Jump to content

DikkeWillem

Junior
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

DikkeWillem last won the day on January 10

DikkeWillem had the most liked content!

Community Reputation

2

Personal info

 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • You are:
  maak een keuze
 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  juridische en fiscale zaken
 1. Dat verduidelijkt het één en ander. Dank je. Een gemengde rit zal bij mij niet voorkomen. Het gaat inderdaad om een primair zakelijk doel waarbij ik een klus doe (of een afspraak heb) ergens in het land (regelmatig meerdere op een dag). Ik rijd dus heen en terug. Als ik op de terugweg langs een privé-tussenstop rijdt (winkel, ouders, of wat dan ook) en dat kost mij meer kilometers dan zet ik dat bij omrijd-kilometers bij de zakelijke rit. En als de privé-tussenstop de route korter maakt, dan wanneer ik de privé-tussenstop niet zou bezoeken, dan wordt er bij de omrijd-kilometers "0" vermeld. In beide gevallen vermeld ik wel de adressen van de privé tussenstop, zodat het duidelijk is dat ik daar geweest ben. Klopt hè?
 2. @Cosara Maar die controle zou toch geen probleem voor mij moeten zijn als dat gewoon blijkt uit mijn kloppende administratie (waarin ik vermeld dat ik via de supermarkt terug ben gereden)? Ik blijf het vaag vinden. Een verdeling half/half zou in mijn geval erg onredelijk zijn, omdat mijn ritten meestal meer dan 100km zijn. [Terzijde: Ik heb de afgelopen 3 jaar ook een auto geleased, waarbij ik gewoon de bijtelling betaalde. Dat was inderdaad prettig. Maar omdat we een tweede auto nodig hadden, hebben we daar nu een andere keuze in gemaakt.]
 3. @JansenmeteenJ Ik begrijp dat ik een plausibele registratie bij moet houden en dat wil ik ook graag goed doen. Of het opvalt is voor mij geen probleem, als het maar uit te leggen is en gewoon klopt. Wanneer de terugweg (vanwege privé-bezoek) korter is, dan heb ik toch geen omrijd-kilometers? Dat is wat ik graag wil weten. Mijn ritten zijn nooit hetzelfde, want ik werk door het hele land en ben (slechts) zo'n 1 á 2 keer per week op pad. De rest van de tijd staat de auto stil. @Cosara Het zal vrijwel altijd gaan om een volledige zakelijke rit (heen en terug). Maar af en toe wil ik mogelijk een combinatie met iets privé waar ik op de terugweg langs rijd. Daarvoor hoef ik geen extra kilometers te maken. Dus dan heb ik geen omrijd-kilometers? Of begrijp ik dat niet goed? Of hoeveel privé moet ik dan vermelden? @Roel J Er valt dus inderdaad niks af te splitsen, wanneer ik er geen extra kilometers voor maak? Ik begrijp dat die 500km een soort van marge is omdat 0km onredelijk is. Maar de grens is wel 500km. Privé heb ik een andere auto tot mijn beschikking, dus volledig privé zal er vrijwel nooit mee gereden hoeven worden. Het gaat uitsluitend om af en toe langs een privé-bestemming (die ik gewoon vermeld) te rijden op de terugweg tijdens een zakelijke rit. En dan met name wanneer dat resulteert in nauwelijks meer, evenveel of zelfs minder kilometers (maar wel extra tijd kost). En of me dat dan dus (bijna) geen privé kilometers "kost". Dit lijkt me juist belangrijk om te weten of ik het volgens de regels doe en om te voorkomen dat ik over die 500km heen ga.
 4. Bedankt voor jullie uitgebreide reacties. Het gaat om het voorkomen van de bijtelling inderdaad en dus niet om de kilometervergoeding. We hebben daarnaast een privé-auto, dus het zou geen probleem moeten zijn om onder die 500 km te blijven. Een privé-adres bezoeken op de terugweg zal nog wel eens voor kunnen komen, vandaar dat ik daar ingedoken ben. Ik bewaar liever wat extra km voor later in het jaar, dan dat ik dan krap uit kom. Maar het komt er dus op neer, dat wanneer je tijdens een zakelijke rit een tragere maar kortere route neemt om via een privé-bestemming te kunnen rijden, je daarvoor geen privékilometers hoeft te rekenen?
 5. Bedankt voor je reactie. Dat lijkt inderdaad op wat ik al ongeveer dacht. Om het wat extremer te trekken: Soms kun je een heel eind binnendoor rijden (terwijl dat niet sneller is en op zich geen logische route) en daar privé wat bezoeken, maar dat wel resulteert in veel minder kilometers. Is dat hetzelfde verhaal? Of zit er ergens een kantelpunt? PS: Ik woon in het oosten van het land en wij zijn onlangs van de koets overgestapt op de auto, daarom ligt hier nog niet zoveel snelweg. Bovenstaande situaties zijn dus vrij eenvoudig te vinden.
 6. Hoe zit het wanneer je op de terugweg tijdens een zakelijke rit, niet de gebruikelijk route, maar een kortere route neemt omdat je langs die route privé wat wil bezoeken? Je maakt dan minder kilometers, dan wanneer je dat bezoek niet zou doen (je bent wel langer onderweg). Hoe neem je deze kilometers op in je kilometer-administratie?

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept