Jump to content

Suzan123

Junior
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  maak een keuze
 • Country
  Nederland
 • How did you find us:
  maak een keuze
 1. Het gaat toch ook niet om willekeurige afschrijving? Ik maak gebruik van de lineaire methode en schrijf het af in 5 jaar.
 2. Ik heb inmiddels met een docent van mij die belastingrecht geeft even overleg gepleegd over deze situatie. We kwamen erachter dat ik wel degelijk een winst gedraaid heb van 300 euro omdat ik de investering gerekend had als kosten, terwijl ik deze moest afschrijven over 5 jaar. Nu kom ik dus op winst uit en hij zei ook dat ik gewoon ondernemer voor de inkomstenbelasting ben. Ik heb nu alles ingevuld en nu zie ik dat ik niks hoef te betalen over die 300 euro winst? Normaal word je toch in boxen ingevuld en moet je een percentage betalen erover.... Ik begrijp het even niet meer, had ik die 300 euro ook nog moeten invullen bij inkomsten uit overige werkzaamheden? Ik zie nu dat ik 15 euro moet betalen voor de zorgverzekeringswet dat hebben ze genomen over die 300 euro winst... Wat weinig zeg.
 3. Ik heb een kvk, ik heb btw nummer, het handboek ondernemen heb ik gelezen en ik kon geen gebruik maken van de KOR i.v.m. mijn btw die verlegd was en daardoor kwam het niet voordelig uit voor mij.
 4. Oke maar als ik mezelf dus wel als ondernemer zie moet ik dus winst verlies rekening en alles invullen. Dat lukt me allemaal nog wel. Maar kwam dan bij de balans en vroeg me af hoe doe ik dat dan met mijn liquide middelen. Aangezien ik dus eenmanszaak heb, dan is je zakelijke vermogen ook privé vermogen. Ik heb wel een zakelijke rekening, moet ik dan alleen dat geld er neer zetten?
 5. 'Waarschijnlijk geen' houdt in dat 'misschien wel' ook wel eens waar kan zijn. Vul de aangifte inkomstenbelasting in als ondernemer en laat de Belastingdienst belissen. Als je daartoe belist, dan is het bedrag dat je invult ... opbrengsten minus kosten. Met de vriendelijke groeten van Nedzhibe Klopt maar als ik het zo lees, ik heb een omzet gedraaid van 2000 euro en m'n winst is -1000. Dus ik denk dat ik inderdaad voor de belastingdienst niet als ondernemer gezien wordt. Ik bel maandag voor de zekerheid nog even met de belastingtelefoon En bij de inkomsten uit overige werkzaamheden moet je die posten specificeren, of kan je gewoon neerzetten als omschrijving; verkoop goederen en dan daarachter je omzet zegmaar. Of moet je dit allemaal specificeren?
 6. Ondanks bovenstaande antwoorden, is het antwoord in jouw geval toch gewoon: Nee, je bent niet verplicht als ondernemer aangifte te doen. Als je een beetje aan het hobbyen bent en verlies draait, verwacht de Belastingdienst zelfs dat je helemaal niets in je aangifte invult. Maar als het geen hobby is, maar een echte onderneming, dan moet je nog even bepalen hoe je het moet aangeven. Er zijn twee mogelijkheden. Eerst moet je bepalen of je een "ondernemer voor de inkomstenbelasting" bent. Dat doe je hier. Als je géén ondernemer bent voor de inkomstenbelasting, maar het is ook geen hobby, dan geef je je winst (of verlies) op als "Resultaat overige werkzaamheden". In je aangifte moet je dan overigens "Nee" antwoorden op de vraag of je een onderneming hebt. Dat klinkt verwarrend, en dat is het ook een beetje. Als je wel ondernemer bent voor de inkomstenbelasting volgens de bovenstaande check, dan antwoord je "Ja" en geef je het op als Winst uit Onderneming. Ik heb deze check dus gemaakt en dit komt eruit: Uit jouw antwoorden blijkt dat je waarschijnlijk geen ondernemer bent voor de inkomstenbelasting. Dus dan moet ik gewoon aangeven dat ik geen onderneming heb? En kan ik bij resultaat overige werkzaamheden ook een - bedrag invullen?
 7. Hallo, Het is mijn eerste keer dat ik aangifte ga doen voor de inkomstenbelasting terwijl ik een onderneming heb. Door investeringen heb ik dit jaar verlies gedraaid. Moet ik als verplicht als ondernemer aangifte doen van de inkomstenbelasting? Want uiteindelijk kan ik het ook niet aftrekken omdat ik pas 19 ben en ik verder sowieso niks hoef te betalen aan de belastingdienst. Dus ik kan alles wel gaan invullen maar schiet er zelf niks mee op en de belastingdienst krijgt ook niks van mij omdat ik verlies gedraaid heb. mvg, Suzan
 8. Oke helaas, maar wel heel erg bedankt voor de hulp!
 9. De video is duidelijk, alleen komt mijn KOR dan uit op -138 1a. Leveringen/diensten belast met btw hoog € 572 - 5b. Voorbelasting € 710 = -138 Houdt dat in dat ik dan geen gebruik meer kan maken van de kor?
 10. Jullie zijn geweldig!!!! Dankjulliewel, zo is het inderdaad duidelijk voor mij. Even ter controle voor mijzelf. Ik heb namelijk producten geïmporteerd vanuit Frankrijk, hierbij is de btw naar mij verlegd, deze heb ik in mijn administratie zowel onder de voorbelasting als onder de te betalen btw opgegeven, waardoor deze tegenover elkaar afgestreept zijn. Ook heb ik producten verkocht aan belgië, waarbij ik de Nederlandse btw gerekend heb. Als ik het goed heb gelezen in de brochures van de belastingdienst geldt in deze situatie dat ik hier verder niks mee hoeft te doen. klopt dit?
 11. Oh dus ik mag bij 5d wel het bedrag invullen wat ik van kwartaal 2 en 3 al betaald heb?
 12. Hoef ik dit dan nergens aan te geven dat ik dat geld terug wil? Wordt dit automatisch geregeld? Even voor mijzelf, omzet belasting kwartaal 4 vul ik dus dit in: 5a. Verschuldigde omzetbelasting (rubrieken 1 t/m 4) € 295 5b. Voorbelasting € 399 5c. Subtotaal (rubriek 5a min 5b) € -104 5d. Vermindering volgens de kleineondernemersregeling € +104 5e. Schatting vorige aangifte(n) 5f. Schatting deze aangifte Terug te vragen € 0
 13. Heb er nog even een boek bijgepakt. Hier staat in ieder geval dat ik het terug krijg, maar hoe ??? ??? ???
 14. Maar dan komt dit uit op een - getal, omdat ik dus geld krijg, en er staat dus in de brochure van de belastingdienst dat het nooit op een -getal mag uitkomen. haha ik ben nog niet in paniek! In ieder geval al heel erg bedankt voor je hulp!
 15. Dit handboek heb ik inderdaad al doorgenomen. Alleen staat hier dus in 'Als u de kleineondernemersregeling toepast, kunt u dus geen btw-teruggaaf krijgen.’ Wat inhoudt dat ik bij 5d van de omzetbelasting niet mijn bedragen van kwartaal 2 en kwartaal 3 in kan vullen. Mijn vraag is dus waar kan ik invullen dat ik dat geld wat ik al betaald had, en omdat ik nu gebruik wil maken van de kleine ondernemingsregeling, terug hoor te krijgen, waar moet ik dat invullen?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept