Jump to content

Onterecht.nu

Newbee
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

Register

 • How did you find us:
  anders
 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management

Company info

 • Company or organization name
  Onterecht.nu
 • Email
  niek@onterecht.nu

Vision

 • I'm looking for people who
  eventueel als vervanger bij ziekte of ander onheil kunnen optreden. Daarnaast zou het fijn zijn om met elkaar te kunnen sparren.
 1. Ter aanvulling: Als startende ondernemer kun je in aanmerking komen voor willekeurige afschrijving mits je voldoet aan de voorwaarden voor startersaftrek Om voor startersaftrek in aanmerking te komen moet je voldoen aan de voorwaarden voor zelfstandigenaftrek . Mogelijk kom je in aanmerking voor het verlaagd urencriterium waardoor je maar 800 uur ipv 1225 voor je bedrijf hoeft te werken. Zie ook startersaftrek bij arbeidsongeschiktheid. Het doel van dit alles is om met een willekeurige afschrijving jouw winst zodanig in een jaar te verlagen dat die onder de 65% van je geïndexeerde maatmanloon blijft.
 2. Het UWV kan in beginsel altijd een onderzoek doen naar het arbeidsvermogen ongeacht de omzet/winst die je maakt. Dat gezegd hebbende is er ook nog de 65% regel. Die gaat ervan uit dat als je meer dan 65% van jouw (geïndexeerd!) maatmanloon verdient, de WIA-uitkering na een jaar wordt stilgezet. De berekening van de hoogte van het maatmanloon is vrij ingewikkeld. Het UWV kan die berekening op aanvraag voor jou maken. Bron: https://www.uwv.nl/particulieren/ziek/ziek-wia-uitkering/einde-wia-uitkering/detail/ik-kan-weer-meer-verdienen Houdt je er overigens rekening mee dat het UWV ook 70% van de fiscale ondernemersvoordelen (MKB vrijstelling en zelfstandigenaftrek) bij jouw inkomen optelt?
 3. Voorop staat dat het risico voor mij en de mensen die ik help zo goed mogelijk moet zijn afgedekt. Ik heb jou een PB gestuurd.
 4. Dit roept natuurlijk de vraag op wat er onder een professional wordt verstaan? Om bij mijzelf te blijven: Door een speling van het lot ben ik jarenlang betrokken geweest bij een aantal bestuursrechtelijke zaken. Met de ervaring die ik daarin heb opgedaan en vanuit een sterk rechtvaardigheidsgevoel, ben ik vervolgens andere mensen gaan helpen. Daarin blijk ik succesvol te zijn. Mijn doelgroep bestaat uit mensen die niet in aanmerking komen voor gefinancierde rechtsbijstand, maar een te laag inkomen hebben om een advocaat te kunnen betalen. Veelal ontbreekt het die mensen aan tijd, geld, energie, kennis en moed om voor hun recht op te komen. Zonder aan echte werving te doen, krijg ik wekelijks minstens een paar nieuwe verzoeken om hulp. Dat komt omdat ik gespecialiseerd ben in o.a. de regeling voor dubbele kinderbijslag bij intensieve zorg. Dagelijks ben ik minstens een paar uur bezig met het verzamelen en ordenen van informatie en het zoeken van aanknopingspunten hierin voor een bezwaar- of beroepschrift. Ook hebben hulpvragers behoefte aan begeleiding tijdens een (hoor)zitting. Daarnaast blijk ik een belangrijke uitlaatklep te zijn voor de zorgen en frustraties van de de hulpvragers. Nu ik besloten heb om te gaan professionaliseren, besteed ik ook de nodige tijd aan marketing en (uren)administratie. En uiteraard houd ik de jurisprudentie bij. Is dit voldoende om als een professional te worden aangemerkt? Dank, ik kon niet op het woord beroepsaansprakelijkheidsverzekering komen (veel punten bij scrabble ;-) Ik heb geen specifieke juridische opleiding, wel al jarenlang ervaring op juridisch gebied. Ik ben mij er zeer van bewust dat ik mijn werkprocessen goed op orde moet hebben. Een mogelijke achterwacht heeft zich inmiddels ook aangediend. Ik verwacht niet dat het om een giga-omzet zal gaan. Voorlopig houd ik er rekening mee dat ik dit jaar zelfs nog binnen de kleine ondernemingsregeling zal vallen (KOR). Maar ik begrijp dat, mocht ik er al voor in aanmerking komen, een beroepsaansprakelijkheidsverzekering behoorlijk duur is? Alvast iedereen bedankt voor het reageren. Ik hoop hier in de toekomst ook mijn steentje te kunnen bijdragen.
 5. Ik help al enig tijd als gemachtigde mensen met bezwaar- en (hoger)beroepszaken tegen bestuursorganen (SVB, UWV, CIZ etc.) of bij verkeersboetes (Wet Mulder) . Bij een gegrondverklaring liep ik echter steeds de proceskostenvergoeding mis omdat ik niet beroepsmatig juridische bijstand zou verlenen. Dat gaat best om forse bedragen en is toch jammer. Om dit te ondervangen heb ik besloten om de zaken wat professioneler aan te pakken en heb ik een eenmanszaak bij de KvK ingeschreven. Ik wil het principe No Cure , Never Pay voor hulpvragers handhaven en stuur enkel een factuur nadat er een proceskostenvergoeding is toegekend. So far so good. De vraag is echter, nu ik mij als een professional profileer, aan welke risico's ik mij precies blootstel en hoe ik die op een betaalbare wijze kan afdekken. In sommige zaken lopen de belangen op tot €50000+ . Niet zo handig om bijvoorbeeld in een dergelijke zaak een fatale termijn te missen waardoor de zaak niet ontvankelijk wordt verklaard. Zou hier een standaard bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering volstaan? Is van belang dat ik dit werk part-time doe ? Dank voor het meedenken! Niek

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept