Jump to content

Delhoo

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Klopt, ik vind het ook lastig om te veel prijs te geven in verband met herkenbaarheid. Ik wil niet dat dit al eerder bij de opdrachtgever bekend is voordat ik het bespreek. Om misschien wat duidelijkheid te geven, ik zie een samenwerking met hem absoluut zitten. Anders zou ik niet al 2 jaar voor de partij werken. Alleen ik vind het nog lastig om 'hard en zakelijk' te zijn, tenminste, dat is hoe ik het zie om over dit onderwerp in gesprek te gaan. Daarbij komt ook dat ik eigenlijk het gevoel heb dat hij boven mij staat, hiërarchisch gezien in de relatie (los van dat hij natuurlijk opdrachtgever is). Dat maakt mij persoonlijk onzekerder om dit bespreekbaar te maken. Samen iets ondernemen of ontwikkelen zie ik absoluut zitten. Maar mijn naam hoeft er niet perse bij te komen staan. Ik zou dan alleen wel extra waardering willen zien voor iets dat ik neerzet. Klinkt dat raar als ik het zo formuleer? De ambities van mij liggen ook op twee vlakken. Ik wil werken aan de groei van zijn bedrijf, daar denk ik ook gerust over mee en ik vind het niet erg als mensen niet weten wat ik precies voor hem doe of dat ik meeschrijf. De andere ambitie die ik heb ligt in een totaal ander vakgebied dan hij werkt. Dus daarin zouden we niet samenwerken of concurrenten van elkaar zijn. In dit vakgebied wil ik mezelf ontwikkelen en een programma opzetten. Maakt dit het duidelijker of juist niet?
 2. Ja dan zou ik dat op korte termijn nog moeten bespreken. Bedankt voor de tip!
 3. Dan is het simpel. Stel hem voor dat je dit in partnerschap wilt doen. Niet tegen uurtarief maar met winstdeling... Volgens eigen zeggen loop je dan niet echt risico en deel je wel in die vette winst. Succes! Dank je voor het advies!
 4. Dat zou kunnen, maar dat is niet wat ik wil. Dat heeft niets te maken met het risico wat er zou zijn, want ik zou de investering best willen maken. Maar ten eerste past het heel goed bij het bedrijf dat het gaat aanbieden. Ten tweede, dat is ook de reden waarom het goed gaat lopen. En ten derde, ik wil me niet hierin specialiseren. Dus ik wil uiteindelijk wel een andere kant op, een ander programma ontwikkelen op een heel ander gebied en in een hele andere branche).
 5. En dat is nou precies datgene risico lopen heet... :'( Want hij moet er voor betalen, ook levert het geen moer op. En jij krijgt betaald (ook levert het hem geen moer op...). Ja dat begrijp ik, maar nogmaals, de verwachting is dus dat het wel goed gaat lopen. Met goed bedoel ik zo goed dat mijn kosten er door hem zo uitgehaald zijn en er vette winst op wordt gemaakt.
 6. Ik loop geen risico, maar hij zelf ook niet. Het enige risico dat hij loopt, is dat er een programma is dat niet verkoopt. Dan zou hij enkel hebben geïnvesteerd in de uren die het heeft gekost om te maken. Het bedrijf loopt verder al goed dus het is er niet van afhankelijk. Ik verwacht overigens dat het gewoon goed gaat lopen. Het is niet zo dat hij me echt inhuurt voor dit programma. Het is zo dat we samen tot het idee zijn gekomen, ik heb de kennis, hij het bedrijf waar het goed bij aansluit. Dus het zou logisch zijn dat hij het programma gaat verkopen. We hebben geen afspraken gemaakt over deze werkzaamheden, of daar een ander tarief voor geldt. Maar dat komt ook doordat ik ervan uit ben gegaan dat het 't standaard uurtarief is en ik deze werkzaamheden niet eerder op deze schaal heb uitgevoerd.
 7. Als je het zo formuleert klinkt het inderdaad overdreven. Normaal doe ik ander werk, waar niet direct inkomsten uitrollen. En dit is een stapje verder. Ik zou echt een programma ontwikkelen dat hij kan verkopen. Dus daar komen wel direct inkomsten uit. Sterker nog, ik vermoed dat hij het programma zonder mijn kennis niet eens zou aanbieden.
 8. Bedankt voor je reactie Ward! Aangezien ik normaal alleen op basis van uren werk, heb ik er eigenlijk pas later aan gedacht. Ben nog niet echt begonnen met het ontwikkelen, maar ergens voelt het al wel alsof het te laat is om het er nog over te hebben. Tegelijkertijd denk ik ook: ik kan het hem gewoon vragen, hoe hij erover denkt en mijn mening geven op basis van wat ik inmiddels heb gelezen over auteursrecht.
 9. Dank je voor de reactie! Dan ben ik nog benieuwd wat de meningen zijn over het vragen van een fee/provisie ;)
 10. Goedendag, Ik werk al enige tijd samen met een opdrachtgever en nu mag ik een programma voor hem ontwikkelen. Het is niet software gerelateerd, maar het is een programma waarmee anderen iets kunnen leren. Dat programma wordt verkocht. Voor de opdrachtgever werk ik op basis van een uurtarief. Dus ik mag voor deze extra opdracht uren schrijven en bijhouden. Maar wat is dan eerlijk, als het programma voor een groot deel ontwikkeld is door mij? Is het dan realistisch een percentage van de omzet te vragen? Of juist niet? En wat te doen met de rechten over het programma? Valt daar ook iets over te zeggen? Ik wil vooral dat de relatie goed blijft met deze opdrachtgever en ik vind het ook gewoon eng om het te vragen (wil niet dat het verkeerd overkomt). Kunnen jullie hierin adviseren?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept