Jump to content

NBroek

Newbee
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • How did you find us:
  zoekmachine
 • Email
  nicolebroek@hotmail.com

Register

 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

 • Location
  Eindhoven
 1. Dan nog snap ik het woord vrijwillig niet? Als je eronder zit is het toch juist extra fijn als je dit kunt toepassen? Waarom zou iemand het dan niet willen?
 2. Ja, dat las ik, maar dat snap ik dan niet helemaal? Iedereen zou dat toch toe willen passen?? Het is toch een steuntje in de rug? Je moet het dan wel opgeven bij je inkomstenbelasting. Bedoel je dat ermee? Dat het dan als inkomsten gezien wordt en dat het dan misschien niet voordelig kan zijn? Want anders is het toch alleen maar voordelig om dat toe te kunnen passen? En hoezo zou ik mezelf in deze specifieke situatie dan tekort doen??
 3. Als ik over de vier kwartalen genomen een totaal heb waarbij ik meer voorbelasting heb dan de gehele verschuldigde omzetbelasting over dat jaar? Dus 5b is over een heel jaar hoger dan 5a in mijn geval. Dan hoef ik niets af te dragen onder de streep; heb ik reeds de BTW terug ontvangen. En is de KOR niet toepasbaar. Vat ik het dan goed samen? Bedankt voor jullie behulpzaamheid!
 4. Kan iemand dit bevestigen? Ik krijg het niet volledig terug gevonden. Ik vind je antwoord overigens wel erg logisch. Maar zou het ook zonde vinden als ik het verkeerd zou doen...
 5. Hallo, ik ben nu een jaar actief als ondernemer en voldoe aan de eisen om de KOR te mogen ontvangen. De eerste drie kwartalen heb ik geen omzet gedraaid en heb ik de voorbelasting teruggevraagd en gekregen. Alleen in het vierde kwartaal zijn er goederen verkocht en is er voor het eerst verschuldigde omzetbelasting. De verschuldigde omzetbelasting van 5a is 1405 Euro. En de voorbelasting van 5b is 6987 Euro. Het drempelbedrag van de KOR is 1345. Indien lager dan hoef je die BTW niet af te dragen. Daar zit ik overheen. Maar ik zit wel onder de 1883. Nou zie ik op de belastingpagina dat ik de vermindering als volgt bereken: 2,5 x (€ 1.883 – (btw-bedrag van vraag 5a van de aangifte – voorbelasting van vraag 5b van de aangifte)) Dat is 2,5 x (1883 - (1405-6987= -5582). Dan moet ik daar een minbedrag vanaf tellen? Volgens andere sites moet ik het als volgt doen: 2,5 x (1883-1405) = 1195. Zou ik dat dan mogen aftrekken? Ik heb mijn vierde BTW aangifte ook al verzonden. Dat kan ik niet alsnog invullen. Wel via een extra formulier. Voordat ik dat ga doen; klopt het dat ik 1195 er vanaf mag trekken? Ik hoor het graag. Nicole

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept