Ga naar inhoud

ErnstP90

Newbee
 • Aantal berichten

  2
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Persoonlijke info

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  zoekmachine
 • Jij bent:
  ondernemer in spe
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  ^25-30
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  juridische en fiscale zaken

Visie op

 • Ik zoek mensen die
  Me kunnen inlichten over belastingen voor internationaal ondernemen
 1. ErnstP90

  BV oprichten met activiteiten in Italië

  Hoi allemaal, Allereerst, bedankt voor de snelle antwoorden. Tot nu toe heb ik informatie ingezameld online en via een Italiaanse consultant maar een aantal punten waren me nog onduidelijk. Vandaar de bovenstaande vragen. Wat ik begrijp van jullie antwoorden is dat het inderdaad mogelijk is om een BV in Nederland op te richten waarbij alle productie en verkoop activiteiten in Italie plaatsvinden. Dit betekend dat er zowel in Italie en in Nederland belasting aangifte gedaan moet worden, waarbij dit in Nederland een nihil aangifte is. De vraag is dus, is dit wel handig om te doen? Uit jullie antwoorden blijkt dat door de vaste inrichting in Italie ik in feite te maken heb met dezelfde regels als de SRL (de Italiaanse versie van de BV) qua belastingen. Daar bovenop heb ik extra administratie in Nederland. Ik ben ook bang dat deze constructie vragen gaat opleveren bij de Nederlandse belastingdienst aangezien alle belasting in Italie betaald zal worden. Ook het DGA loon is grijs gebied zover ik het begrijp aangezien ik in Italie woon en werkzaam ben voor de Italiaanse vaste inrichting, maar ook (beperkt) in Nederland werk voor de administratie en management (zover ik begrijp is dit een vereiste om een BV te hebben, anders is er niks in Nederland). De reden dat mijn voorkeur uitgaat voor de BV is omdat ik de Italiaanse wet en regelgeving (nog) niet goed ken, maar het lijkt er op dat dit met een BV ook niet te ontlopen is. Tenzij er dus andere oplossingen zijn, lijkt me een SRL oprichten dus het makkelijkst en verstandigst.
 2. Hoi, Ik overweeg om een BV oprichten in Nederland. De activiteiten zullen echter vooral plaatsvinden in Italie waar ik (binnenkort) ook woonachtig ben. De activiteiten in Italie bestaan uit productie en verkoop. Ik neem aan dat dit betekend dat ik een vaste inrichting in Italie krijg (tenzij alles is uitbesteed, ik wil het liefst geen Italiaanse ondernemingsvorm) en dat de belastingen ook in Italie geheven worden. In Nederland zijn er geen waarde toevoegende activiteiten (alleen administratie en management). Ben ik dan ook in Nederland belastingplichtig? En is het mogelijk/handig om hiervoor een BV met een vaste inrichting te gebruiken? Mvg, Ernst-Jan

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké