Jump to content

grinding

Newbee
 • Content Count

  2
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • You are:
  ondernemer in spe
 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  juridische en fiscale zaken
 1. Het gaat jaarlijks om zo'n 30.000 euro winst. Op een flexkantoor. Kosten hiervan zijn te overzien. Het aankomende UBO register is toch niet openbaar toegankelijk voor zover ik begrijp? Het vormen van een niet natuurlijk persoon (dus rechtspersoon?) door het aangaan van een samenwerkingsverband is nieuw voor mij. Ik zal hier zeker verder naar kijken. Dank hier voor. Er is in principe niets mis met de BV maar daarmee ben ik volgens mij fiscaal duurder uit.
 2. Goedemiddag, Ik breek mij al een paar maanden het hoofd over wat voor mij de beste bedrijfsstructuur is. Mijn situatie is namelijk nogal uitzonderlijk. Ik ben een jong ondernemer/vrij beroepsbeoefenaar in onder andere de online marketing branche en bied mijn diensten als informatie beveiliger op verschillende online forums. Daarnaast ben ik in loondienst bij een uitzendbureau. Omdat ik mij enorm stoor aan het gebrek van kennis in de maatschappij op het gebied van informatie beveiliging wil ik een stichting oprichten met als doel hier verandering in te brengen. Ik wil deze financieren met de winst uit mijn ondernemingen. Nu is het wellicht voor de hand liggend om via een eenmanszaak geld te doneren aan de stichting maar omdat ik in mijn werkzaamheden nogal een populair doel ben voor kwaadwillende wil ik graag mijn privacy waarborgen. Dit schijnt met een eenmanszaak een verloren zaak te zijn. Het gaat hierbij om mijn adresgegevens, BSN nummer en geboortedatum. Voor zo ver ik begrijp zijn deze gegevens bij rechtspersonen alleen openbaar voor advocaten, notarissen, en de belastingdienst en mogen zijn deze gegevens alleen gebruiken maar niet delen met derden, klopt dit? Ik heb deze constructie bedacht maar ben er niet zeker van of dit voor mij wel de juiste weg is. Zelf richt ik een stichting op met als doel het overbrengen van kennis op het gebied van informatie beveiliging. Met deze stichting richt ik weer een CV op samen met mij vrouw als stille vennoot. Zij investeert het kapitaal dat ik nu al heb opgebouwd en komt een merendeel van de aandelen toe en de rest is voor de stichting. Op deze manier betaald zij alleen inkomstenbelasting en delen wij onderling in de winst. Op deze manier word zij als stille vennoot niet opgenomen in het handelsregister en zijn mijn gegevens beschermd door middel van een rechtspersoon. Hiermee sla ik ook 2 vliegen in 1 klap omdat ik toch al van plan was een stichting op te richten met het eerder genoemde doel. Ziet iemand hier obstakels in of hebben jullie misschien andere suggesties? Ik hoor het graag! Alvast bedankt.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept