Jump to content

Beginner100

Newbee
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscale zaken
 1. Rik, lampje is gaan branden. dank je wel voor de uitleg !
 2. Beste Rik, Bedankt voor je antwoord. Ik had de betreffende link al uit een andere topic gelezen maar gevoelsmatig vind ik het raar. De bedragen zijn verder ex btw en is een bpm vrije auto. Dus als ik jou goed begrijp moet ik voor de 2017 aangifte het volgende doen: -2500 als boekwinst in de V&W op te voeren - balanspost vast mat. activa einde boekjaar met 5000 verminderen Vinden ze bij de belastingdienst dan niet vreemd dat de waarde afneemt, zonder dat daar een afschrijving tegenover staat? Mis je nu niet ergens 5000? Mijn vraag is eigenlijk, moet de "tegenboeking van de auto" ergens nog terug komen in de aangifte ? Of is het zo dat deze afboeking (kosten?) worden weggestreept tegen de verkoopopbrengst en alleen het saldo wordt belast? Is dit laatste dan niet raar? Als ik bv de auto tegen de boekwaarde verkoop, dan heb je 0 boekwinst, maar je activa neemt af en hoef je verder geen belasting te betalen over de verkoop.
 3. Hallo allen, Ik zit met het volgende. Per 31-21-2016 heb ik een auto op de balans staan van 5000. Nu heb ik deze verkocht op 1-1-2017 voor 7500. Als ik het goed begrijp moet ik de volgende dingen doen voor de 2017 aangifte: -Boekwinst van 2500 (7500-5000) opnemen in de V&W. - vaste activa balans post met 5000 verminderen -5000 afschrijvingskosten (is het wegboeken echt een afschrijving? of moet ik het als waardeverandering opnemen?) Gevoelsmatig zit het me niet lekker. Ik heb 7500 ontvangen en verwacht daar belasting over te moeten betalen. Echter, doordat je 5000 af moet schrijven, hoef je nog maar over de 2500 belasting te betalen. Wat zie ik over het hoofd?

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept