Jump to content

Jvb

Newbee
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0
  1. Om antwoord te geven op die vraag, de auto is tot nu toe enkel privé gebruikt door mijn vriendin. Optie 1 dus.
  2. De auto is door mijn vriendin met eigen geld gekocht en staat op haar naam tenaamgesteld. De auto is gekocht toen we al fiscale partners waren. Wat er precies over in het samenlevingscontract staat over dit soort bezittingen zou ik na moeten kijken, dat weet ik niet uit mijn hoofd.
  3. Dank allemaal voor het meedenken. Als ik dit zo lees concludeer ik dat het eigenlijk niet mogelijk is, ook niet als mijn vriendin de auto tijdelijk aan een derde verkoopt en ik deze daarna zakelijk terugkoop. De reden voor deze constructie is deels gebaseerd op het feit dat het 1: een fijne auto is en 2: ik met de aanschaf, het onderhoud en de maandelijkse exploitatiekosten mijn winst zou kunnen drukken. Of lees ik nu toch nog over een optie heen?
  4. Hallo allemaal, Ik ben op zoek naar een antwoord op een auto-gerelateerde vraag. Ik heb al flink wat rondgekeken en gezocht en er zijn verschillende casussen die op die van mij lijken maar in de nuance net wat verschillen. Dit is het geval. Ik ben zzp'er en ik wil graag de auto van mijn vriendin overnemen en zakelijk gaan rijden (is een mooie youngtimer namelijk). Nu weet ik - na research - dat het niet mogelijk is om als zzp'er een auto van privé naar zakelijk om te zetten en dat je die keuze bij aanschaf van de auto of bij de start van de onderneming moet maken. Nu is het zo dat de betreffende auto nu op papier niet van mij is, maar van mijn vriendin. De auto is dus wel in hetzelfde huishouden, maar we zijn niet getrouwd. Wel zijn we fiscale partners. Nu is mijn vraag dus: is het mogelijk om de auto van mijn vriendin over te kopen en zakelijk te gaan rijden? Hopelijk kunnen jullie me duidelijkheid geven! Avast bedankt.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept