Jump to content

Toscho

Newbee
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • How did you find us:
  anders

Register

 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscale zaken
 1. Heel erg bedankt voor alle input. Het lijkt nogal een smalle grens te zijn tussen wat wel en wat niet mag. Fashiola zal dan een goede naam zijn, maar wat als je Fashiolé gebruikt? Is dat onderscheidend genoeg? Algemeen gebruikelijke woorden werden bij de inschrijving van de KvK al geweigerd. We wilden in eerste instantie kanjer hoed gebruiken. Maar een algemeen woord als handelsnaam kan dus niet en daarom is het kanjerhoed geworden. De samenvoeging mocht dus wel. Misschien niet iedereen zijn smaak, maar wij vonden het leuk en het maakt meteen duidelijk wat we doen. Wanneer je algemene termen ook als samenvoeging niet mag gebruiken, dan hebben heel veel bedrijven een probleem. Waar ligt dan de grens? Cliniclown, Marktplek of Prescans, mag dat dan dus gewoon? Als dat niet mag, dan lijkt het me dat kanjerhoeden ook niet mag. Maar goed, kennelijk is daar geen duidelijke regel over. Ik hoop dat ik genoeg heb aan het feit dat ik al jaren besta en online verkoop. Ik ga het advies opvolgen om contact op te nemen met de betreffende webshop. Ik denk dat ik eerst zelf een mail stuur en dan maar zien wat de reactie is en de volgende stap nemen.
 2. Volgens SIDN is de registratiedatum oktober 2018. Toen was mijn website al ruim drie jaar in de lucht. Maar kan geloof ik ook een overname betreffen? Of zou ik dat moeten kunnen zien? Ik kon het niet vinden. De markt is niet groot, maar bestaat uit een aantal groothandels die elk een zeer groot klantenbestand hebben. Gezien de merken is dat niet mijn groothandel. Social media is een goed idee. De concurrent heeft ook een webshop, maar die stelt op zich niet zoveel voor. Ik kan eens een testbestelling laten doen door een kennis. Want de site is nog behoorlijk leeg qua priviacy policy en zo en contactgegevens ontbreken. Geen privacy policy of voorwaarden ook. De laatste maanden merk ik een daling in de omzet. Ik had het idee dat dat aan mijn social media gedrag lag. Door omstandigheden heb ik daar wat minder tijd aan besteed. Hoop niet dat het door de concurrent komt. De omzet is een derde van mijn totale omzet en is zeker belangrijk voor mijn inkomen. Ik heb nog een webshop, maar dit is een moeilijker product. Dat is ook mijn passie is en ik besteed daar veel extra tijd aan besteed met bloggen etc...
 3. Tot mijn schrik kwam ik er vandaag achter dat iemand een webshop is begonnen met een variant van mijn bedrijfsnaam. Het gaat om dezelfde producten en de meeste ook nog eens van hetzelfde merk. Niet in werkelijkheid mijn site, maar voor het idee: "Kanjerhoed" heb ik een aantal jaren geleden als handelsnaam geregistreerd bij de KvK en ook de website kanjerhoed.nl en ik verkoop hoeden van merken a, b, c en d . Het andere bedrijf is een website begonnen onder de naam kanjerhoeden.nl en verkoopt ook hoeden merken a, b, e en f. Deze handelsnaam is niet geregistreerd (wat naar ik aanneem geweigerd zou zijn door de KvK). Ik kan nog wel kanjerhoeden.nl bij de KvK registreren, maar ik verwacht dat ik dan zelf juridisch in de problemen kom. Ik heb geen merk gedeponeerd. Dom van mezelf om er niet aan te denken ook "kanjerhoeden" te laten vastleggen bij de KvK en het domein te claimen, maar dat is achteraf. Weet niet helemaal zeker dat het domein later geregistreerd is dan het mijne, maar het lijkt er wel heel sterk op. Heeft het zin om iets te doen tegen dit bedrijf? Wat is wijsheid?

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept