Ga naar inhoud

marijnacht

Newbee
 • Aantal berichten

  4
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  zoekmachine
 • Jij bent:
  ondernemer
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  36-40
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
  financiering
  ondernemingsplannen
  innovatief ondernemen
 1. marijnacht

  Zakelijke lening, bank eist ook betalingsverkeer via hun

  Bedankt voor de achtergrond informatie. Ik begrijp ook best trouwens dat de bank zoveel mogelijk zekerheden wil maar in ons geval krijgen ze al hypotheekrecht op het onderpand (ons schip) en pandrecht op onze overige goederen. Dat ze dan ook nog onze rekeningen willen beheersen gaat me wat ver. Ik heb geen moeite om inzicht te geven aan de bank in onze geldstromen maar wil wel op m'n eigen manier zaken kunnen doen. Ik zou graag een iets hogere rente betalen als ik daarmee de vrijheid had om te kunnen bankieren waar ik wil. Los van dit principe belemmerd bankieren bij de Rabo ons ook gewoon. bunq heeft een fijne koppeling met ons administratie pakket. Ik kan verder ook alles met m'n telefoon regelen zonder zo'n hopeloze random reader.
 2. marijnacht

  Zakelijke lening, bank eist ook betalingsverkeer via hun

  De algemene voorwaarden zeggen dat het betalingsverkeer van de (in ons geval VOF) via de rabo moet lopen. Mijn voorstel aan hun om inderdaad alleen 1 rekening te openen bij hun en de rest via bunq werd resoluut afgewezen. zie https://www.rabobank.nl/images/algemene-voorwaarden-bedrijfsfinancieringen-van-de-rabobank_29712111.pdf 10.14 betalingsverkeer. Ik probeer er uiteraard zo logisch en niet emotioneel mogelijk naar te kijken. Daarom probeer ik meer info te krijgen o.a. via dit forum zodat we een weloverwogen beslissing kunnen nemen.
 3. marijnacht

  Zakelijke lening, bank eist ook betalingsverkeer via hun

  Bedank voor je suggestie. We hebben inderdaad ook crowdfunding overwogen (en heroverwegen dat nu opnieuw). Los van de bekende voordelen op het vlak van marketing is dit echter voor ons een veel duurder alternatief. Rente gemiddeld 3% hoger, hoge opstartkosten. Particulier heb ik overigens ook heel bewust een hypotheek gekozen zonder daarbij vast te zitten aan een bank trouwens.
 4. Voor een verbouwing hebben we een zakelijke lening aangevraagd bij de Rabo. Ze hebben een voorstel gestuurd dat er in principe goed uit ziet en waar we mee akkoord wilden gaan. Nu wordt alleen op het laatste moment nog even gemeld dat we bij het aangaan van de lening ook verplicht onze zakelijke rekening bij hun moeten afnemen. Dat willen we echter niet omdat onze huidige zakelijke rekening prima bevalt (bunq) en omdat we er niet van houden gedwongen te worden over te stappen. Nazoek in de algemene voorwaarden leert dat deze verplichting inderdaad genoemd staat (ook bij een aantal andere banken). Kortom, we zij hier niet blij mee maar hebben ook weinig keus voor ons gevoel. Op onze strepen gaan staan betekend geen financiering en akkoord gaan betekend gedwongen over te stappen waar we om goede redenen geen zin in hebben. Iemand een idee welke alternatieven er zijn?

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké