Jump to content

bovennemer

Newbee
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  ^25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  financiering
  ondernemingsplannen
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management
  innovatief ondernemen
  internationaal ondernemen
  expert advies
 1. Excuus, ik zal het uitschrijven. 1. Ik ben nog geen ondernemer. Maar ik ben wel geinteresseerd in ondernemerschap. Omdat niet alles duidelijk online te vinden is, dacht ik dat het een goed idee zou zijn om een topic te openen. Ik heb een dergelijk topic nog niet kunnen vinden. De criteria die daar staat zeggen niks over bepaalde termijnen of iets dergelijks, enkel dat de KvK uiteindelijk bepaalt wat een onderneming is. 2. Een franchise bestaat wanneer iemand tegen betaling en wellicht bepaalde verplichtingen het merk/producten etc. van de eigenaar van dat merk mag gebruiken, toch? Maar wat als het concept nog niet uitgevoerd is - dus dat in het geval van een restaurant het betreffende restaurant nog niet bestaat. Er bestaat enkel een concept op papier and that's it. Stel je vindt meerdere personen die het concept geweldig vinden en geinteresseerd zijn om deze te franchisen. Bestaan er zulke constructies, hoe zit het met eventuele nadelen? Ik begrijp echter dat dit niet in dit topic thuishoort. En ja, ook dit is puur theoretisch.
 2. Bedankt voor jullie reacties! @Branko Collin Het is meer dan logisch dat iemand pas ondernemer is wanneer hij/zij onderneemt. Het gaat er hier niet om dat iemand met de titel als ondernemer/CEO/owner of wat dan ook op LinkedIn zou pronken. Het alvast laten inschrijven zou wellicht bij vroegtijdige naamsbekendheid oid kunnen helpen, lijkt mij. Vreemd zou het niet zijn om nog voordat het concept volledig ontwikkeld is je in te laten schrijven. @Ron van der Kolk, dank voor het Handboek - hier was ik al bekend mee. Heel handig, maar het geeft vooral algemene informatie. Niet helemaal naar waar ik op zoek was, zoals hierboven beschreven. Het was vooral de vraag of er bepaalde vereisten zijn vooral in het begin van het starten van een onderneming (minimaal zoveel transacties/inkomsten etc.). @Highio, bedankt voor het onthaal :) Ik heb nog geen eigen onderneming, maar ik werk wel. Is dat ook deelnemen aan het economisch verkeer? In de toekomst zou ik graag willen ondernemen, maar nu heb ik absoluut geen plan of idee waarmee ik aan de slag wil gaan. Zoals ik al aangegeven had ben ik vooral geinteresseerd in het ondernemerschap en vroeg me af hoe het met bepaalde situaties zit, omdat het niet altijd helder op het internet staat (de gelinkte criteria zijn ook erg vaag, hebben niet bepaald grenzen). Een niet in dit topic passend, maar wel interessant vind ik hoe het zit met het uitgeven van meerdere franchises terwijl het concept enkel en alleen op papier bestaat. Zijn daar speciale constructies voor? Theoretische vragen dus! @Maxn Ja! Dit is precies wat ik bedoelde met shady businesses. Ik kan mij voorstellen dat veel mensen hier op verkeerde manier gebruik van maken. Als iemand met het oog op de ontwikkeling van het bedrijf zich alvast wil laten inschrijven, maar het niet zo vlot kan laten verlopen als gehoopt, dan zou het vervelend zijn als zij als windhoppers worden gezien. @Benm Hobby-ondernemers zijn weer een andere groep, daar doelde ik niet helemaal op in dit topic. Die hebben dan ook niet het oog op echt degelijke inkomsten te maken (of zouden dit niet moeten hebben).
 3. Hi allemaal, De laatste tijd heb ik interesse ontwikkeld in ondernemerschap en alhoewel ik nog niet aan de slag ga met een bedrijfje oid, heb ik wel wat vragen. Ik vroeg mij af hoe het met de onderstaande situatie zou zijn. Zelf heb ik niet zoveel kennis, en ik hoop dat jullie mij aan antwoorden zouden kunnen helpen (wellicht dat het voor jullie wel vanzelfsprekend is allemaal). Stel, je schrijft je in als ondernemer bij de KvK, wellicht omdat je gewoon een officiele naam wilt hebben met een Kvk-nummertje. Je hebt een eenmanszaak, of bv, en je bent nog bezig met je bedrijf te ontwikkelen. Je doet dit naast een studie, je eigen baan, of je bent gewoon zo druk dat je de komende 3-4 jaar nog steeds niet bent begonnen met het geld verdienen met je zaakje. Je hebt je dus wel ingeschreven en je bent al een jaar of 3-4 bestaand, maar je hebt geen geld verdiend of uitgegeven (geen diensten geleverd). Je hebt enkel die 50 euro bij het inschrijven betaald, en het zo laten staan. Kan je dan gewoon nog bestaan (zo ja, hoelang?)? Word je dan failliet verklaard? Word je dan gezien als shady business (bijvoorbeeld als een bedrijf dat dan wel geld zou verdienen door niet-legale wegen, terwijl dat niet het geval is)? Hoe zit dit belastingtechnisch? Kortom, wat zijn hier de gevolgen van? Alvast bedankt!! Ik hoop dat ik vandaag wat slimmer kan worden :)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept