Jump to content

BiancaJohan

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Hobbyspullen verkopen op een braderie of jaarmarkt dat loopt niet. Heb ik in mijn vorige bedrijf ook al gedaan. De kinder-knutselactiviteiten liepen wel redelijk, maar niet voldoende om naast de kosten nog voldoende over te houden aan inkomsten. Via google kwam ik op een pagina van een concullega aan de andere kant van het land. Zij verkoopt vanuit haar gepimpte caravan ook oud-Hollands snoep, naast de kinder-knutselactiviteiten. Zodoende dat ik nu aan het inventariseren ben of dat een aanvulling zou zijn. http://leukenzo.nl/index.php/snoepgoed dit is het idee. De creavan komt er sowieso. Daar zijn we al druk mee bezig, het aanvullende gedeelte is dus nog in onderzoek ;-)
 2. Naast de verkoop van verpakt snoepgoed zoals bijv. puntzakken popcorn en zuurstokken, zal ik ook losse schepsnoep gaan verkopen uit van die ronde plastic silo's. Zolang de tht datum onder op de silo staat, is dat genoeg registratie? Of is er meer voor nodig? Als mijn zoon snoep schept bij de drogist, staat er ook geen tht datum op de zak namelijk. Toevallig ook nog iemand een leuk inkoopadres voor oud-Hollands snoepgoed?
 3. Er hoeft geen vast bedrag structureel binnen te komen. Mijn man is kostwinnaar. Alles wat ik verdien is extra. Om een voet aan de grond te krijgen in knutsel/handwerk land moeten mensen je vaak gezien hebben. Dat heb ik bij een kennis wel gezien die is begonnen met evenementen zoals braderie en jaarmarkten. Zij betaalde om daar te staan en gaf de activiteiten gratis. En ze heeft dat een aantal jaar gedaan. Dat heeft haar handen vol geld gekost, maar nu is ze alle weken vol geboekt voor Brede School activiteiten, jaarmarkten, dorpsfeesten, vakantieparken als vakantie-animatie etc. En dan nu dus wel betaald. Natuurlijk zijn dat dingen die ik ook wel graag zou willen, maar daar komt toch best heel veel bij kijken aan organisatie en planning. Zo moeten knutselprogramma's aangepast zijn aan het leerprogramma van een school. Moet het net het juiste onderwerp zijn waar dat jaar mee gewerkt wordt zoals bijv. kunst of energie. Ik wil daar zeker mee aan de slag om dat soort programma's te ontwikkelen, maar er moet ook nu gewoon geld verdiend worden om weer verder te kunnen. Het snoep-verhaal is eigenlijk bedoeld als extra inkomstenbron en zal zeker niet overal op ieder evenement toegepast worden, maar alleen als ik weet dat bijv. mijn dochter mee kan als hulp. Nog genoeg om over na te denken en uit te werken dus. Mocht ik weer ergens tegenaan lopen qua vragen dan meld ik me weer! Bedankt voor het meedenken en helder krijgen van alles.
 4. We hebben alles nogmaals doorgerekend en bekeken, en besloten dat een winkel (voorlopig) geen haalbare kaart is. Zoekend op het www zijn we een ander leuk idee tegen gekomen dat we nu verder gaan bekijken en uitwerken. We willen een goedkope caravan kopen, deze opleuken en dan daarmee naar festivals en jaarmarkten om op locatie kinderknutselactiviteiten aan te bieden. Daarnaast willen we dan ook oud-Hollands snoep gaan verkopen. Een vrolijke mobiele snoepkraam met knutselactiviteiten dus. Een stuk lagere investering en daarmee veel minder risico. Voor de workshops en kinderfeestjes ben ik nu op zoek naar een geschiktere locatie. Die ook betaalbaar is ;-) Brengt me op de volgende vraag, heb al gezocht maar kan geen recente informatie vinden. Maar ben je voor het verkopen van snoepgoed nog bepaalde vergunningen nodig? Wat ik zo heb kunnen vinden is voor snoepgoed geen HACCP nodig. Maar zoals ik al zei, is alle info die ik hier kan vinden niet van dit jaar.
 5. Die drie maanden borg kan ik wel betalen. De inrichting en voorraad niet. Mijn kinderen zullen niet gaan studeren. En mochten ze dat onverhoopt toch willen dan is er altijd nog de studiefinanciering en een bijbaan. Er is zeker niets mis met een creatieve baan. Alleen zal ik die op mijn 42e niet snel meer gaan vinden. Ben al 15 jaar uit het arbeidsproces dus er zit in dat opzicht niemand meer op mij te wachten. Vandaar ook dat ik als zelfstandige aan de slag wil. Lukt de winkel niet, dan vind ik wel een andere manier om creatief mijn geld te verdienen.
 6. Dank je Sandra voor je reactie. Wat zie je voor je met een lage investering en makkelijke opstart? Een webshop in hobbymaterialen is eigenlijk al niet te doen. Daar zijn er zoveel van. Plus dat daar vaak dan nog hoge verzendkosten op een bestelling komen, wat klanten tegenhoudt om te bestellen. Ik ga nog maar even goed nadenken over hoe nu verder...
 7. Dat zal helaas niet gaan. Die ruimte is nu al in gebruik voor iets anders. Daarbij is het dan niet mogelijk om ook losse materialen te gaan verkopen. En dat is nou juist wat het geld op moet gaan leveren. Ik wil meer. Niet alleen 2 of 3 workhops in de week, ik wil een winkel waar ik mensen kan adviseren en stimuleren om lekker creatief bezig te zijn. Ook laat het bestemmingsplan hier niet toe om aan huis te werken. Dat is altijd gedoogd, maar dat blijft natuurlijk niet zo.
 8. Ik heb toevallig komende week een afspraak met de ondernemer aan de andere kant. Zij is bereid om een eerlijk en open gesprek te hebben over de cijfers. Denk niet dat ze me het achterste van de tong zal laten zien, concurrentie blijft natuurlijk concurrentie. Zo zal ik ook niet 100% open over mijn plannen zijn. Zij heeft geen webshop, maar wel personeel. Mijn vorige onderneming was eigenlijk het opvullen van tijd om een thuisblijfmoeder te kunnen zijn voor de kinderen. Door problemen met onze dochter ging het ook niet anders. Dit is nu voorbij, kinderen gaan naar het voortgezet onderwijs, en nu wil ik heel graag dat gaan doen wat ik het allerliefste wil gaan doen!
 9. Dank je wel voor je reactie. Nee, ik haalde toen niet die omzetten, enerzijds omdat ik toen alleen workshops en kinderfeestjes gaf en geen hobbymaterialen erbij verkocht. Dat zal straks het hoofdinkomen moeten zijn. De workshops en feestjes als extra, en om op die manier weer nieuwe klanten naar de winkel te krijgen. Anderzijds, omdat mensen toch een soort van drempel over moeten om bij iemand thuis te komen knutselen. Op een locatie is toch minder "eng" lijkt het. Onze berekening is dat we ongeveer 200 euro per dag moeten omzetten om quitte te spelen. Met 4 workshops per maand is de huur sowieso gedekt. Dan nog een aantal kinderfeestjes en knutselmiddagen en daarbij de verkoop van teken/schildermateriaal en knutselmateriaal. Dan zou het moeten kunnen. Voorheen liepen de knutselmiddagen echt super. Minimaal 30 kinderen op een woensdagmiddag verdeeld in 2 groepen. Ook goed teken en schildermateriaal is hier lastig te vinden. Mijn dochter is fanatiek tekenaar en is altijd op zoek naar een tekenwinkel als we ergens komen, juist omdat ze dingen wil voelen en zien voordat ze koopt ipv bij een webwinkel. Ik denk dat dat ook zeker een aanwinst in onze stad zou kunnen zijn.
 10. Beste forummers, Ideeën die al een langere tijd door mijn hoofd spoken, beginnen nu wat vastere vormen aan te nemen. Dus tijd om één en ander uit te zoeken en op een rijtje te zetten. Even in het kort. Ik ben Bianca, getrouwd, moeder van 2 pubers. Tot een jaar geleden had ik een webshop in knutselmaterialen en gaf ik workshops en kinderfeestjes op locatie en in mijn atelier in de tuin. Tot ik door het overlijden van 3 dierbaren in een burn out kwam. Ik was alle zin kwijt en heb mijn bedrijf aan de wilgen gehangen. Een iets te spontane, ondoordachte actie. Daarbij ook mijn atelier afgebroken, want "ik was wel klaar met alles". Bloed kruipt waar het niet gaan kan, en het begint nu toch wel weer te kriebelen. Mijn atelier is dus niet meer en probeer ik nu één en ander weer op te starten in een gehuurd zaaltje in de buurt. Maar dat is dus lastig. Dit is niet altijd beschikbaar, en mensen komen daar toch niet zo snel (is bij een tuindersvereniging). Iets anders is er helaas niet in de omgeving. Nu ben ik dus de laatste tijd steeds meer bezig met het onderzoeken naar de mogelijkheden van het beginnen van een hobbywinkel waar ik ook de workshops en kinderfeestjes kan geven. Aanstaande donderdag ga ik een winkelpand bekijken. Maar er moet natuurlijk veel meer onderzocht worden. Wie zou me antwoorden kunnen geven op mijn vragen? Ik heb een pand gezien met een vvo van 90m2 op een A2 locatie voor € 995,- excl. Is dit een redelijke prijs en valt er over zoiets ook nog te onderhandelen met een makelaar? Hoeveel gas/water/licht zou je kwijt zijn per maand? Dan denk ik nog aan verzekeringen, alarm, internet/telefoon. En dan de financiering. Ik heb geen eigen geld. Ik moet het natuurlijk nog veel nauwkeuriger berekenen, maar ik denk ongeveer 25.000,- nodig te zijn voor inrichten en voorraad. Stel dat ik dat via de bank kan lenen, over hoe zo'n periode moet dat terug betaald worden en wat zal dat ongeveer per maand zijn? Is er concurrentie? Ja, er zit een hobbywinkel op circa 300 meter schuin tegenover op het plein. Alleen heeft deze meer een assortiment voor ouderen zoals kaarten maken en breien. Ik wil me meer richten op tekenen/schilderen, workshops, kinderfeestjes en knutselassortiment. Wie kan me iets meer op weg helpen en zo in te schatten of iets rendabel is of niet? Wat zie ik over het hoofd? Alvast dank.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept