Jump to content

Bim80

Newbee
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0
  1. Hallo, Ik heb contact met een Roemeens bedrijf dat een app heeft ontwikkeld en deze graag op de Nederlandse markt wil brengen, en aangezien ik veel contacten heb in hun doelgroep en bekend ben met de branche hebben ze me gevraagd of ik hierin iets kan betekenen. In Roemenië hebben ze al zoiets (andere app en branche) succesvol op de markt gebracht, maar nog niet in het buitenland waardoor ze zelf ook nog wat zoekende zijn naar de juiste aanpak. Ze staan open voor verschillende constructies: ik kan hun vertegenwoordiger worden in NL, ze kunnen een bedrijf oprichten in NL waar ik country manager zal zijn, ik kan licentiehouder worden, ik kan zakenpartner met aandelen worden, ... Kortom, alles ligt nog open. Ik heb echter geen enkele ervaring in internationaal zaken doen, weet niet waar ik rekening mee moet houden als ik in zee ga met een buitenlands bedrijf. Ik voel er niks voor om vertegenwoordiger te zijn, dus die optie viel gelijk af. Country manager misschien, maar ik wil niet jaren tijd en moeite investeren en vervolgens als het succesvol is, er (verhoudingsgewijs) geen vruchten van plukken. En daarnaast het risico afgedankt te worden als je al het werk hebt gedaan en het net echt geld begint op te leveren. Dan kan ik net zo goed in loondienst gaan werken. Ik zou dus bij voorkeur een constructie willen waarin het voor beiden win-win is en alles fair is afgesproken. Maar daar zit mijn zwakke plek: ik weet niet wat er mogelijk is en welke voor- en nadelen er zijn. Ik wil op voorhand duidelijk de risico's in kaart brengen. En op basis daarvan een gefundeerd voorstel uitwerken. Ik kan op zoek gaan naar een advocaat die kennis heeft van de internationale wetgeving, maar die kijkt er alleen als jurist naar. Accountant idem dito... Heb Google al ingezet en ook op het forum gezocht, maar is niet specifiek voor mijn situatie. Dus probeer ik het op deze manier, wellicht zijn er hier mensen die hierin ervaring hebben. Alle tips/adviezen zijn welkom! Hartelijk dank alvast!
  2. Bedankt voor jullie reacties! Zoals ik al aangaf is er geen ruzie enkel een kleine discussie waarbij ik me afvroeg of ik (on)redelijk was. Jullie reacties laten me ook een andere visie zien, dank hiervoor! We hebben voor de rest geen irritaties, we hebben hetzelfde doel voor ogen en willen beiden graag zakelijke partners blijven. Ons huwelijk werkte niet, maar was niet met ruzies en ellende... we hebben het goed gehad samen maar de koek was op. Alles is verdeeld en financieel afgehandeld zonder ruzies en discussies, dus we zijn nu ook niet van plan om ruzie te gaan maken. Nogmaals dank voor de inzichten, hier kan ik mee verder!
  3. Ik snap je reactie, maar we kunnen het prima met elkaar vinden. Alleen over dit hebben we discussies...
  4. Dat vind ik prima, maar dan vind ik wel dat hij een extra bijdrage voor onze dochter moet doen... als ik meer zou verdienen dan zou ik dat ook doen, want ik wil niet dat onze dochter een verschil merkt tussen ons.
  5. Ik weet niet goed hoe ik het onderwerp duidelijk kon formuleren, dus excuses! Situatie: Recent gescheiden, samen 50/50 VoF vennoten, willen zaak samen verderzetten. We halen beiden hetzelfde bedrag maandelijks uit de zaak, bv 2000 euro pp. Ik betaal 350 euro per maand voorschot aan de belastingdienst, ex hoeft geen voorschot te betalen én hij betaalt sowieso minder belastingen ivm kortingen en zo waar ik geen recht meer op heb. Afspraak was dat we hetzelfde besteedbare inkomen zouden hebben zodat er geen (kinder)alimentatie moet betaald worden, en onze dochter bij beiden dezelfde financiële situatie heeft. Ik stelde daarom voor om 2000 euro netto elk te nemen, dus dat de belastingen gewoon vanuit de zaak betaald worden. Maar ex is het daar niet mee eens want dan haal ik er meer uit dan hij (alleen dit jaar trouwens, volgend jaar waarschijnlijk omgekeerd). Als ik dan aangeef dat hij dan toch een extra bijdrage zal moeten doen voor onze dochter in de vorm van kinderalimentatie, vind hij dat niet terecht. Nog afgezien van wat we samen hebben afgesproken (gelijk besteedbaar inkomen zolang we zakenpartners zijn), vraag ik me af of ik hierin onredelijk ben. Graag jullie mening!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept