Jump to content

snaai

Newbee
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0
  1. In verband met de aanschaf van een bedrijfspand zijn wij op zoek naar financiering. Onze adviseur heeft ons verhaal opgesteld en daarin ook een garantstelling in privé door de beide aandeelhouders opgenomen. Mijn holding heeft 67% van de aandelen en mijn vennoot heeft via zijn holding 33% in handen. Nu stelt mijn vennoot voor om voor de bedragen van de garantstelling dezelfde verdeling aan te houden. Ik vind dit een vreemde reactie en vind er weinig vertrouwen uit blijken. Hoe kijken jullie hierop en heeft er wellicht iemand ervaring mee?
  2. Goedemorgen! Namens mijn zus een vraag met betrekking tot toeslagen. Zij heeft over 2016 kinderopvangtoeslag gekregen die nu wordt teruggevorderd door de belastingdienst. Zij geeft via een VOF samen met een vennoot (50-50) cursussen, waarbij de cursisten steeds een aantal weken een dagdeel/week langskomen en daarvoor een rekening ontvangen. Door de kleine ondernemersregeling hoeven ze de BTW daarover niet af te dragen. In 2016 zijn alle opbrengsten geïnvesteerd in het terrein, materieel en beter cursusmateriaal. Onderaan de streep is daardoor geen winst gemaakt. De grotere uitgaven betreffen diensten als aanleg elektra, een barbecue op de open dag en de huur van het terrein. Als gevolg hiervan heeft mijn zus aangegeven geen winst uit onderneming gerealiseerd te hebben. Eerder dit jaar heeft belastingdienst aangegeven, dat mijn zus geen recht zou hebben op de toeslag, omdat niet aangetoond is dat zij gewerkt heeft. In reactie daarop heeft ze over een periode van 2 maanden weekroosters en de uitgaande facturen toegestuurd. Ze wilde daarmee aantonen, dat ze daadwerkelijk geld ontvangen voor hun werkzaamheden. De belastingdienst geeft nu aan, dat uit hun informatie niet blijkt, dat er een vergoeding bestaat voor de werkzaamheden, die te koppelen is aan de IB-aangifte. Er wordt nu verzocht om aan te geven hoe die inkomsten aan IB-aangifte gekoppeld kunnen worden. Er wordt niet om specifieke documenten gevraagd. Bellen naar het genoemde telefoonnummer leverde steeds alleen de steeds herhaalde mededeling, dat het voor hen aannemelijk gemaakt moest worden, dat mijn zus die uren gewerkt heeft. Buiten de al toegestuurde informatie kunnen wij niet veel meer bedenken om dat aannemelijk te maken. In de zoekfunctie kon ik niet veel vinden over vergelijkbare zaken, maar wellicht ligt dat aan mijn zoekvaardigheden. Heeft iemand hier al eens met dat bijltje gehakt of in elk geval nog goede suggesties om de belastingdienst op andere gedachten te brengen? En valt het aan te raden om tijdens een hoorzitting een mondelinge toelichting te geven? Bedankt voor het meedenken.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept