Jump to content

Kira J.

Junior
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  < 18
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  geloof hebben in mijn concept. maar tegelijkertijd nuchter zijn. De werkelijke manier van leven kunnen verbinden met een manier van leven dat zich richt op de toekomst.
 • My opinion about entrepeneurship
  Is een manier van leven, kansen zien en die kunnen benutten. Dit maakt het verschil tussen goede en minder goede onderneming.
 • My opinion about innovation
  Ik hoorde ooit een succesvolle ondernemer roepen "stil staan is doodgaan". Zo zie ik innovatie. Als je niet innoveert, maakt niet uit hoe groot of klein, kom je vanzelf stil te staan.
 1. Frikandel kan ook als duurzaam worden gezien, maar als de dieren niet zouden zijn geslacht was er ook geen separatorvlees. over om frikandel te maken. Dat zou de beredenering van een veganist kunnen zijn.
 2. Mijn ervaring, tot nu toe, leert dat je beste vrienden en familie rekening met je houden. Er komen best wat klanten in de winkel die idd nog een extra taart komen halen voor 1 of 2 personen. De feedback is bijna altijd heel positief, ook van de vleeseters.
 3. Als je dat aan mij, als de speciale banketbakker vraagt van de 21e eeuw, dan zeg ik, koop een taart die iedereen kan eten en tegelijk ook smaakvol is.
 4. Hallo, Logisch dat de prijs is anders is voor een zakelijke structurele bestelling.
 5. Wij bieden (een) product(en) aan dat door een grotere groep kan(kunnen) worden genuttigd. Dus niet alleen de carnivoren onder ons en daar zonder een label aan te plakken! Dat product kan een grotere doelgroep bereiken zoals ook mensen met een lactose-intolerantie, koemelkallergie, ei-allergie etc. En neem het van mij aan, de smaak is goed! Als de kok het verder wilt aankleden met wat vers fruit of een sausje....moet kunnen.
 6. De zakelijke markt. ik denk dat dat een kwestie is van overtuigen. Een andere ondernemer gaat pas producten van jou verkopen als ze er denken iets mee te kunnen verdienen en er vraag naar verwachten. Even een beetje brainstormen over wat ideeën.. Lastige is natuurlijk dat men bij taarten de perceptie heeft van dagvers. Misschien kun je ondernemers makkelijker overtuigen met veganistische koekjes of cake of andere producten die wat langer houdbaar zijn. Zodat ze met minder risico kunnen testen of de producten aanslaan en indien dat zo is ook kunnen uitbreiden met dagverse producten. Ook zou ik in het begin extra producten geven om klanten te kunnen laten proeven. -Je zei in een eerdere reactie dat cateraars alleen op aanvraag van de klant afnemen en niet structureel. De uitdaging die ik zie is om een veganistisch dessert of taart te maken die aantrekkelijk genoeg is voor cateraars om vaker standaard op te nemen. Als een dessert dicht bij een regulier / populair product ligt is ook de kans groter dat ze grotere aantallen durven te bestellen i.p.v. alleen een stuk of 6 a 10 voor het geval er om veganistisch wordt gevraagd. Misschien moet je de catering branche wel bedienen met ook andere vegetarische of veganistische snacks / mini gerechten. zodat ze bij jou gewoon een vegetarisch of veganistisch pakket kunnen afnemen die ze op hun assortimentslijst kunnen zetten. -Heb je wel eens een vegetarisch of veganistisch restaurant benaderd of zij interesse hebben in jou taarten/desserts. Veel "gewone" restaurants bieden al een vegetarische gerechten aan, steeds vaker standaard op de kaart. Wat als jij voor hen ook een vegetarisch of veganistisch dessert kan maken en als het ff kan dan elk kwartaal/seizoen wat anders kunnen bieden. Denk bij het zoeken naar nieuwe afzet meer in hoe je andere zakelijke partijen "de zorg" uit handen kunt nemen. Een "out of the box" idee bied restaurants een avondbezorging aan. Ze kunnen je tot 20 uur bellen voor speciale desserts als ze onverwacht vegetarische gasten krijgen en niet zoveel keuze hebben. Goedemorgen Jeroen, Goede punten en we hebben restaurants benaderd en leveren inmiddels aan enkele brasseries. Maar de omloopsnelheid is laag. Proeven kunnen mensen altijd bij ons. Voordat een zakelijk klant overgaat tot bestellen wordt er eerst een proefsessie georganiseerd. Daarna wordt een keuze gemaakt welke taart/gebak/cake/koek ze in hun menu willen opnemen. Wij bieden natuurlijk ook cakes en koeken aan. Goede tip, bezorgen in de avonduren. Daar kan ik misschien wat mee.
 7. Goedemorgen, Plantaardig...allergenenvrij....check! De particulieren markt is nog te overtuigen. Het gaat mij vooral om de zakelijke markt. Waarom zijn deze nog zo terughoudend? Ziet deze groep niet dat hier ook een markt voor is of kan zijn?
 8. Dat lijkt mij ook.....ik zie de slogan wel zitten ;)
 9. Ik ook, wie weet ligt het volgende week in de vitrine ;). Maar dat is precies wat ik bedoel. Waarom is vegan zo een gevreesd woord?
 10. Hallo Allen, De eerste reacties waren heel confronterend, en deels terecht! De laatste reacties zijn heel inspirerend! Ik lees: veganistisch achterwege laten, verantwoord is secundair.....Dan blijft er niet veel van het verhaal over. Waar onderscheid ik me dan in? Hoe verantwoord ik dan de prijzen van mijn taarten? Achter een lekkere veganistische taart zit een ontwikkelproces. Dat geldt voor iedere taart. Een duurzame taart met bio-grondstoffen heeft een bovengemiddelde prijs.
 11. Goedemorgen Benm, Ik begrijp je punt. Ik ben het met je eens dat het niet eenvoudig is om beide groepen goed te bedienen. Het is niet makkelijk om een hele groep te bedienen. Ik vraag me dan af dat je markt niet te klein wordt, als je moet kiezen tussen medisch en vegan/vegetarisch? Er is nog een andere optie, verantwoord. Of is dat nog lastiger te verkopen link naar eigen site verwijderd
 12. Helemaal mee eens. Marktonderzoek is gedaan door studenten van de Haagsche Hogeschool. Dit was niet helemaal naar wens. Mijn bedoeling is niet om de veganist van Den Haag te zijn. Even een aandachtspunt, in Den Haag is de eerste vegetarische slager gestart én de eerste vegetarische snackbar. De inwoners van Den Haag zijn idd terughoudend, maar de stad niet. Mijn wens is dat idereen, met name mensen met een allergie en speciale (meest voorkomende) dieetwens van een lekker stuk taart/gebak moeten kunnen genieten dat ook nog verantwoord is. Lekker en verantwoord! Het punt is dat ik zelf geen veganist ben, maar ik ben een bewuste genieter. Ik heb heel veel respect voor mensen die kiezen om dat wel te zijn. We moeten zeker niet met zn allen vegetariër of veganist worden want anders krijgen we met andere problemen te maken zoals uitputting van de bodem of te veel O2 in de lucht of iets dergelijks.
 13. Helaas mogen rijksinstituten/overheden geen producten afnemen met niet-gecontracteerde partijen. Er is echter één partij die hier maling aan heeft en dat is de Partij van de Dieren. Daarom halen zij voor hun evenementen/verjaardagen taarten cakes bij ons vandaan, Cateraar bestellen alleen wanneer er specifiek naar gevraagd wordt. Dus geen structurele omzet.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept