Jump to content

mark_a

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Goedenavond, Boven de 2.300 komt een ZZP'er in aanmerking voor de KIA. Voor de afschrijving van 5 jaar. Wat wordt dan het afschrijvingsbedrag? (Aanschafwaarde - KIA) / 5. Hoe zit het vervolgens als ik willekeurige afschrijving. Een airconditioning voor het thuiskantoor mag niet afgetrokken worden, maar ik heb gelezen dat deze mogelijk wel in aanmerking komt voor KIA?
 2. Yes, ik ben er! Ik had nog een verschil van €2, maar dat heb ik maar afgerond. Dank voor de hulp!
 3. https://www.belastingdienst-aangiftehulp.nl/uw-auto/zo-werkt-de-bijtelling
 4. Bij privé bijtelling (in loondienst) zonder onderneming wordt de bijtelling altijd bij het inkomen geteld en daarover moet belasting betaald worden. Ik ga eens kijken hoe de aangifte hier nu mee om gaat. Hier zou het antwoord kunnen liggen.
 5. De belastingdienst doet het zo. Ik zit in het aangifte programma van de belastingdienst. M'n bijtelling mag ik toch niet als kosten in de boeken nemen.
 6. Even een voorbeeld dan kan ik het misschien beter uitleggen. Ik heb bijvoorbeeld: 100 omzet 20 kosten Maakt 80 winst en 80 op bank Maakt mijn ondernemingsvermogen ook 80. Stel mijn bijtelling is 10. Als ik nu de formule van de belastingdienst neem (Winst uit onderneming = Ondernemingsvermogen + prive ontrekkingen - prive stortingen + auto). Dan heb ik volgens de belastingdienst ondernemingsvermorgen (80) + 10 = 90 winst. Beide zaken wijken dan van elkaar af. Vandaar mij vraag hoe ga ik met de bijtelling om. "BTW bijtelling over het privegebruik" heb ik goed verwerkt en zorgt niet voor problemen.
 7. Duidelijk zit ik nu nog met 1 punt en dat is dat ik een lease auto rijdt. Heb ik 1 maand zakelijk gereden in december. Telt de belastingsdienst €310 op voor privé ontrekking. Waar ga ik die in mijn eigen boekhouding plaatsen. Het verschil tussen beide berekeningen wordt steeds kleiner ;D.
 8. BTW aangifte Q3 doet er niet meer toe in V&W of balans dat begrijp ik. Echter wel voor privé storting en daarmee op balans (je hebt immers meer BTW terug ontvangen op de bank dan je met je zakelijke rekening hebt betaald) , maar wellicht bedoel je dat ook met hetgeen je als eerste noemt.
 9. Ik ben denk ik alweer iets verder gekomen. Voor zaken die ik privé betaal (bijvoorbeeld het telefoon abonnement) trek ik 50% van de kosten af van mijn winst (dit is een privé storting). Echter voor deze privé kosten hield ik geen rekening met de BTW kosten die ik hier ook gedeeltelijk van terug vorder. Dan krijg ik natuurlijk nooit: Winst uit onderneming = Ondernemingsvermogen + prive ontrekkingen - prive stortingen + auto is gelijk aan "Winst uit onderneming" volgens P&L gelijk. Het heeft immers invloed op mijn ondernemingsvermogen. Waar ga ik deze BTW plaatsen. Ook op de privé stortingen? En hoe ga ik om met het gedeelte dat ik al had ontvangen in 2017 (t/m Q3) en wat ik nog niet heb ontvangen Q4 2017.
 10. Ik heb het nu voor 100% meegenomen en later ingevuld bij aftrekbeperking. Ik heb nog steeds een verschil tussen beide berekeningen. Ik weet niet of ik reiskosten die ik voor 19 cent per km heb gedeclareerd ook bij privé stortingen moet benoemen. Verder heb ik nog BTW over privé gebruik auto. Die boek ik bij nog af te dragen BTW. Hiernaast heb ik een factuur van mijn lease auto gekregen voor december en januari die 1.349 incl BTW was. Die boek ik volledig als crediteuren (ik heb hem niet betaald in 2017). Maar ik boek deze BTW nog niet bij nog te ontvangen BTW. Ik heb immers de factuur nog niet betaald?
 11. Goedenavond, Ik ben voor 2017 voor het eerst mijn aangifte aan het doen en kom er niet helemaal uit. Ik ben controller, dus je zou zeggen dat het moet lukken. Ik heb netjes een balans opgesteld met debet: - Bank per 31-12-2017 - Vaste activa (aangekocht begin van het jaar dus aanschafwaarde - 1/5 aanschafwaarde) - Debiteuren (incl BTW) - Nog te facturen omzet (omzet van laatste paar dagen 2017, zonder BTW) - nog te ontvangen BTW (Nog te ontvangen BTW over facturen Q4) Credit: - Crediteuren (een factuur die over december en januari is) - Nog af te dragen BTW (BTW over facturen Q4 + BTW over privé gebruik)) - Verschil tussen debet en credit als eigen vermogen onderneming (ondernemingsvermogen) 1. Ik heb een winst uit onderneming berekend. Ik weet zeker dat ik dit juist heb gedaan. 2. Voor de belastingdienst is winst uit onderneming ook: ondernemingsvermogen + privé onttrekkingen (opgenomen geld + privé ontrekking auto) - privé stortingen. Punt 1 en 2 komen nu niet overeen. - Ik heb bepaalde kosten die ik van mijn privé rekening betaal opgenomen in mijn P&L. Moet ik hier nog iets speciaals mee doen. - Ik heb etenskosten voor 80% meegenomen in mijn P&L, maar wel voor 100% betaald via mijn zakelijke pas. Wat zie ik over het hoofd? [Mod edit: onvolledige titel aangevuld en verduidelijkt]
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept