Jump to content

Max Icosi

Newbee
 • Content Count

  2
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Register

 • How did you find us:
  zoekmachine
 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  ^25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  innovatief ondernemen
 1. Ik krijg ze in ruil voor commitment en het helpen opzetten van een nieuwe vestiging. Welk risico is dat dan precies? Risico voor privé wegnemen is toch één van de redenen om een personal holding te nemen? Ze zoeken iemand die zij geschikt achten voor het verder uitbreiden van hun bedrijf. Ik specifiek kan ze daar denk ik erg goed bij helpen. Ik werk al langer voor de opdrachtgever en we hebben een vertrouwensband opgebouwd. Er zijn nog een paar aandeelhouders die uiteindelijk elk 20% moet gaan bezitten. De eigenaars/opdrachtgever willen hun eigen aandeel uiteindelijk verkleinen tot 20% en dan minder gaan werken / met pensioen gaan. Hartelijk dank voor je reactie trouwens!
 2. Beste iedereen, Na een aantal jaar als freelancer voor een leuk bedrijf te hebben gewerkt is mij gevraagd om vast bij het bedrijf te gaan werken en gedeelde eigenaar te worden (eerst 10% aandeel en later 20%). Na verschillende websites te hebben gelezen lijkt het me handig om een personal holding op te zetten en hier mijn management fee (is dit een soort verkapt salaris?) en eventueel dividend op te ontvangen. Dit kan ik dan naar eigen inzicht aan mezelf uitbetalen als salaris of een deel laten staan om ooit verder mee te investeren. Een paar vragen: - Op internet lees ik dat het minimale DGA salaris dat je jezelf moet uitkeren via de personal holding 44.000 bedraagt, maar dit is denk ik veel meer dan ik in eerste instantie zal krijgen via de werk bv. Vervolgens moet je een brief sturen om dit bedrag omlaag te krijgen? Klinkt vaag en ik snap dit niet zo goed. Wat moet er in die brief staan en hoe wordt dat minimale bedrag vervolgens bepaald? - Wat is de beste manier om zo'n persoonlijke holding op te zetten? Als ik bijvoorbeeld op internet zoek kom ik uit bij verschillende bedrijven die dat voor 250 oid kunnen regelen. - Moet ik voor deze persoonlijke holding dan ook een nieuwe bankrekening openen? Ik heb mijn huidige zakelijke rekening bij de Rabobank, is het wellicht beter om naar een andere bank zoals Knab te gaan? Met vriendelijke groet, Max

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept