Jump to content

nick0102

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. @ Norbert, het zijn geen betaalde opdrachten, omdat ze allemaal zeggen nadat ik op hun kantoor ben geweest dat het een brief zonder specifieke inhoud is en dat het onredelijk is dat door mij niet onderbouwd kan worden bij een controle. Heb jij voor mij een belastingadviseur die wel een brief wil sturen of wil opstellen?
 2. Ik heb gesprekken gehad met 3 verschillende belastingadviseurs. Eigenlijk hebben ze alle 3 hetzelfde gezegd dat ik me niet te druk moet maken. Volgens hun kan ik duidelijk aantonen dat ik tot september weinig / tot niks heb gedaan met mijn BV en over heel 2018 was ik in loondienst voor 32 uur. Pas vanaf september ben ik bezig met een webshop voor ongeveer 10 uur per week met een omzet over 2018 van 40000 euro ongeveer een een winst van slechts 4000 euro (zoals het er nu uit ziet). Ze geven allemaal als advies om nihil aangifte te doen en mocht er geld over zijn dan dit aan te geven aan het einde van het jaar. Het blijft wel tegen hetgeen in wat Norbert zegt, maar ze zeiden alle 3 dat een brief schrijven nu geen toegevoegde waarde heeft. In de brief staat volgens hun ook geen concrete uitspraak, maar meer een verwijzing naar de wet van minimumloon. Wel heb ik besloten om de BV (op te heffen) om te gaan zetten in een eenmanszaak en vanuit daar verder te gaan met ondernemen. @Norbert Bakker Lost dit ook het probleem op voor 2018 met DGA loon als per 1 januari overga in een EZ ipv BV (bv opheffen)?
 3. Daar heb je zeker een punt. De BV was opgezet met een ander plan dan waar hij nu voor gebruikt wordt. Terugkeren naar een eenmanszaak is zeker een optie die ik wil gaan toepassen in de nabije toekomst. Eerst even dit issue oplossen.
 4. Bedankt voor je antwoord. Ik ga volgende week met een nieuwe belastingadviseur om tafel, al kreeg ik op 2 andere aanvragen als de reactie terug dat het niet echt spannend is, en dat het meer een formele brief is. Laat het daar niet bij zitten, wil rustig kunnen slapen.
 5. Bedankt. Ik ga zeker nogmaals actie ondernemen. Verwacht je dat dit nog gecorrigeerd kan worden? Ik maak me aardig zorgen en de mensen om me heen hebben me dus onjuist voorgelicht.
 6. Bedankt voor het antwoord Feyenoorder. Dit maakt zaken duidelijker. Het advies wat ik nu heb gekregen van de adviseur die ik heb is om een 0-aangifte te doen, omdat er geen geld is om een inkomen te betalen (winst 2018 is misschien 5000 euro). Ik maak geen uren in de BV. De brief is ook door hem gemaakt met de prognose, maar door mij verstuurd. Het enige wat ik hier doe is het advies verifiëren doordat ik meer duidelijkheid wil hebben en andere kennis wil oproepen. Ik heb vanmorgen een andere adviseur gesproken en die geeft me eigenlijk het zelfde aan. De winst is noemenswaardig laag en er kan momenteel geen loon worden betaald. 0-aangifte zou de juist weg zijn volgens hem, de belasting is er niet om een BV kapot te maken. De brief die ik terug heb gekregen zou een normale reactie zijn, omdat deze niet direct aan het begin van het jaar gestuurd is. Hoe kan een BV loonbelasting betalen als er niks verdiend wordt?
 7. Iemand anders die wel een zinnig advies kan geven? Dit antwoordt is wel zeer onduidelijk: Doe je zelf een groot plezier, en benader een belastingadviseur/fiscalist om dit voor je te regelen. Een paar honderd euro advies scheelt jou vele tienduizenden euro's onnodige naheffing en boete
 8. Ok, hoopte op dit forum wat hulp te krijgen. Als je niet kunt aangeven waarvoor ik een belastingadviseur kan gebruiken, dan heeft het dus helemaal geen zin zoals je nu bevestigd. Mijn huidige accountant en loonadviseur verteld mij dat ik 0 aangifte moet doen en dat er verder niks aan de hand is. Er is bijna geen winst , dus dan valt er ook niks uit te keren. Echter krijg ik hier het gevoel dat ik iets over het hoofd zie of dat ik iets niet gedaan heb. Hopelijk kan iemand me de goede richting op sturen? Ik wil best naar een nieuwe adviseur gaan, maar als ik niet weet hoe en wat waar ik rekening mee moet houden, dan heeft het dus eigenlijk geen zin zoals hier wordt aangegeven.
 9. Er wordt elke maand door een loonadviseur reeds netjes aangifte gedaan, echter wel een 0 aangifte. Wat kan een belastingadviseur nog meer voor mij betekenen?
 10. De brief die ik heb gestuurd heb ik de prognose gestuurd voor dit jaar, daar is verder niks vermeld omtrent dat ik ook 36 in loondienst werk. Wil eigenlijk de BV nog niet direct staken, omdat ik sinds korte tijd op een nieuw project aan het focussen ben, weet nog niet wat daar uit gaat komen. Kan ik boetes krijgen als ik niet het DGA salaris uitbetaal, terwijl ik daar helemaal geen kapitaal voor heb in mijn BV?
 11. Situatie: In 2017 ben ik een BV gestart om marketingactiviteiten te gaan ontplooien, na eerst jarenlang een eenmanszaak te hebben gehad. Heb toen bewust voor een BV gekozen. Echter is mijn situatie sinds de start prive gezien veranderd. Sinds het begin doe ik netjes elke maand loonaangifte van nihil, omdat ik geen winst heb gemaakt in 2017. Heb hier ook een brief voor geschreven en toestemming dat ik mijn DGA op nihil kon stellen. Sinds eind 2017 werk ik ook in vaste loondienst, dus ook in 2018 heb ik mijn werkzaamheden minimaal kunnen opbouwen. Tot september deed ik een paar uurtjes per maand wat, en sinds september doe ik een paar uurtjes per week. Mijn winst zal dit jaar rond 10000 euro uit komen. Nu heb ik weer een brief geschreven naar de belasting met mijn prognose voor de komende 2 jaar om een verlaging DGA aan te vragen, echter deze keer kreeg ik geen brief retour dat het op nihil gesteld kan worden voor dit jaar, maar en heb als reactie: "Een afspraak over het gebruikelijk loon beneden het wettelijk minimumloon is in strijd met de Wet minimumloon en minimumvankantiebijslag. Ik ga daarom niet in op het door u ingediende verzoek om vooroverleg." De winst die ik maak wil ik graag herinvesteren, maar het is zeker niet voldoende om de voldoen aan het minimumloon. Ik weet niet zo goed wat nu te doen. Gewoon 0-aangifte blijven doen en aan het einde een aangifte doen over wat wel mogelijk is? Is de BV failliet, omdat ik loonheffing moet betalen en minimumloon moet uitkeren? Of moet ik een nieuwe brief sturen en daarin uitleggen dat ik ook in loondienst ben en momenteel minimaal tijd besteed aan de BV? Het was niet mijn intentie om de BV niet gaan te gebruiken, weet ook niet of ik hem nog ga gebruiken op de manier die ik voor ogen had. Of dat ik misschien ga terugkeren in een eenmanszaak. Echter moet ik momenteel eerst dit issue oplossen of mezelf erin geruststellen. Wil geen boetes etc krijgen.
 12. Online onderzoek gedaan naar wie er precies BTW moet betalen en wanneer. Ook contact gehad met de belastingdienst, maar deze geven aan dat er voor B geen BTW transacties zijn. Wat ik zeer in twijfel trek. Daarom wil ik het voorleggen aan de experts op dit forum. Situatie: Consument A uit NL koopt bij ondernemer B uit NL een product voor 50 euro in een webshop Ondernemer B koopt het product voor 20 euro via een platform bij C uit India C verstuurt het product rechtstreeks naar A in NL Opmerkingen: C zet de waarde van het product op het pakket (B heeft geen zicht op deze waarde) A betaald de invoer/btw kosten indien die aanwezig zijn, vaak waarde onder 20 euro Factuur wordt niet meegestuurd met pakket, puur waarde op pakket. B heeft een factuur van C met daarop de betaling van het product en het adres waarnaar het geleverd wordt. Brengt B BTW in rekening bij A over de waarde van 50 euro? Moet B BTW afdragen over 50 euro? Moet B invoerrechten / btw betalen over de invoer? Zijn er nog andere zaken die men moet regelen? Wat als particulier A uit Belgie komt ipv Nederland?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept