Ga naar inhoud

misterC

Newbee
 • Aantal berichten

  4
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  anders
 • Jij bent:
  ondernemer
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  36-40
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  financiering
  ondernemingsplannen
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management
  innovatief ondernemen
  internationaal ondernemen
  expert advies
  columns en algemene informatie
 1. Waar is dit op gebaseerd? Ik zag dit namelijk niet op mijn uittreksel staan en kan dit ook nergens vinden. Mijn woonadres stond overigens wel op het uittreksel welke ik van de notaris ontving. Maar dat komt omdat zij privé-adressen wél te zien krijgen. Als de BV op het woonadres van de bestuurder/aandeelhouder gevestigd is staat dat adres natuurlijk wel op het uittreksel, met simpelweg als reden dat het het vestigingsadres is. Mocht iemand overigens ooit een eenmanszaak (wellicht ook bij andere niet-rechtspersonen) hebben gehad dan blijft je actuele privé-adres altijd zichtbaar in het handelsregister. Zelfs als deze onderneming al jaren is uitgeschreven. Dat is toch wel een kwalijke zaak.
 2. Dat vermoeden had ik ook al inderdaad. Als het niet via de KvK is, dan wel via Graydon, D&B etc. Wellicht verstandiger om deze holding op te heffen en een nieuwe op te richten. Maar anderzijds overdrijf ik misschien met mijn wens om het aandeelhouderschap af te willen schermen. Wat zou jouw advies zijn?
 3. Bedankt! Ook voor de concrete informatie. Mijn holding heb ik reeds opgericht met 100% aandeelhouderschap voor mijzelf. Bij nader inzien zou ik hier zelf ook een aandeel minder willen hebben. Is de juiste manier dan: één aandeel verkopen? Of zijn er wellicht andere mogelijkheden? Zijn dit constructies waar bijvoorbeeld de belastingdienst een probleem van kan maken?
 4. Graag zou ik zonder het heel ingewikkeld te maken de vermelding 'enig aandeelhouder' (voor mijn op te zetten werkmaatschappij) in het handelsregister willen voorkomen. Zouden er bezwaren kunnen zijn voor de volgende constructie? Als privépersoon neem ik voor 1% deel in het kapitaal Met mijn Holding neem ik voor 99% deel in het kapitaal En zijn er bij deze constructie nog zaken waar beslist rekening mee gehouden dient te worden? Alvast bedankt!

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké