Jump to content

Ste Kraf

Junior
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Country
  Nederland
 • First name
  Roep
 • Last name
  Mama

Company info

 • Location
  Amsterdam so to say
 1. Het hangt af van wat je onder "alles" verstaat in je startpost en wat je bedoelt met "werknemer" in de titel. Als je als DGA loonheffing wilt betalen dan kan dat met een eigen BV. Je bent dan zowel "werknemer" als "werkgever" maar alleen in fiscale zin, niet in juridische of sociaalverzekeringstechnische. Werknemerswetten zijn op jouw niet van toepassing Wil je echt werknemer zijn en ook premies werknemersverzekeringen betalen en in aanmerking komen voor regelingen als werknemer, dan kan dat met een eigen BV niet, tenzij je kiest voor een constructie zoals BVIK of Uniforce. ik moet erover onderzoeken: nooit gehoord van deze "oplossingen". Maar dan kan ik een werknemer slechts bij een stichting worden? Of ook niet? ja en ik hoef ook geen geschenkbelastingen of erfenisbelastingen te betalen - in mijn geval - als dit is wat je dacht.
 2. Door instanties bedoel je de belastingdienst? Ik heb ze wel gevraagd. Het is niet mijn bedoeling om dingen te verbergen. En zij beantwoorden me om met een belastingadviseur erover te praten en een plan te presenteren. Maar de cirkel is nu rond omdat ik geen belastingadviseur kan vinden om me te helpen.
 3. Helemaal niet zo ongebruikelijk ... richt een BV op, stort als enigste aandeelhouder een X bedrag in kas en betaal jezelf een DGA-salaris uit. Niet zo moeilijk denken en doen. Jouw "collega" hierboven zegt dat dit niet mogelijk is. Ik hoef geen belastingen betalen voor mijn vermogen. Ik hoef belastingen betalen voor mijn salaris.
 4. Lees ajb, als je wil, mijn eerste post. Als je iets niet snapt, laat me weten wat niet duidelijk is. het is geweldig dat iemand toegeeft dat ik geen zinvol reacties krijg! :-D
 5. Misschien kunnen we zo langzamerhand bij het begin gaan beginnen ... Eerst de winstgevende activiteit of het ideële doel verzinnen en daarna de best passende ondernemingsvorm erbij zoeken. Ik heb wel mijn doel en ondernemingsplan maar ik moet in staat zijn om het op te richten en erbij te werken. Ik moet/wil een ondernemingsvorm kiezen waarin dit mogelijk is, onafhankelijk van het doelstelling van het bedrijf/stichting. ik heb ze wel gezocht en niet gevonden. Daarom stelde ik hier mijn vraag. Heb je een link?
 6. Beste mensen, ik zoek hier op advies. Als iemand me kan adviseren of mijn idee haalbaar is of niet zo niet waarom niet, hoor ik graag van jullie. Alvast bedankt voor jullie tijd een aandacht.
 7. Oke. Dan doe ik het verkeerd. sorry voor het ongemak. zucht.
 8. ik begrijp niet wat je bedoelt. Denk je dat ik niet solliciteer op banen in loondienst?
 9. Dat klopt! Nee, ik heb dit niet gezegd. ja, maar zonder "oftewel". Ten eerste ben ik geen echte ondernemer. Dan heb ik het bovenstaande bedacht om niet langer afhankelijk te zijn van sociale voorzieningen en vroeg hier op advies. Als je een beter idee hebt, zegt het maar! Ik heb geen andere. Ik ben hier om naar advies te luisteren!
 10. Huh? Iemand die keurig netjes zijn eigen vermogen aanspreekt en géén beroep doet op de samenleving is uiteraard geen parasiet. Naar mijn mening, is "niets betekenen in en voor de maatschappij", wel een parasieten te zijn. Maar dit was ook niet mijn oorspronkelijke onderwerp! >>> Draai het eens om, is daar voor werkgevers geen ondersteuning bij te vinden? Of wat is het ondernemersidee waar je partijen voor wilt interesseren? ik ben er niet zeker van wat je bedoelt. Vraag je waarom het is moeilijk voor mij om een baan te vinden? Leeftijd, buitenlands accent, gespecialiseerde werkervaring in slechts 1 sector, het wonen in het verkeerde deel van de natie, noem maar op!
 11. Dit is niet correct. Ik denk aan werk en ik wil werken. Ik bezwaarde slechts tegen het onderwerp waarvoor door niet-te-werken ik meer geld kan behouden van mijn vermogen. Maar dit is niet het geval, als je de wiskunde doet.
 12. Beste mensen, bedankt voor jullie gedachten. >> Misschien niet als werknemer, maar wel als directeur van de BV? Ja! Of van een stichting. Is een directeur geen "werknemer" genoemd? >> Het klinkt een beetje als een truc om bv familievermogen om te zetten in salaris. >> Dure truc.. familievermogen is netto vermogen. linksom of rechtsom is daar al belasting over betaald. >> Als je het dan gaat inbrengen in een bv. om als salaris uit te betalen ga je dus pak em beet 40% van dat vermogen weer naar de belastingdienst brengen.. >> kun je beter zelf gewoon elke maand 2000 euro (of wat voor bedrag dan ook) opnemen uit het familievermogen om van te leven. Het is niet zo zwarte-wit als jullie schijven. Ik heb al een beetje de boekhouding gemaakt (maar ik kan altijd verkeerd zijn want de "professionele" willen niet echt helpen): Als de salaris niet zo hoog is (ong. 1000 E/m), zijn de inkomstenbelastingen ook geen 36.5% maar worden zij ongeveer 20% met heffingskortingen en alles. Plus als ik slechts een vermogen heb zonder een inkomen, verlies ik al de toeslagen: huurtoeslag, zorgtoeslag, gemeentelijke kwijtscheldingen, bijzonder bijstand, dus het level wordt duurder en het vermogen is sneller op. Plus ik zou ondertussen werkloos blijven, zonder hulp van gemeenten of het UWV. Ik zou dan - sociaal gezien - een parasieten zijn totdat het vermogen op is. Niet goed voor mijn CV. Plus, psychologisch gezien - voor wat het ertoe doet - als ik werk voel ik me beter. >>> Zonder betere toelichting over de achtergronden valt hier echt geen zinnig woord over te zeggen of het kan, mag of uberhaubt handig en verstandig is. Ik denk dat jullie goed genoeg al hebben begrepen! :-) Groeten,
 13. Zoals ik Twabla beantwoorde: het bedrijfskapitaal is al beschikbaar. Het zou mijn manier zijn om zo'n vermogen te gebruiken. Vanwege mijn omstandigheden is het extreem moelijk om voor mij een baan in loondienst te vinden.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept