Jump to content

roy010

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • First name
  Roy
 • Last name
  Vermelis

Company info

 • Location
  Rotterdam

Vision

 • I'm looking for people who
  Kunnen adviseren bij het starten van een vastgoed investering
 1. Dank voor de reactie, maar ik woon en werk gewoon in Nederland. misschien dat het uiteindelijk aantrekkelijker is mij in te schrijven op Bonaire... maar voorlopig blijf ik gewoon in Nederland ingeschreven staan
 2. Goedemiddag, Ik ben van plan op korte termijn 3 “units” te realiseren op Bonaire om te verhuren als vakantiewoning. zelf blijf ik parttime werken en wonen in Nederland en ben zeker in de eerste jaren niet van plan verhuuropbrengsten als inkomen te gaan gebruiken maar vooral voor het verbeteren en uitbreiden van de accomodaties. Helaas heb ik nog niet helemaal helder welke belastingen en andere heffingen ik rekening mee moet houden zowel vanuit bonaire als nederland
 3. Het gaat hier om bonaire, van maart tm september is hier sowieso al erg druk qua toerisme. De maand december is een van de drukste en zeker duurste maanden. Dus uiteindelijk zijn er zeker 8 drukke toeristische maanden. Het plan is te starten met 3 units. Online heb ik cijfers kunnen vinden tot 75% bezettingsgraad.. nou is dit denk ik erg hoog. Maar 50-55% is in mijn ogen dan vrij realistisch.
 4. Alles met betrekking en tot het bouwen is uitgezocht. dit geldt ook voor de prijzen. Zowel kost als verhuur prijs. Ik zit nu echt in de fase van het zoeken naar financieringsmogelijkheden.. en mijn belangrijkste vraag daarvoor is welke bezettingsgraad realistisch zou zijn omdat ik dan verder kan rekenen.
 5. Hoi Hans, Die fase loopt nu, ik ben in gesprek met de lokale overheid en locale vastgoedpartijen voor de grond. Of het pachten of kopen gaat worden is afhankelijk van de voorwaarden.. maar het is haalbaar. Vandaar dat ik nu aan de slag ga met het financiële plan.. daarbij ga ik nu uit van een bezettingsgraad van 50-55% maar dat is een grove schatting en niet gebaseerd op cijfers. Omdat ik nu richting de fase ga waarbij alles gebaseerd moet zijn of feiten en cijfers hoopte ik dat er hier iemand zit met markt ervaring die een betere schatting van de bezettingsgraad kan geven.
 6. Ik twijfelde inderdaad onder welk kopje die thuis hoorde. ik denk dat de huidige Corona situatie juist mogelijkheden biedt om voor een lager bedrag in te stappen en aangezien ik er niet van afhankelijk ben voor mijn inkomen denk ik om die reden dat het een goed moment is om in te stappen.
 7. Hoi leden.. ik zal een korte introductie geven. Door een arbeidsongeval ben ik verwikkeld in een letselschadezaak. Zoals het er nu naar uit ziet gaat dit een mooi bedrag opleveren, om hier verstandig mee om te gaan ben ik van plan een stuk grond te kopen of pachten op een van de Caribische eilanden. het plan is hier een aantal kleine huisjes op te zetten voor de verhuur aan toeristen (en mogelijk 1 voor permanente verhuur aan een bekende die gaat emigreren). Dit wil ik deel financieren met eigen middelen en deels met creatieve financieren zoals crowdfunding. nu zit ik met een aantal vragen, Wat is een realistische bezettingsgraad Wat zijn de risico’s met betrekking tot crowdfundig Wat zijn andere manieren voor financiering Met welke belastingen krijg je te maken bij de inkomsten uit verhuur. en wat zijn minder voor de hand liggende bijkomende kosten die ik mogelijk over het hoofd zie. ik zal uiteindelijk nog veel meer vragen hebben maar voor nu zijn dit de vragen die ik beantwoord moet hebben voor ik verder kan met een financieringsplan
 8. Bedankt voor de snelle reactie. Met kleinschalig bedoel ik max 75 personen. Eigenlijk een uit de hand gelopen verjaardag alleen dan commercieel. Stel ik huur (als bedrijf) voor 3 dagen een vrijstaande villa en organiseer hier op een van die dagen een feest waar een entree prijs aan hangt.. Heb ik dan nog steeds te maken met het bestemmingsplan ook als het om een incidenteel (eenmalig dus) gaat.
 9. Beste leden, Sinds enige tijd loop ik met het idee rond om kleinschalige evenementen/feesten te organiseren in villa's. Helaas word mij na het zoeken op het internet niet duidelijk of/welke vergunningen hier voor nodig zijn. Ik hoop dan ook dat jullie mij hier mee kunnen helpen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept