensrekening, maar begin een beetje te twijfelen. Ik wil een redelijk rendement met een laag risico. De beurs is de laatste tijd best een slagveld en ik vraag me ook af hoeveel groei er nog in zit, zie de AEX bv niet zo heel snel verdubbelen. Het valt me ook op dat mijn huidige pensioensrekening de afgelopen 2 jaar amper heeft gerendeerd. Daarom denk ik er nu over om die 30k ook uit te lenen voor mijn hypotheek. Ik betaal 3,35% rente dus die is mooi meegenomen. Aangezien ik de krapte op de huizenmarkt als een wat langere trend zie en ik in een vrij goedkope en gewilde eengezinswoning in de randstad woon denk ik dat mijn huis ook wel een paar procent per jaar kan pakken (afgelopen 3 jaar 20% gestegen). Nu weet ik overigens niet of ik dit überhaupt moet rekenen als rendement omdat ik die stijging natuurlijk sowieso pak omdat het huis van mij is. Mijn vraag is dus: Is het slim om die pensioenspot in het huis te stoppen of ben ik dan een dief van mijn eigen portemonnee omdat de beurs op de lange termijn echt veel meer oplevert? Het argument dat ik alles dan in stenen heb maakt me niet zoveel uit, ik ben van plan om het bedrag dat ik terugbetaal aan mijn eigen "hypotheekbank" alsnog in een pensioensrekening te stoppen dus tenzij er echt bizarre zaken gebeuren verwacht ik wel dat ik vrij ruim met pensioen kan. Aanvullend vraagje: Kan ik die 30k inbrengen in mijn eigen bv en vervolgens weer aan mezelf uitlenen of gaat de belastingdienst dan bokken? In ieder geval bedankt voor het doorlezen van dit hele verhaal en ik hoop dat iemand goed advies voor me heeft!
  3. Top, bedankt voor je snelle antwoord! Maar snel bestellen dan, kunnen we vrijdag bij de laatste borrel hem gelijk inwijden ;D
  4. Beste allen, Samen met mijn compagnon heb ik een klein onderzoek en adviesbureau met twee vaste medewerkers. Nu zijn we laatst als bedrijfsuitje naar een VR room (een plek waar je kan spelen met virtual reality) geweest. Dit vond iedereen ongelofelijk leuk vandaar dat ik het plan heb opgevat om voor het kantoor een eigen set te kopen. Nu zag ik dat Playstation een relatief goedkope optie heeft waardoor ik voor rond de 600 euro zo'n ding hier heb hangen. Tot zover volgens mij geen problemen. (In het vorige pand hebben we een pooltafel gekocht en dit was ook geen probleem.) Nu komt het issue: Ik wil mijn eigen spelcomputer thuis ook upgraden, en hierbij twijfel ik ook over de playstation. Nu kan ik er natuurlijk twee kopen, maar dit voelt als enorme verspilling. Ik game thuis denk ik ongeveer 1 dag per maand (bedrijf, kind en vrouw, weinig vrije tijd, jullie kennen het vast ;)). Oftewel, ik kan net zo goed die ene dag in de maand de playstation van de zaak mee naar huis nemen (die uiteraard namelijk weer nooit gebruikt zal worden in de tijden dat ik speel. Weet er iemand hoe dit zit? Kan ik er gewoon 1 kopen en die delen of is het slimmer om er gewoon twee te kopen en een extra boom in mijn tuin te planten zodat ik me wat minder slecht voel over de verspilling?

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept