Jump to content

NvdHeuvel

Newbee
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0
  1. Hartstikke bedankt voor je antwoord. Met het opstellen van de bevestigingsartikelen voor het hoofd eindproduct ben ik bezig geweest. Verder ben ik van plan om op basis van de geplande productie producten uit te schrijven vanuit de vooraad. Hiervoor zal ik eerst de huidige voorraad in een digitaal systeem brengen. Verder zal ik naar het programma kijken waarmee u werkt, hartelijk dank hiervoor.
  2. Goedemorgen allemaal, Ik ben nou bijna twee weken bezig met mijn stage opdracht voor een MKB productiebedrijf. Mijn voornaamste bezigheid is het onderzoeken van het inrichten van een nieuwe productiehal en tegelijkertijd kijken naar het huidige voorraadbeheer. Het bedrijf werkt momenteel met een fixed-layout, dat houd in dat halffabricaten naar de assemblage afdeling worden gebracht, het eindproduct wordt tijdens assemblage niet verplaatst tot dat het volledig compleet is. Het product bestaat uit grote zelf gemaakte onderdelen en veel ingekochte verbindingsonderdelen (hierbij valt te denken aan schroeven, bouten en moeren). Het huidige voorraadbeheer systeem is dat er per grote order van het hoofdproduct wordt ingekocht (andere producten verbruiken dezelfde onderdelen), indien een medewerker misgrijpt op een onderdeel voor een ander product dan wordt er vanuit de voorraad van het hoofdproduct gepakt, hierdoor grijpt de productieafdeling ooit mis. Verder dient het personeel door te geven indien onderdelen bijna op zijn. Tot slot gaat de hoofdproductie één keer per kwartaal het magazijn in om te kijken of er nog voldoende op voorraad ligt van bepaalde onderdelen. Het probleem is dat er circa 500 verschillende schroeven, bouten en moeren zijn, waarvan er meerdere niet meer in gebruik zijn. deze 500 verschillende onderdelen behoren dan alleen tot het assemblage proces. Deelprocessen hebben zijn eigen onderdelen. Ik heb geen flauw idee hoe ik hierin aan de slag moet gaan om dit overzichtelijk te krijgen. Mijn opleiding is zeer algemeen, ik heb in de eerste twee jaar dan ook maar ongeveer een halfjaar logistiek gehad. Logistiek op de opleiding gaat voornamelijk over goederen stromen en niet over voorraadbeheer. Nou heb ik al een tijdje zitten denken over een systeem met barcodes en scanners maar dit vereist het in kaart brengen van de huidige onderdelen en de verwerking hiervan in het productieproces (momenteel is het onduidelijk hoeveel er verbruikt wordt bij de maak van de producten) en dit vereist een softwarepakket, ik weet zelf niet of het bedrijf hierin geïnteresseerd is. Nou heb ik enkele vragen. Weet iemand een voorraadbeheer theorieboek die vaak voorkomende voorraadbeheer systemen bespreekt? Heeft iemand ervaring met een MRP of voorraadbeheersoftwarepakket? (voor MKB circa 25 man) Vanuit de beschrijving van het bedrijf en de problemen heeft u nog enige suggesties voor onderzoek? Wat lijkt belangrijk voor de uitwerking? Met vriendelijke groet, Niels van den Heuvel
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept