Jump to content

Jeroen7705

Newbee
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Location
  Amsterdam

Register

 • How did you find us:
  via een kennis
 • You are:
  ondernemer in spe
 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  ondernemingsplannen
  expert advies
 1. Dankje Odeon, Hier ben ik mee geholpen. Wat betreft het overdragen van de 10% naar mijn BV....wat moeten zij dan afrekenen? En wat moet ik dan zo laten? Dit stukje begrijp ik niet goed. Qua salaris daar zit ik wel nog even mee. Nu met mijn eenmanszaak zet ik circa 80000 om (circa 65000 factureer ik nu aan de vof). Datzelfde bedrag blijf ik nadat ik ben toegetreden aan de vof factureren, maar dan vanuit mijn bv. De overige omzet die ik nog heb (circa 10-15k)....is dat verstandig om dat ook vanuit mijn bv te factureren richting mijn andere klanten en mijn eenmanszaak op te heffen? Ik meen dat het omslagpunt voor omzetten naar bv zo rond de 100k ligt?
 2. Beste Odeon, Dank voor jouw antwoord. Ik deel nog niet in de winst, maar heb, door als ingehuurde kracht te werken, 10% van de VOF toegekend gekregen. Ik moet dus eerst nog officieel vennoot worden. De winst die de vof nu draait is overigens na aftrek van alle managementvergoedingen. De 2 huidige vennoten delen met hun bv in de onderneming en hebben nog deelnemingen in andere bedrijven. Ze hebben voor de vof gekozen omdat hen dat de makkelijkste samenwerkingsvorm leek. Met mijn eenmanszaak haal ik een omzet van circa 80.000 (ik heb ook nog andere inkomsten als freelancer) en daar komt dus straks 15000 (via de winst van de vof) boven op. Er is in het vof contract destijds tussen de 2 vennoten reeds een melding gemaakt van een in de toekomst toetredende 3e vennoot... dus op zich lijkt het me vrij eenvoudig. Aan het begin van de vof is afgesproken dat ik mijn kennis en arbeid in zou brengen, in ruil voor een managementvergoeding plus 10% van de vof na 5 jaar. Die 5 jaar is nu voorbij en nu willen zij dat ik toetreed (en ik ook uiteraard). De vraag is die ik nu heb is dat wanneer ik toetreed; Wordt de huidige vof dan stopgezet en komt er een nieuwe vof, en zo ja, moet er dan een fiscale afrekening komen van de vof? Komt er ook bijvoorbeeld een waardering van de vof? De 10 % welke ik nu krijg gaat gelijkwaardig ten koste van de overige 2 (zij leveren dus allebei 5% in).
 3. Hallo allemaal, ik heb de volgende vraag; Ik werk sinds 5 jaar met (en voor) 2 partners die samen ook sinds 5 jaar een vof hebben. (2 bv's die daar in deelnemen obv 45%-55%) Zelf voer ik diverse managementtaken uit en daar ontvang ik maandelijks een managementvergoeding voor. Daarnaast hebben zij mij op basis van diverse kpi's mee laten groeien in de onderneming en heb ik nu recht op 10% van de winst. Nu kan ik toetreden tot de vof (dit doe ik dan met een bv) als volwaardig vennoot en wordt de verdeling 40-50-10 Waar moet ik op letten, en waar moeten de bestaande vennoten op letten wanneer ik toetreed? Wat zijn de fiscale aspecten van deze constructie, zowel voor hen als voor mij (mijn eenmanszaak en bv)? Even voor de beeldvorming; de onderneming draait circa 900.000 omzet en circa 150.000 winst

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept