Jump to content

knzzzz

Newbee
 • Content Count

  2
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Country
  Nederland
 • First name
  Ke
 • Last name
  Na
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  financiering
  juridische en fiscale zaken

Company info

 • Location
  Diemen
 1. Een paar jaar terug stock opties gekregen als onderdeel van een contract met een amerikaanse bedrijf, toen ik bezig was as ZZPer. Dit jaar een BV opgericht en dit contract overgenomen in de BV. de ZZP zaak is opgegeven. Er ontstaat een fiscale+administratieve vraag: neem ik de opties over in de BV of laat ik ze "uitvallen" in privé? Wat is voordeligst? Een paar punten van aandacht + secundaire vragen: - de opties zijn "op papier" een bepaald bedrag waard (409A), maar het betreft een startup die nog niet op de markt handelt, er is dus geen openbare handel en dus geen "marktprijs". Wat is de fiscale waarde van de opties? wordt de waarde berekend met de optieprijs ("exercise") omdat dit de enige effectieve transactie is geweest met een prijskaartje? of wordt het berekend met de "papier" waarde van de 409A waardering? - dat bedrijf handelt niet en keert dus geen dividenden uit, en er is dus ook geen mogelijkheid om de aandelen (indien de opties worden gexecuteerd) te verkopen. Loop ik in privé een hoge belastingrisico als ik de opties naar aandelen converteer? ik zie voor me een situatie ontstaan waar ik een fors bedrag "op papier" in aandelen bezit, maar geen liquide middelen om de vermogensbelasting erop te betalen. - als ik de opties doorschuif naar de BV, is het bedrijf aan de andere kant bereid om de tenaamstelling aan te passen (van mijn naam naar die van de BV). Hoe zou ik dit in mijn administratie verwerken? Is dit "overname van de ZZP bezittingen"? Is dit een belegging, waar de BV de opties koopt van mij (privé) om ze te bezitten? Bij voorbaat dank
 2. Dag allen ik stap over van ZZP naar BV-concern en wil graag begrijpen wat ik moet doen met mijn belegrekening bij BrandNewDay. Dit gebruik ik momenteel voor pensioensparen in box 1. Wat is handiger: - premies blijven inleggen bij BND in privé, DGA loon ophogen met het brutobedrag van de premies - geen BND meer gebruiken, beleggen binnen BV holding Als ik bij BND blijf inleggen in privé en de DGA-loon hiermee ophoog, moet de 70/100 regel ook worden toegepast op deze pensioenpremie voor het berekenen van de minimale managementfee voor de werk-BV? Hiernaast, is er een fiscale aftrek op de kosten van de holding BV voor de pensioenvoorzieningen van de DGA?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept