Jump to content

Sonja83

Newbee
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0
  1. Beiden compagnons hebben een holding waarmee ze ieder 50% aandelen hebben in de werkmaatschappij. Het bedrag wat zij in het verleden in de holding hebben gestort is via beiden holdings in de werkmaatschappij gegaan. De schuld is dus aan de holdings. De compagnon die blijft wil het graag verder oppakken met mijn partner. Beiden zijn hier operationeel positief in.
  2. De constructie die nu bedacht is is dat vader eerst in een paar jaar zijn schuld afbetaald krijgt vanuit de werkmaatschappij en daarna de schuld van de compagnon die in het bedrijf blijft zijn deel in termijnen uitbetaald krijgt.
  3. Dank voor de reacties. Ik denk dat het belangrijk is én de vraag is of de overnamesom dan wel reëel is. De verdiensten zijn nu minimaal maar er zit veel potentie in het bedrijf. Mijn partner werkt al 16 jaar fulltime in loondienst in het bedrijf dus kent het bedrijf zeer goed. Het ligt echter gevoelig omdat de overnamesom het pensioen is van zijn vader.
  4. Mijn partner is voornemens de aandelen van zijn vader over te nemen (50%) van een BV zodat zijn vader met pensioen kan. Hiervoor zijn ze een overnamesom overeengekomen. De werkmaatschappij heeft het in de crisis moeilijk gehad. Zijn vader en zijn compagnon, die de andere 50% bezit, hebben destijds beiden €120.000 privé gestort in de werkmaatschappij. Beiden wensen dit deel weer terug te hebben. Op dit moment zijn er onvoldoende liquide middelen beschikbaar om beiden dit deel terug te storten. Hiervoor zijn constructies bedacht hoe dit in de toekomst alsnog naar beiden terug kan vloeien. Voor mijn partner is dit naar mijn idee oneerlijk. Hij betaald indirect immers mee aan deze schulden. De accountant geeft aan dat wij het niet zo moeten zien. Dit is de accountant die van allen de belangen behartigd en wellicht mijn partner hierdoor niet goed kan adviseren. Ik ben benieuwd of wij dit wel/niet goed zien en hoor graag wat meningen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept