Jump to content

mmmmmarco

Newbee
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by mmmmmarco

  1. Hoi, Ik ga als niet-bevoegd lid van een maatschap deze binnenkort verlaten. In het verleden heb ik wat investeringen gedaan in een smartphone en laptop, welke nog niet volledig afgeschreven zijn. Investeringen worden niet door de maatschap gedaan, maar door en voor maten zelf. Investeringen staan dus niet op de balans van de maatschap, maar wel opgevoerd bij de aangifte IB. Hoe kan ik deze investeringen op de juiste manier voortzetten / inbrengen in m'n eenmanszaak? Alvast bedankt.
  2. Ik ben werkzaam in een maatschap en heb daarnaast een eenmanszaak. Voor de maatschap ga ik vaak naar klanten, voor mijn eenmanszaak niet. Mag ik de kosten voor een bedrijfsmiddel zoals een auto opvoeren op mijn eenmanszaak, terwijl ik hem uitsluitend gebruik voor de maatschap? De winsten van beiden komen onder de streep toch in dezelfde prive IB-aangifte terecht, broekzak vestzak dus. De reden hiervoor is dat ik de maatschap mogelijk binnen 2 jaar ga verlaten, en dit zou een hoop rompslomp besparen. Daarnaast heb ik dan de administratie in eigen hand. Na twee jaar ga ik de auto wel voor mijn eenmanszaak gebruiken om naar klanten te gaan. Beide ondernemingen maken ruim genoeg winst om deze lasten te dragen. Alvast bedankt!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept