Jump to content

Excel-Boekhouder

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Precies. En die sturen we dan naar e-Boekhouden.nl. Het gemak zit 'em in de API-koppeling die we gemaakt hebben. Dus, zonder alles opnieuw invoeren exporteren vanuit de Excel-sheet. Verdere overtuiging over de voordelen en werking van e-Boekhouden.nl zelf is aan het team van e-Boekhouden.nl. Die zijn veel aan het AB-testen en maken beslissingen op basis van de uitkomsten. Daar bemoei ik me niet mee :).
 2. Precies wat Peter zegt. Het gaat over Excel-boekhouden.nl. Het overstappen is extra voor mensen die uiteindelijk het 'te druk' krijgen, of 'te groot' worden voor een Excel-boekhouding. Dat is dan iets makkelijker gemaakt. Dat is het. De mindset van mensen die een Excel-boekhouding zoeken (of een gratis boekhouding) is anders ben ik van mening.
 3. *Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt om een welkomst-email te sturen en u op de hoogte te houden van een versie-update. We spammen niet en geven uw gegevens niet aan derden. Kleine update bij de download-pagina. ook de FAQ er op aangepast. Bedankt voor de feedback!
 4. Dat is nog steeds geen dubbel boekhouden de kern van dubbelboekhouden is dat iets 1x Debet of Credit wordt geboekt en daarna 1x Credit of Debet met als saldo 0 (nul) zodat je weet dat er geen invoer fouten zijn gemaakt. Dat iets naar de Balans wordt weggeschreven is nu nog te overzien maar na tientallen boekingen niet meer omdat er geen echte 0 (nul) controle opzit. Nee dat begrijp ik. Maar ik vraag me af in hoeverre dat noodzakelijk is als alles automatisch uitgerekend wordt en of daar vraag naar komt. We gaan het zien :). Als men dat wil, maken we dat. Probleem is dat je altijd afwegingen maakt tussen gebruiksgemak en het 'eenvoudig houden', t.o.v. de meest uitgebreide boekhouding maken. Bedankt voor de input in ieder geval.
 5. Maar dat is nog geen dubbel boekhouden. Bij dubbel boekhouden worden De verzonden Facturen Debet geboekt aan de post "Handels debiteuren" en netto Credit geboekt aande post "Omzet" De betalen B.T.W. wordt dan Credit geboekt aan de post "Te betalen B.T.W." Je saldo Check is dan 0 (nul). Je weet dan dat je geen invoerfouten hebt gemaakt De ontvangsten Debet via" de Bank" geboekt worden weg geschreven Credit aan de post "Openstaande Handels Debiteuren" met als saldo check 0 (nul) en dat de via " De bank" Betaalde B.T.W." Credit geboekt, wordt weg geschreven Debet tegen de post "te betalen B.T.W." met als saldo check 0 (nul) Je weet dan ook dat je geen invoer fouten hebt gemaakt Wpronk, Zie screenshot. Ik heb een Openstaande factuur in Verkoop & Opbrengsten van 500 euro excl. 21% btw. Dat wordt op de volgende manier automatisch weggeschreven. Dit verandert echter als je de factuur op Betaald via ... zet, i.p.v. openstaand. Dan wordt het bedrag verplaatst van debiteuren naar bank of kas. Er worden daarvoor geen nieuwe mutaties aangemaakt die elkaar wegschrijven, maar door de verschillende betaalstatussen doe je de controle, toch?
 6. In het 'Financieel overzicht' wordt alles weggeschreven op de categorieën die je zelf aangeeft. Dit is mits de invoer van de inkoop/uitgave in hetzelfde jaartal als de boekhouding is. Dit wordt ook per regel aangegeven. Er wordt onderscheid gemaakt tussen Balans en Winst/Verlies. Deze berekeningen verlopen automatisch.
 7. Iemand met een scherpe blik en duidelijke mening lijkt me ;). Iemand ook de Excel-sheet zelf bekeken?
 8. Wees dan helemaal transparant en zet er dan ook gewoon bij dat e-boekhouden.nl ook van skillsource is. Begint zo wel een beetje op koppelverkoop/-promotie te lijken, trouwens. Excel-boekhouden.nl heeft geen service/helpdesk-capaciteit, want hier wordt niets op verdiend. We geven gratis handvatten om te starten met je boekhouding en dan is het niet de bedoeling dat iedereen de helpdesk van een van de andere bedrijven gaat bellen.
 9. Fair enough. Zouden adresgegevens erbij kunnen zetten. Bedankt voor de feedback.
 10. Dit staat inderdaad in de FAQ, maar misschien nuttig om bij de download te vermelden. Je krijgt een downloadbevestiging met links naar tips en de handleiding. Daarnaast krijg je volgend jaar een mailtje als er een nieuwe versie beschikbaar is.
 11. Het is een gratis boekhoudsheet en men mag gerust mailen voor vragen, maar het moet geen helpdesk worden. Het is een hulpmiddel voor de boekhouding en ik ben geen fiscalist ;).
 12. Omschrijving van je concept: Het nieuwe jaar is weer gestart. Het moment voor veel starters om 'officieel' van start te gaan. Daar hoort uiteraard een nieuwe boekhouding bij. Afgelopen tijd hebben we een Excel-boekhouding ontwikkeld voor startende ondernemers én iedereen die toe is aan een nieuw boekhoudsjabloon. De volgende onderdelen staan er in: [*]Facturen maken via factuursjabloon [*]Facturen automatisch verwerken in boekhouding [*]Inkopen ingeven [*]Uitgaven ingeven [*]Btw-bedragen per maand/kwartaal/jaar voor btw-aangifte. [*]Financieel overzicht met balans en winst/verliesrekening De Excelsheet is geheel gratis en blijft gratis. We zijn benieuwd naar jullie feedback en hopen zo heel wat ondernemers op weg te helpen. Eventuele vragen zal ik hier beantwoorden of kunnen gesteld worden via info@excel-boekhouden.nl Meer info: www.excel-boekhouden.nl Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: We hebben alle gratis excel-sheets bekeken en doorgenomen op functionaliteiten. Vervolgens de goede stukken proberen te verbeteren en alles logischer/duidelijker te maken. Vervolgens hebben we de code geschreven richting de public API van e-Boekhouden.nl. Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: Een goede, gratis, Excelsheet ontwikkelen waar men de basis-boekhouding mee kan doen. Duidelijk en niet te moeilijk voor starters. Hoe is dit anders dan bestaande concepten: Door de koppeling te maken met (nu nog alleen) e-Boekhouden.nl kan iedereen die uit Excel groeit eenvoudig overstappen naar een online pakket. Dat is vaak moeilijk, tijdrovend en omslachtig. Wat voor feedback hoop je te krijgen: Inhoudelijke feedback op de Excel-sheet zelf, en eventueel de website. We proberen het voor een zo'n groot mogelijke groep zo eenvoudig mogelijk te maken. We denken de basis zo te behandelen, maar als er zaken absoluut missen horen we dat ook graag.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept