Jump to content

Penfold

Junior
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • How did you find us:
  zoekmachine
 • Country
  Nederland
 • Company or organization name
  Nu nog niet bekend

Register

 • You are:
  anders
 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemingsplannen

Company info

 • Location
  Gelderland
 1. Inmiddels ben ik bijna 2 maanden verder en een stuk wijzer. Ik heb in goed overleg met de instanties een holding en werkmaatschappij opgezet. Dank voor de tips.
 2. klopt, daarom zoek ik nog steeds naar de beste oplossing, waarin ik op zoek kan gaan naar een weg voor mijn pensioengat en mogelijk een uitdaging, zonder dat ik gelijk "arbeidsdeskundigen en verzekeringsartsen" achter me aan krijg. Als die oplossing zit in het gesprek aangaan met de uitkeringsinstanties, so it will be!
 3. OK, dat wist ik. dit zal echt niet mijn intentie zijn of gebeuren. Daarvoor heb ik te veel last van mijn arbeidshandycap. Als dit zo was, had ik daar niet openbaar naar op zoek gegaan ;-)
 4. hallo Odeon, Aangifte doen geen enkel probleem. Maar we weten allemaal dat er zodra er "vermoedens" zijn instaties direct de boel op slot ooien. Ik heb de eerste jaren van mijn AOv moeten vechten voor geld. Premie betalen geen probleem maar daarna.... Dat is waar ik opnieuw bang voor ben. Ik zoek gewoon een veilige en legale methode waarbij ik zonder arbeid te verrichten met iemand een bedrijf kan starten. Ik zou dolgraag mijn hersens weer willen gebruiken ik zoek een uitdaging. zie het als een belegging waar ik over 10 jaar van leven kan als soort van pensioen. De engelse Limited had ik iets over gelezen. tot slot als het bedrijf echt winstgevend wordt heb ik geen probleem met in diensttreding. maar zo lang die zekerheid er nog niet is wil ik hel voorzichtig handelen.
 5. De combi Engelse limited/NV holding. Is niet duur. https://ostrea.uk/De-Euro-NV.php En ben je qua natuurlijk persoon helemaal uit beeld. Dus ook geen problemen met instanties. Kosten zijn te overzien 875 euro. En gevestigd in UK, wat ons product sterker maakt. Mijn compagnon kan een bv opstarten en deelnemen in de limited werkmaatschappij. Kosten 300 euro ongeveer. Wat is uw idee hierover?
 6. Hallo Forum, Sinds 15 jaar ben ik 100% arbeidsongeschikt. Ik was ondernemer. Door een trauma ben ik lichamelijk niet in staat om nog te werken. Vandaar dat ik in 2008 mijn bedrijven heb moeten verkopen. Geestelijk functioneer ik prima en bruis van ideeën. Ik heb een AOV uitkering en ontvang van het UWV een WAZ uitkering. Beiden hebben mij twee jaar geleden toestemming gegeven vrijwilligerswerk te mogen doen. Ik ben daar recentelijk mee gestopt. Over 10 jaar stopt de AOV-uitkering en ik heb nooit pensioen opgebouwd. Mogelijk heb ik een oplossing, maar zoek advies hoe ik veilig zaken kan inrichten zonder gelijk aan de bel te gaan trekken bij alle instanties.. In 2018 ben ik iemand tegengekomen waar ik een idee mee heb uitgedacht. We willen het product via een website aanbieden. 80% zal export zijn. Ondernemingsplan is klaar. Belangrijk om te weten is dat ik zelf geen arbeid zal verrichten maar alleen meedenk en vermogen wil gaan opbouwen voor over 10 jaar. (of bij succes eerder in dienst treed) Onze eerste klant levert ons een startkapitaal op. Maar er is nog geen “kerstboom” opgericht. Dat zal binnen nu en twee weken moeten gebeuren. Maar in welke ondernemingsvorm dat is een grote vraag. 1 heel belangrijk essentieel ding is dat ik mijn uitkeringen niet in gevaar wil brengen zolang er onzekerheid is. Privé wil ik ook niet in beeld zijn. Ik wil eigenlijk alleen maar aandeelhouder zijn. Mijn compagnon zal ook net als ik voorlopig niet in dienst van de werkmaatschappij zijn. Hij zal vrijwillig wat zaken onbetaald op zich nemen. Hij heeft naast dit alles nog en gewone baan. M.a.w mijn doel: mijn pensioen gat te dichten en op langere termijn geheel of gedeeltelijk onafhankelijk van mijn uitkeringen te zijn. Nu is mijn vraag, wie kan mij aangeven welke ondernemingsvorm we het beste kunnen kiezen om mee te starten. een tweetal BV holdings met daaronder een BV als werkmaatschappij? of toch gaan voor een NV/Limited constructie? Mijn privé situatie weegt het zwaarst in deze. Dank voor het nemen van uw tijd.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept