Ga naar inhoud

RickJames

Newbee
 • Aantal berichten

  5
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0
 1. RickJames

  Moet een btw boete opgenomen in specificatie aangifte

  Goed om te weten hoe (omzet)belasting en bijbehorende openstaande kosten en boetes gespecificeerd dienen te worden in de aangifte inkomstenbelasting/vennootschapsbelasting. Bedankt voor de reacties!
 2. RickJames

  Moet een btw boete opgenomen in specificatie aangifte

  Ook als je bijv. q3 wel tijdig hebt aangegeven maar nog niet hebt betaald? Lijkt me enerzijds logisch dat bedrag ook mee te nemen aangezien het feitelijk schuld omzetbelasting betreft. Anderzijds geeft de post dan niet het te suppleteren/aan te geven bedrag weer, zoals in de post hierboven gesteld.
 3. RickJames

  Moet een btw boete opgenomen in specificatie aangifte

  Dus de positie onder 'schuld omzetbelasting' is het saldo dat uit de boekhouding rolt. Eventuele gerelateerde nog te betalen kosten en boetes worden verzameld onder 'overige schulden'. Nu schiet me te binnen, hoe zit dit dan bij een wel aangegeven maar (nog) niet betaalde schuld omzetbelasting. Die lijkt mij wel onder 'schuld omzetbelasting' horen, al geeft de post dan geen inzicht in wat er nog aangegeven moet worden op de balansdatum.
 4. RickJames

  Moet een btw boete opgenomen in specificatie aangifte

  Boetes niet (dat is een niet-aftrekbare, dus privé, aangelegenheid). Kosten wel (als het om aanmaningen rente enz. gaat). Wat betreft de invloed op het resultaat volg ik dat je boetes niet kunt aftrekken. Maar dat maakt het toch niet minder onderdeel van de schuld in de balans?
 5. Dien je ook de aan omzetbelasting toe te rekenen kosten en boetes hier op te voeren? Je hebt bijvoorbeeld per 31-12-2016 nog een post omzetbelasting uit 2014 openstaan waar eind 2016 uiteindelijk een dwangbevel voor is ontvangen, welke nog niet betaald is. Dien je die kosten dan op te tellen bij het bedrag schuld omzetbelasting oudere boekjaren? Vraag afgesplitst van orginele topic omdat dit een nieuwe vraag is en orginele vraag nog niet was afgerond

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké