Jump to content

Heerro

Newbee
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0
  1. Een klant met een eenmanszaak heeft besloten om de activiteiten vanuit een besloten vennootschap te verichten. De vennootschap is opgericht zonder inbreng van de bestaande eenmanszaak, plan was om de eenmanszaak middels activa-passiva overeenkomst in te brengen. De overdracht is nog niet geëffectueerd. Gezien de fiscale consequenties is het achteraf beter om de activiteiten geruisloos in te brengen. Van de notaris heb ik begrepen dat dit alleen kan door nieuwe aandelen uit te geven. Is er nog een andere mogelijkheid om alsnog de geruisloze inbreng te effectueren ?
  2. Dank allebei voor de snelle en goede reacties !
  3. Dank voor het antwoord, deze link had ik inderdaad gevonden. Het probleem is dat in dit geval ook personen transport betreft uitgevoerd binnen Nederland en dat dit dus met BTW belast moet worden. De EU klant moet ik zien te overtuigen dat dit wel belast is, ik zoek eigenlijk het betreffende artikel in de richtlijnen waarin dit staat (liefst in het Engels).
  4. Is de levering van een dienst uitgevoerd in Nederland voor een EU lid belast met Nederlandse BTW ? of valt dit ook onder de verleggingsregeling EU-landen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept