Jump to content

Amateur

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Ik kan het idd proberen, maar in een hoofdpijndossier heb ik geen zin in voor die paar duizend euro. Voor mij persoonlijk zit er ergens wel een logica in. Al zijn de kosten maar voor een gedeelte van mijn laatste jaar op te voeren (scriptie periode). Maargoed iedereen is geneigd te denken in zijn of haar voordeel of dat zijn situatie anders is dan gebruikelijk. (iig dat maak ik mijzelf wijs)
 2. Ik heb momenteel een koeriersbedrijf (wij verzorgen nationaal / internationaal geconditioneerd sneltransport) Momenteel ben ik niet in het bezit van een NIWO vergunning, dit houdt in dat het laadvermogen niet meer dan 500KG mag bedragen. Ik wil een NIWO vergunning halen. Op het moment dat ik mijn HBO opleiding afrond, dan krijg ik voor 3 van de 6 examens vrijstellingen van het CBR voor het behalen van mijn NIWO vergunning. Dit heeft in mijn ogen wel enig verband met het *bijhouden van vakkennis* Gezien ik in de toekomst met mijn onderneming deze NIWO vergunning nodig heb, wil ik zwaardere vrachten mogen transporteren. Het zal dus direct resultaat hebben op de omzet en bedrijfsvoering. Dit komt even spontaan in mij op. Even terugkomend op mijn oorspronkelijke vraag. Wat mij dan nog onduidelijk is, waarom ik niet mijn schoolkosten zou mogen opvoeren bij mijn onderneming. Gezien ik al het overige van mij studie dicht heb zitten en voor mijn scriptie dus onderzoek ga doen puur gericht op mijn onderneming. Dit zal ongeveer een half school jaar in beslag moeten nemen. Ook lijkt het mij dat al de tijd die ik in het onderzoek / schrijven van scriptie steek, deze aangemerkt mogen worden als tijd die ik besteed aan mijn onderneming. (uren norm) Alvast bedankt voor jullie reacties allemaal!
 3. Dag Forumleden, De bedoeling is dat ik vanaf september ga beginnen met afstuderen. Het afstuderen mag van mijn hogeschool gedaan worden bij mijn eigen onderneming mits deze aan bepaalde criteria voldoet. Ervan uitgaand dat ik hiervoor toestemming krijg hoe zit het dan met mijn studiekosten? Ik heb al mijn studiepunten behaald, behalve de resterende 30 die toegekend zullen worden na het behalen van mijn scriptie. Ik lees namelijk dat studiekosten als kosten opgevoerd mogen worden. Een van de grote kostenposten is bijvoorbeeld het collegegeld. Mijn vraag is dan ook: Mag ik deze kosten volledig opvoeren gezien deze kosten gemaakt zullen worden voor mijn zakelijke belangen. (Er zal onderzoek verricht worden in het belang van mijn onderneming) Mijn vraag is dan ook heb ik dit goed begrepen? Even een follow up question. Indien de gemaakte kosten opgevoerd mogen worden, vanaf welk moment mogen deze kosten dan worden opgevoerd? Start van scriptie? Start van schooljaar? Voorgaande jaren? De opleiding heet SBRM (Small business en retail management) Deze opleiding wordt voornamelijk gekozen door mensen met een ondernemingswens. Ik zal nu heel brutaal zijn maar hoe zit het met het collegegeld van voorgaande jaren gezien het hebben van een onderneming altijd mijn doel was. Ik heb namelijk gelezen dat als je in de toekomst een bedrijf wilt opzetten en je daarvoor relevante trainingen volgt je deze kosten mag opvoeren.
 4. Bedankt voor de huurovereenkomsten, erg bruikbaar!
 5. Bedankt voor uw expertise, dan heb ik nog een paar korte vragen. 1: moeten wij iets op papier zetten voor het verhuur van zijn wagen aan mij? (Contract of kort verhaal) Of kunnen wij gewoon een x bedrag met elkaar afspreken? Uiteraard zal mijn vader aan de verhuur van zijn wagen een klein bedrag overhouden per KM. 2: Is het dan ook gewoon verstandig om zelf mijn betaalpas te gebruiken bij het tanken? Of kan ik een all in prijs met hem afspreken? Ik zou bijvoorbeeld zijn betaalpas/tankpas kunnen gebruiken voor tolwegen, maut brandstof. En dit apart te vermelden op de factuur die hij mij factureert. Ik doe zelf mijn boekhouding en hij heeft daar een boekhouder voor. Het zou mij op deze manier administratief werk besparen. Of is dit dan weer een stap te ver?
 6. En wat als mijn vader mij alleen factureert per KM dus voor gebruik van de wagen en ik mijn facturen direct stuur naar de opdrachtgever? En mijn vader dus geen tussenpersoon meer is met zijn bedrijf? Op deze manier werk ik niet voor mijn vader. Maar huur ik wel zijn wagen. De vracht is altijd onder de 500 Kilo, dus een euro vergunning heb ik niet nodig. (Lijkt me)
 7. Voorbeeld: Ik krijg 0,60 cent per KM van mijn opdrachtgever. Mijn vaders werkelijke kosten inc brandstof zitten op 0,35 cent per km. Ik betaal mijn vader 0,40 cent per km. Los van de verzekering, kan ik of mijn vader niet in moeilijkheden komen met de belastingdienst doormidden van deze constructie? Daar gaat het mij voornamelijk om. Moet er het een en ander op papier worden gezet of volstaan een factuur bij het (huren) van zijn wagen?
 8. Ik heb momenteel meerdere opdrachtgevers, maar mijn vader is mijn grootste opdrachtgever. De reden waarom ik me niet als chauffeur wil verhuren en een prijs per uur wil afspreken is omdat hoe ik het heb begrepen je niet in andermans auto mag zitten om opdrachten voor die persoon uit te voeren. Dit kan de belastingdienst aanmerken als schijnconstructie?
 9. Dag Forumleden, Mijn vader is zzp'er en verricht nu een aantal jaar koeriersdiensten binnen Europa. Nu heb ik zelf ook een eenmanszaak geopend aangezien de zaken bij mijn vader goed gaan en ik hier ook wel brood in zie. Nu is het zo dat het werk Ad-hoc is dus op oproep basis voor grote opdrachtgevers. Het komt soms voor dat hij soms een hele week thuis zit zonder opdrachten. Het blijft dus onzeker werk. Mijn vader heeft twee bestelbusjes welke zijn uitgerust met apparatuur om geconditioneerd transport mee te verrichten. Deze wagens kosten mij nog teveel geld om aan te schaffen, vooral gezien de onzekerheid in opdrachten is het voor mij dan ook niet interessant om All-in te gaan met mijn koeriersbedrijf. (ik heb een vast dienstverband) Het zal voorkomen dat ik een opdracht binnenkrijg en dus een wagen nodig heb om deze opdracht uit te voeren. Ik zou in deze situatie de bedrijfswagen van mijn vader willen huren. (ik woon nog thuis) Nu heb ik al van alles gelezen van werkelijke km kosten tot huurprijs per dag. Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Is het mogelijk dat ik heb een x bedrag per KM betaal voor het huren van zijn bedrijfswagen. De dieselkosten zullen betaald worden met zijn betaalpas. Deze zal dan in het x bedrag per KM worden meegenomen. Met rekentools kom ik er op internet niet uit, zo zijn deze maar beperkt tot voornamelijk normale autos. Het gaat hier om aangepaste bedrijfswagens. Hoe zouden jullie dit aanpakken? Ik zou graag met mijn vader het een en ander op papier willen zetten. Maar waar moet ik vanuit gaan? Zomaar een X bedrag per KM afspreken of zie ik dit verkeerd?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept