Jump to content

Ozone68

Newbee
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  innovatief ondernemen
 1. Bedankt voor de reactie. Ik zal zeker terugkoppeling geven in het geval ik deel ga uitmaken van de VOF. Deze bestaat dan trouwens uit drie vennoten. Dus dat is al wel wat overzichtelijker. Ik vind het overigens echt een groot voordeel als ik in een mooi bedrijf kan werken dichtbij mijn woonplaats. Ik sta niet graag in de file. Zeker niet met de toenemende filedruk de komende jaren.
 2. Het takenpakket van de vennoot die uitreedt, past goed bij mijn kennis en ervaring. Ik kan naar verwachting na een korte inwerktijd deze werkzaamheden overnemen en verdere procesverbeteringen doorvoeren die ten goede komen van het bedrijf en de klanten. Het is een goedlopend bedrijf met mooie producten, diensten en klanten. Ik heb affiniteit met de markt waarin het opereert. Ik wil graag mijn bijdrage leveren aan verdere groei van dit bedrijf. En daarbij niet onbelangrijk is het vlakbij mijn huis gevestigd (kan op de fiets of met het OV).
 3. Hallo Cosara, bedankt voor je reactie. Daar is het mij inderdaad om te doen. Het ontrokken geld uit de VOF houd ik namelijk het liefst zakelijk. Ik heb het tenslotte in (een van mijn bedrijven) 'verdiend'. Een groot deel zal ik op mijn ondernemeningsspaarrekening wegzetten en een deel via mijn zakelijke betaalrekening overboeken naar mijn prive-rekening om van te leven. Verwacht jij dat de fiscus het goedkeurt als dit via de zakelijke rekening van mijn eenmanszaak verloopt? Wat Branko (jij ook bedankt voor je reactie) al zegt; het lijkt er in dit geval namelijk op dat het geld in mijn eenmanszaak is verdiend. Dat is in de praktijk niet het geval, het geld wordt onttrokken uit de VOF voor de gedane arbeid.
 4. Allen, Bedankt voor jullie reacties en advies. Uiteraard laat ik mij eerst nog goed informeren en adviseren voordat ik eventueel toetreed in de VOF. Om alvast een goed beeld te krijgen, heb ik nog een aanvullende vraag: is het fiscale handig en mogelijk om bij ontrekken van geld uit de VOF dit te laten uitekeren op mijn zakelijke rekening van mijn eenmanszaak? Of ben je verplicht dat op je prive-rekening te laten overmaken omdat je ook als prive-persoon deelneemt aan de VOF? Mijn voorkeur gaat uit om het op de bestaande zakelijke rekening te laten overmaken om zo prive- en zakelijke (spaar)geld te scheiden.
 5. Beste forumleden, Eind 2018 ben ik gestart als ZZP-er. Ik heb inmiddels twee opdrachtgevers. Gisteren heb ik een gesprek gehad met een relatie die vroeg of ik interesse heb in zijn bedrijf deel te nemen (rechtsvorm VOF, bestaande uit drie personen) omdat een vennoot stopt. Het is een mooi en financieel gezond bedrijf dat tien jaar bestaat en geen schulden heeft. Ik overweeg daarom om dit te gaan doen. Mijn inbreng in de VOF zal arbeid zijn. Omdat ik (ook) net ben gestart als zelfstandige wil ik graag gebruik maken van de starters- en zelfstandige aftrek. Mijn voorkeur gaat er daarom naar uit om vanuit mijn eenmanszaak deel te nemen in de VOF. Stel het blijkt na een paar maanden toch geen goede keuze te zijn geweest, kan ik weer verder met mijn eigen bedrijf. Naast mijn werk in de VOF blijf ik waarschijnlijk voor een huidge opdrachtgever nog wat kleine adviesklusjes doen. Is deze constructie wat jullie betreft fiscaal mogelijk waarbij ik de gemaakte uren in de VOF meereken in mijn jaarlijkse urencriterium? En zo ja, kan ik dan het beste de VOF maandelijks een factuur sturen voor mijn gedane arbeid? Of is het handiger om een maandelijks salaris uit de VOF te krijgen? Alvast bedankt voor jullie reactie(s) en advies.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept