Jump to content

razzie

Newbee
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscale zaken
 1. Hoi allemaal, Bedankt voor alle antwoorden en leuke discussie. Ik weet inmiddels dat de stof wel is toegestaan op de Europese markt. Ik moet nog bellen met de NVWA, en ben alvast aan het kijken of er labs zijn in Nederland waar je een stof kan laten keuren mocht dat nodig zijn. Ik hou jullie op de hoogte! Groet Bas
 2. Duidelijk verhaal Norbert! Dank. Ons idee is was om relatief klein te beginnen. Eerst kleine batches, verkoop via bijvoorbeeld een eigen webshop. Deze batches zouden we dan zelf kunnen laten controleren door onze eigen chemicus als dit wettelijk gezien OK is. Mocht er iets misgaan tijdens het verpakken of transport, dan is dat risico voor ons. Dat is vervelend, maar financieel geen groot issue. Als de volumes toenemen dan zouden we kunnen gaan kijken naar een verzekering, en zaken als eventueel herverpakken en laten keuren in Nederland. Maar daar zijn we nu nog niet. Als dit wettelijk gezien niet OK is (ik kan nog steeds niet echt vinden hoe dat proces precies gaat, maar ik zal de NVMA bellen) dan hoop ik dat dit niet een mega duur iets is :-)
 3. Bedankt voor jullie reacties! @MrHTTP: ik denk dat ik dan inderdaad maar eens de NVWA bel. In de eerste link beschrijven ze dat ze het controleren, maar ik kan niet iets vinden over dit proces. Maar dat vraag ik ze dan zelf wel. Thanks! @Highio: In de US zijn ze wel aan het produceren. Maar hier nog niet verkrijgbaar. In de UK zie je soms doorverkoop van geimporteerde potjes voor belachelijke prijzen. @Bazzio: De stof is voor zover ik weet wel toegestaan in Europa (ook omdat je het soms aantreft op UK sites), maar 100% zeker weet ik het niet. Ik kan daar ook geen goede lijst van vinden. Als ik het zoek op https://echa.europa.eu/regulations/biocidal-products-regulation/approval-of-active-substances/list-of-approved-active-substances dan kan ik het niet vinden. Wat betreft claims, dat zijn regels die wel makkelijk te vinden zijn, dus daar gaat niet het grootste probleem in zitten.
 4. Hoi allemaal, Ik heb al veel topics gelezen maar niet precies kunnen vinden naar het antwoord op mijn vraag. Ik zit er aan te denken om samen met een vriend een voedingssupplement op de markt te brengen. Het is er op de Nederlandse markt nu nog niet (wel in de US). De stof zelf willen we uit China halen. We hebben daar een producent gevonden met hoge kwaliteitseisen, een "Good Manufacturing Practices" werkwijze (certificaat?), enzovoort. Nou snap ik dat mensen (waaronder ikzelf) toch, ondanks "betrouwbare" kwaliteitsstandaarden huiverig zijn om zomaar een stof uit China te gebruiken. Denk aan het melkpoeder schandaal. Daarom hebben wij in Nederland een chemicus die de stof kan testen op zuiverheid en echtheid. Wel zo veilig. Maar ja, dat is wel een "mannetje" (ook al heeft die persoon een PhD), en niet een erkend bedrijf. Dus, vroeg ik me af, is dit voldoende volgens de Nederlandse Wet? Ik kan er nergens iets over vinden, niets daarin over EU richtlijnen. Allemaal afspraken welke informatie er op een etiket moet staan en dergelijke, maar niets over het goedkeuren van de stof zelf. Dat is dus mijn voornaamste vraag: is het genoeg om zelf de stof te testen? Moet je het - wettelijk - ergens officieel laten keuren? En zo ja, waar dan? Iemand die mij hier iets over kan vertellen of een link met informatie kan verschaffen, heel graag!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept