Ga naar inhoud

pspino

Newbee
 • Aantal berichten

  3
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Persoonlijke info

 • Land
  Nederland

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  zoekmachine
 • Jij bent:
  ondernemer
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  46-50
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
  financiering
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management
 1. klopt. investering is hier niet juiste woord. het gaat specifiek om overname van componenten om producten te produceren/assembleren: kosten van de goederen
 2. nee, het is niet de bedoeling om dit bedrag heen en weer te schuiven
 3. ik wil EUR 75.000 vanuit prive investeren in mijn bv en vraag me af wat het beste is. als ik vanuit prive leen aan de bv (tegen 4% rente) betaal ik in box 1 36,5% over de ontvangen rente. Dat is (75000*4%/12)*36,5%= 1095. In plaats hiervan kan ik volgens mij ook het aandelenkapitaal verhogen. Wat is hiervoor nodig? kan ik eenvoudig geld overmaken onder melding van storting aandelenkapitaal. BV is paar jaar geleden opgericht, dus was er al geen sprake meer van de eur 18K grens. Moet ik hiervoor wel of niet langs de notaris? Is het niet zo dat ik tot een bedrag van 90K kan storten zonder dat ik notariskosten hoef te maken, laat staan statutenwijziging? Het gestorte aandelen kapitaal van EUR 75K is nodig voor overname voorraad van een andere BV. Op deze wijze hoeft er geen lening van prive naar bv plaats te vinden en hoeft er in box 1 ook geen belasting over betaald te worden. Als deze 75K weer wordt geinvesteerd, kan dat ook weer in mindering op de winst en vennootschapsbelasting worden gebracht. Klopt deze argumentatie? Nog een terzijde: Als de 75K in box 3 achterblijft - en dus niet wordt gebruikt als lening aan bv of storting aandelenkapitaal - wordt deze belast in box 3 sparen en beleggen. Ik heb een paar online rekentools geraadpleegd (berekenhet.nl) en over 2019 zou deze belasting eur 434 bedragen. ik lees vaak dat, om aan deze box 3 belasting te ontsnappen, het loont om aan de bv te lenen, maar uit bovenstaande berekeningen komt er een ander beeld naar voren. De betaalde rente door de bv vermindert de vennotschapsbelasting (20%*3000= 600, maar per saldo is uitlenen aan de bv niet voordeliger. verneem graag reacties!

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké