Jump to content

ano_niem_070

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Wat verbetert er voor jouw partner in deze hele geschiedenis? Krijgt die niks mee bij afscheid van deze werkgever? Wordt die ondernemer? In dat geval vallen sommige opgebouwde middelen vrij. Misschien is dat ook hier nog een optie? Een bank gaat toch ook geen zakelijk krediet aan een andere financier verstrekken dan de ondernemer/exploitant zelf. Dat zou veel geloofwaardiger zijn. Dat je met inkomen borg staat is een ander verhaal. Misschien antwoord je eerder selectief dan dat ik in dit geval slecht lees of begrijp. Eenmalige kosten? Borg? Buffer onvoorzien? Ik ken maar weinig startende winkeliers die niet boven begroting uitkomen. Doe met dit feit en deze kennis wat je wilt. Puur een kritische noot. Groet, Highio we raken off-topic..
 2. Ik denk dat je de situatie niet goed begrijpt (of gelezen hebt). De consumptieve lening die privé gekregen is was e.v. bedoeld voor een verbouwing in huis (privé). Nu wil ano_niem_070 deze lening echter aanwenden voor het aankopen van een onderneming. klopt!
 3. We nemen de winkel over. Dus ik heb nog geen inkomsten daaruit. Ik wil met privé (geleend) geld de winkel kopen. Het is een consumptief krediet wat bedoeld is voor alles behalve een zakelijke investering. Dat is dus het probleem.
 4. Tsja, als je het zo stelt zit er niks anders op dan oversluiten.
 5. Ja dit is dus mijn enige angst, het daadwerkelijke controleren. In hoeverre wordt de belastingdienst wakker als ik ineens 40k leen, en er niets van koop. Hoewel ik natuurlijk best gewoon elke maand voor 1k uit kan gaan! En daar kan niemand iets aan doen.
 6. Hi allemaal, Ik lees een hoop mooie tips. Ik heb nog even gebeld met de verstrekker (in mijn een partner Defam) Zij geven aan dat als ik het gewoon doe, ze van niets weten. Echter kunnen de consequenties zijn dat als de "bank" erachter komt (en dan zal het inderdaad mis moeten gaan) ik de lening in één keer moet terug betalen. De kans dat er iets mis gaat is ongeveer even groot als dat je een Grizzly beer in het centrum tegen komt. Ik snap dat het allemaal erg vaag klinkt, en dat er businessplannen nodig zijn. Maar voor deze onderneming is dat echt niet nodig. Natuurlijk zal ik de plannen voor het jaar omschrijven en de ideeen voor het volgende jaar ook beschrijven. Maar is geen marketing-mix nodig, de 5p's zijn allang en breed bepaald. De business loopt al meerdere jaren met goede cijfers. Mijn enige twijfel is gewoon dat ik iets ga doen, wat officieel niet mag. En dat is wellicht een beetje jammer..
 7. Er wordt al een deel betaald in delen. Het andere gedeelte + de eventuele verbouwing van de winkel is waar het geld voor nodig is. Pensioen doen we niet aan. Het huis, samen met mijn pensioen zorgt voor onze oude dag. Deze onderneming zal daar weinig meerwaarde aanbieden.
 8. Nee het gaat echt om een consumptief krediet wat ik heb afgesloten om: 1) de notaris en de Hypotheker te betalen 2) een tuinhuisje wil maken (geen uitbouw of verbouw) Dat geld stop ik nu ook liever in de onderneming.
 9. Een positieve omzet zegt niets, maakt het bedrijf ook winst? niet lullig bedoeld, maar als jij dit "moeizame dingen" vindt, moet je niet gaan ondernemen. Je zult toch enig idee moeten hebben hoe de onderneming nu draait (jaarcijfers) en wat jij er mee kunt en gaat doen (ondernemingsplan, wat geen dik boekwerk hoeft te zijn: de "5 A4-tjes van Hans" zijn ook genoeg) Scherp. Het is ook niet moeizaam, dat beschrijf ik verkeerd. Ik heb eerder ondernemersplannen geschreven, en onderneem op kleine schaal al jaren.. Ik vind het alleen zo jammer, dat het zo moeilijk moet, ik heb een krediet én kon het eigenlijk zo oplossen, zijn er weer allemaal regels..(en natuurlijk zijn die regels er voor bescherming van de ondernemer en particulier.. ook dat snap ik wel)
 10. Wat staat er in de lening voorwaarden? Als jij je daar niet aan houdt is de lening bijvoorbeeld direct opeisbaar, al dan niet met een boetebeding Goed punt Norbert, Ik zal dus eens moeten gaan spitten in de voorwaarden. Ik dacht er ook nog aan om een vriend geld te lenen, die het vervolgens weer aan mij terug geeft.. (er moet toch een manier zijn?!)
 11. Hi, De lening loopt nog. Ik moest oversluiten, en kon via mijn werk een goedkopere lening krijgen (tegen een veel lagere rente) M'n oude hypotheek had nog wat rest-schuld en ik had op dat moment geen middelen om het te regelen. Daarom dus. En momenteel staat er dus nog een bedrag in die lening open voor een eventuele verbouwing in het huis. Echter kwam nu ineens deze kans langs; dus het geld van de verbouwing, stop ik ook liever in de aankomende onderneming..
 12. Hi Rik, Het gaat inderdaad om een consumptief krediet. Ik vraag mij af, als ik dan bijvoorbeeld van dat geld een auto koop voor mij ouders, en zij mij dat geld weer terug geven.. Kunnen ze mij dan iets maken? Of nog korter door de bocht, als ik het gewoon wél doe? Wat dan? Het zakelijke gedeelte is een beetje complex, maar aan de andere kant ook weer heel simpel. Ik durf mij niet helemaal te uiten omdat de rest van de wereld hier ook kan meelezen. Ik durf in iedergeval mijn handen in het vuur te steken dat de onderneming gezond is. Het andere gedeelte is een mobiel gedeelte, en dit is een vaste locatie. Ik kijk uit naar je antwoord.
 13. Hi, bedankt voor je snelle reactie. Het is wat complex maar ik zal proberen het zo goed mogelijk te omschrijven. Het bedrijf wat ik wil overnemen is een onderdeel van een groter bedrijf. Het grotere bedrijf is al verkocht, en dit gedeelte is nog over. Ik weet dat de inkomsten goed zijn, de cijfers van de afgelopen twee jaar heb ik namelijk wel. (plus dat mijn partner die alles hoofdzakelijk zal doen daar al een flink aantal jaren werkt) De leningversterker, zegt dat ik een prive lening niet zakelijk mag gebruiken (alleen recreatief gebruik o.i.d.).. Is dit complete nonsens?
 14. Beste forumleden, Ik wil graag een bestaande goed draaiende onderneming overnemen. Ik heb mij een beetje ingelezen in dit forum, en op verschillende websites. Het idee is dus om mijn prive lening op te hogen, om op die manier een lopend bedrijf over te nemen. Ik heb met verschillende banken gebeld, en die beginnen allemaal over jaarcijfers, ondernemingsplannen en andere moeizame dingen. De situatie is dat bedrijf al een aantal jaren bestaat en een positieve omzet heeft. De huidige eigenaar heeft er tabak van, en wilt er vanaf. Ik heb dus niet echt de informatie waar de bank naar op zoek is. Nu is mijn vraag aan jullie: hoe groot is de kans dat een partij als de belastingdienst (of een andere overheidsinstelling) hier lucht van krijgt, én wat kunnen ze er aan doen áls ik dus toch een prive lening gebruik voor zakelijke doeleinde. Ik kijk uit naar jullie reactie!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept