Jump to content

RichardSD

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-1

Personal info

 • Gender
  Male
 • Country
  Nederland
 • First name
  Richard

Company info

 • Location
  Dordrecht
 1. Voor mij zit hier juist de arrogantie in. De vragen die Higho stelt zijn uiterst relevant. Antwoorden daarop helpen meedenkers in het aandragen van suggesties. Niet antwoorden=geen suggesties. Kijk nog eens goed naar de vraagstelling. En naar waar de conversatie nu inmiddels terechtgekomen is. Niet meer on topic dus. Ik was alleen maar op zoek naar een direct antwoord op een directe vraag. Dat heb ik al eerder gezegd en nu nogmaals, daar blijft het dan ook bij. Kijk naar de reactie van @Zantje. Daar kunnen jullie misschien nog iets van leren. Ik vroeg niet om een arm om mijn schouder en betutteling. Mocht ik dat wel willen dan zal ik er ook om vragen en dan weet ik dat ik hier terecht kan.
 2. Intentie is om hier met je mee te kunnen denken. Wat is jouw uitgangspositie en waarom wil je zelfstandig koerier worden? Het maakt bijvoorbeeld nogal een verschil als je vijfendertig bent met gezin en hypotheek of dat je nog een jaar of wat richting pensioen zou moeten zien te overbruggen en misschien minder kansrijk bent op de arbeidsmarkt. Goedbedoeld. Groet, Highio Bedankt voor de goedbedoelde reacties maar deze zijn off topic @Highio. Meedenken is prima maar jouw reacties hebben meer weg van betutteling en arrogantie. Ook deze opmerking is niet vervelend bedoeld en geen conclusie maar wel mijn gedachtegang waar jouw inbreng op lijkt te berusten.
 3. Bedankt voor de reactie. Echter, dit is geen antwoord op mijn vraag. Zoals je zelf zegt, het is een wedervraag zonder duidelijkheid over de intentie daarvan. Ik stelde een directe vraag waarop ik hoop een direct antwoord te krijgen.
 4. Hartelijk dank voor de heldere antwoorden! Vriendelijke groet, Richard.
 5. Goedemiddag, Stelt de fiscus een minimum aan opdrachtgevers aan ZZP'ers ? Daarnaast; Ik wil gebruik gaan maken van online vrachtplatformen als zelfstandig koerier. Een soort marktplaatsen/veilingen waar transporteur en vervoerder samenkomen. Ziet de fiscus één dergelijk platform als één opdrachtgever? Of ziet de fiscus de transportondernemingen die daar hun zendingen aanbieden als opdrachtgever? Alvast dank voor de reacties!
 6. Bedankt voor de reactie. De vrachtenbeurzen en losse opdrachten heb ik ook opgemerkt inderdaad. Ben jij zelf een koerier @Zantje ?
 7. Goedemiddag, Is er hier iemand die mij kan vertellen of, en zo ja, wie er bemiddelt voor zzp'ers en voor hen aan opdrachten kan komen waar het zzp koeriers betreft. Alvast hartelijk dank voor de reactie(s) !
 8. Bedankt weer voor de waardevolle tips! Alleen de opmerking van jou, Highio, heb ik helaas niet begrepen.
 9. Ik wil niet gaan rijden voor ondernemingen als Post NL, DHL etcetera. Daarom noemde ik ook koeriersbedrijven en transportbedrijven welke Post NL, DHL etc. feitelijk niet zijn. En ja, ik ben ook bereid in avonden, weekenden en internationaal te rijden
 10. Bedankt voor de reactie. Of ik zou gaan rijden voor €30 per uur? Wel als een opdrachtgever niet meer wenst te betalen. Dan kan ik wel € 40 per uur gaan vragen maar tegelijkertijd de opdracht niet kunnen binnenhalen omdat ik met een hoog tarief mijzelf uit de markt prijs? Ik heb inderdaad geen ervaring als zelfstandig koerier. Wel heb ik in loondienst voor drukkerijen gewerkt waarbij ik vaak met een bestelbus de weg op ging om drukwerk af te leveren bij klanten. De rij ervaring heb ik dus wel. Daarbij ben ik al eerder zelfstandig ondernemer geweest in een andere branche. Die ervaring kan nu ook nog van pas komen bij alle werkzaamheden buiten het rijden om. Het is voor mij belangrijk om te weten of grote koeriersbedrijven en transportbedrijven regelmatig een beroep doen op zzp koeriers.
 11. Bedankt voor de reactie Roel. Dit overzicht kende ik al. Ik vraag me daarbij wel af of deze tarieven werkelijk betaald worden door grote(re) koeriers- en/of transportbedrijven die zzp koeriers inhuren voor bepaalde opdrachten. Is er iemand die dit kan bevestigen dat deze tarieven doorgaans gehanteerd worden?
 12. Hallo, Ik overweeg een eenmanszaak als koerier te gaan beginnen in de nabije toekomst. Nu probeer ik te achterhalen wat een zzp koerier gemiddeld verdienen kan bij het uitvoeren van transportwerkzaamheden voor andere koeriers- en transportbedrijven. Is er iemand hier die hiervan enigszins op de hoogte is? Alvast mijn dank! Hartelijke groet, Richard.
 13. Bedankt voor jullie reacties! @Marco; Rijd jij zelf ook weleens ritten voor andere koeriers- en/of transportbedrijven? En zo ja, mag ik dan vragen wat jou verdiensten hierbij zijn? Zo kan ik voor mijzelf ook beter bepalen in hoeverre het rendabel is een eenmanszaak als koerier te beginnen. Ik overweeg dan ook zeker het niwo certificaat te vaan behalen en zie hier ook duidelijk het voordeel van in. Alvast bedankt!
 14. Hallo allemaal, Mijn naam is Richard, ik ben nieuw op het forum. Ik overweeg in de nabije toekomst als eenmanszaak te beginnen als koerier. Nu heb ik gelezen dat, zeker in de beginfase, het lastig is om opdrachten binnen te halen en het om die reden raadzaam is je als koerier te laten inhuren door de grote(re) transportbedrijven. Is er hier iemand op de hoogte van de werkelijke vraag van deze bedrijven wanneer het gaat om het rijden met een wagen met minder of meer dan 500 kg laadvermogen? Bij het rijden in een eigen wagen met meer dan 500 kg laadvermogen moet ik een eurovergunning hebben van het NIWO. Vragen bedrijven als PostNL, DHL, enz. ook zelfstandige koeriers die willen rijden in een wagen tot 500 kg laadvermogen? Al met al ben ik dus voor mijzelf aan het nadenken of het behalen van de eurovergunning de investering waard is. Alvast hartelijk dank voor jullie reacties! Groet, Richard.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept