Jump to content

Edwink

Junior
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Country
  Nederland
 • First name
  Edwin
 • Last name
  Kuilman
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  ondernemingsplannen
  innovatief ondernemen

Company info

 • Location
  Brielle

Vision

 • I'm looking for people who
  Bekend zijn met belastingzaken en een bedrijf opstarten na een faillissement van een eenmanszaak.
 1. Ik lees idd op diverse sites verschillende verjaringstermijnen, de meest genoemde is 5 jaar na het opeisbaar worden van de vordering van concurrente schuldeisers, deze hebben zich geen van allen gemeld tot nu toe. 20 Jaar is zeker een lange tijd, geldt dat volgens jou dan voor alle schulden? Mochten de concurrerende schulden verjaard zijn dan blijven de bank, hypotheekverstrekker (huis is verkocht met €13000,- verlies) UWV en de belastingdienst over, nog een behoorlijk bedrag bij elkaar. Ik zou dan willen kijken of ik ze een aanbod kan doen tegen finale kwijting (ik kan wel aan een redelijk bedrag komen binnen de familie) maar heb geen idee wat een goed percentage van de schuld is om ze aan te bieden.
 2. Roel J, ja die gedachte had ik ook maar was er niet achter of "beschikking tot verrekening" hetzelfde is als de verrekening met de jaarlijkse aanslag. Wel dus.
 3. Er is destijds geen WSNP opgestart omdat de curator expliciet mededeelde dat zij de rechter commissaris negatief zou adviseren ivm een pensioengeschil dat ik had met een van mijn werknemers.
 4. Nee, er heeft geen schuldsanering plaatsgevonden, misschien ook relevant: er is geen verificatievergadering geweest, het faillissement is destijds opgeheven bij gebrek aan baten.
 5. Hallo Cosara, volgens mij zijn de schulden aan concurrente schuldeisers welke zich niet binnen 5 jaar na het opeisbaar worden van hun vorderingen melden dan verjaard of zie ik het niet goed? UWV, bank en hypotheekverstrekker hebben zich allen gemeld binnen 5 jaar behalve de belastingdienst, nooit geen taal of teken in de afgelopen periode. Ik denk dat het te maken heeft met het verrekenen van de teruggaven de afgelopen 5 jaar.
 6. Hallo henkh, ik had ook al gezocht maar geen duidelijk antwoord gevonden, het feit dat de terruggave wel wordt verrekend met de oude aanslagen zou toch een signaal voor de belastingdienst moeten zijn, misschien zijn ze toch niet wakker / te druk / ondeskundig personeel. Ik ga ze nog maar even niet zelf bellen, ik heb voor het faillissement wel altijd goed contact met hen gehad en me ook aan de aflossingsregeling gehouden die we waren overeengekomen.
 7. Eind 2013 is mijn eenmanszaak helaas failliet gegaan, de curator heeft alle schulden opgenomen en na 3 jaar is het faillissement bij gebrek aan baten opgeheven, nu ruim 5 jaar later vraag ik me af of de belastingdienst haar vordering nog kan innen. Ik heb tijdens of na het faillissement nooit een brief, mail o.i.d. gehad waarin zij de termijn van 5 jaar voor stuiting van de vordering hebben aangegeven en de termijn hebben willen verlengen. Wel wordt er door hen de jaarlijkse teruggaaf die ik krijg na invullen van de belastingaanslag verrekend met een van de nog openstaande aanslagen. Ik vraag mij af of er niet expliciet door de belastingdienst aangegeven moet worden dat zij mij wederom aansprakelijk moeten voor de schuld of dat de termijn automatisch verlang wordt? Ik hoop dat iemand hierover iet kan vertellen. Dank voor uw reaktie.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept