Jump to content

jasperadams

Newbee
 • Content Count

  2
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  ^25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  ondernemingsplannen
  innovatief ondernemen
 1. Hi @Norbert Bakker, dank voor je snelle reactie. Die verzekering hebben we gestart toen mijn maat begon met zijn ZZP-klus, dus die dekt specifiek aansprakelijkheid op gebied van advieswerk. Daar zijn wij beiden apart op verzekerd, dus dat zou afdoende moeten zijn (ook conform de verzekering die vanuit opdrachtgevers verwacht wordt). Als het daar buiten gaan vallen zou het inderdaad lastiger worden, maar die intentie hebben we in ieder geval beiden niet (hoewel intentie helaas nooit een zekerheid is). Wat betreft kostentoerekening, daar hebben we inderdaa nog geen goede afspraken over gemaakt - dat is in ieder geval een goede tip, mochten we met deze constructie doorgaan. Dank voor het meedenken!
 2. Hi allemaal, Ik heb veel gelezen op dit forum (en andere), maar kom toch nog wat informatie tekort, hopelijk kunnen jullie me verder helpen. Ik ben met een goede vriend een bedrijf begonnen, toen als VOF opgericht. Dat bedrijfsidee staat nu even on hold, omdat wij zelf weer inkomsten nodig hadden en er ineens kansen lagen om als ZZP'er aan de slag te gaan. Mijn businesspartner is nu dus bezig als ZZP'er, en factureert vanuit onze VOF. Wel is alles wat hij met zijn ZZP-klust verdient gewoon zijn geld - dat blijft niet in de VOF hangen, en wordt ook niet tussen ons verdeeld. Hij neemt dus het gefactureerde bedrag (waar btw over betaald is) weer op van de bedrijfsrekening naar zijn persoonlijke rekening (en verrekent daar ib op) . Mijn vraag: zitten hier nog nadelen aan, voor de VOF of voor mij? Aansprakelijkheid ben ik me van bewust, en daar zijn we goed voor verzekerd. En nu ga ik binnenkort zelf ook een ZZP klus starten: is het dan mogelijk dezelfde constructie aan te houden? Dus de twee partners van een VOF die beiden eigen klussen werven, en eigen inkomsten uit de VOF trekken? Het alternatief zou zijn om allebei ook nog een eenmanszaak op te richten, maar als dat niet hoeft liever niet. Ik hoor graag hoe jullei hier over denken. Veel dank! Jasper

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept