Jump to content

Skamphorst

Junior
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Goedemorgen, Ik doe de administratie van een lunchroom wat 2 eigenaren heeft, nu wilt 1 eigenaar een auto kopen. Nu heeft de eigenaar uitgezocht dat het goedkoper is om het via de zaak te gaan kopen. Is dit tientjes werk of scheelt het best veel? De auto wordt alleen prive gebruikt. Het gaat niet om lease maar een 2e hands auto ( ca 3k) Maar hoe kan ik er voor zorgen dat de andere eigenaar hier niks voor hoeft te betalen?
 2. Hallo, Mijn vriendin heeft een pand gehuurd en die heeft ze aardig opgeknapt. ( kosten +- 4000). Maar omdat zij het pand heeft opgeknapt, kreeg ze 3 maanden gratis huur. Maar de kosten zijn vaak onder de 450 euro. Kan dit allemaal wel op de balans dan? Huur per maand is ex btw 1000 euro.
 3. Goedenavond, even een voorbeeld. Wij hebben een kassa systeem en de opbrengst krijgen wij elke keer over 2 dagen gestort. Nu heb ik bijvoorbeeld een bedrag van 300 euro aan opbrengst. In die 300 euro zitten transactiekosten ( bijvoorbeeld 5 euro) en btw in. Maar moet je dan in de bank 305 euro boeken aan opbrengst en 5 euro in de kosten doen? dus eigenlijk moet je denken dat er 305 euro binnen is gekomen ipv 300?
 4. 2 eigenaren van een VOF hebben een prive storting gedaan. Nu moet ik een groetboekrekeningschema maken maar wat is het handigst om te doen? 2x een rekening maken van prive opname en storting? En dit moet op de balans toch?
 5. ja je krijgt 3x korting toch over de 1e 5 jaar? Dat je zelf mag kiezen in welk jaar je het wilt gebruiken? Dacht dat misschien iemand een schatting kon doen ongeveer. Als ik het zelf uitreken kom je ongeveer op 1400/1500 euro. maar weet niet precies hoe het met de korting zit. Zitten namelijk na te denken om iemand in dienst te nemen op een payroll bedrijf.. maar dan moeten ze zelf wel genoeg per maand over kunnen houden.
 6. Weet iemand wat je ongeveer per maand over houd? omzet per maand is 7500 ongeveer vaste lasten 1700 inkoop 25% btw 6% op alles zijn met 2 personen een VOF gestart. [Mod edit: titel verduidelijkt]
 7. Ik ben bezig met het inrichten van de boekhouding voor een lunchroom. Maar moet je voor elke artikel die je verkoopt ook een grootboekrekening hebben? of kan je net zo goed alles op voorraad boeken? En als er iets verkocht is, weer van de voorraad afhalen?
 8. gaat om 2 vennoten, ik denk maar een jaartje geen alcohol schenken, teveel gedoe.
 9. Het is niet mogelijk dat het zusje van 20 even voor 10 maanden gratis komt te werken en daarna instapt? en dan alles de helft doen van de zaak?
 10. daar zat ik inderdaad ook aan te denken. Maar dan moet die ene persoon nog steeds in loondienst toch?
 11. Sociale hygiene hebben ze allebei, het gaat om de alcoholvergunning. Ze moeten namelijk allebei boven de 21 zijn.
 12. aanvraag voor terrasvergunningen etc. zijn ingediend en gister belde de gemeente dat de alcoholvergunning niet wordt gegeven, omdat er 1 iemand geen 21 jaar is. er is altijd iemand aanwezig die 26 jaar is, maar dat maakt niks uit zegt de gemeente. Als ondernemer moet je daarvoor 21 jaar zijn of ouder.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept