Jump to content

StichtingNL

Newbee
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • How did you find us:
  anders

Register

 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscale zaken
 1. Wij rekenen de kostprijs als volgt: € 1.500,- gedeeld door 26 edities = € 57,69. Per editie is er 7,5 uur beschikbaar, hiervan 30% is 2,25 uur. Per uur zouden we dan tenminste € € 25,64 moeten omzetten bij de dekkingsgraad van 30%. Verder de subsidie die vorig jaar verkregen is, is geen restant meer van over en inmiddels is de verantwoording daarover afgedragen. Kun je een dan ook een stichting slapende houden zonder de bankrekening aan te houden?
 2. De subsidie was een opstartsubsidie om materialen e.d. aan te kopen en te ondersteunen bij de opstart van het project. De subsidie was goed voor maximaal 50% van de kosten. De activiteit is verder niet veranderd, maar de kosten die we nu nog hebben, zijn niet voor een nieuwe activiteit maar om de bestaande activiteit overeind te houden. Deze kosten zitten hem in: - Bankkosten (hebben van een rekening) - Website hosting - Kosten boekhoudpakket snelstart - Kosten administratiekantoor - Huur - Opleidingskosten vrijwilligers - Verbruikskosten voor onze activiteit We hebben overigens wél inkomsten, maar de inkomsten zijn simpelweg niet toereikend. Als we in de trend van nu doorgaan, zou het over het hele boekjaar een verlies komen van plusminus 500 euro ten aanzien van de kostprijs. Het originele plan was dat we diensten zouden verlenen aan mensen die beperkte financiële mogelijkheden hadden door vrijwilligers op te leiden om deze diensten te verlenen. We hebben daarbij om de week een moment waarop onze cliënten hiervan gebruik kunnen maken. Daarbij hebben we een in onze ogen erg lage dekkingsgraad gekozen van 30% om de kostprijs te berekenen van elk uur dat we onze diensten verlenen. Daarbij hebben we in de bijsturing naar 2019 een secundaire doelgroep toegevoegd van mensen die net boven de bijstandsnorm vallen + studenten, waardoor de bijstandsgerechtigden eigenlijk wat minder betalen dan de kostprijs en de tweede doelgroep dit zou compenseren. Helaas blijft de clientèle van de tweede doelgroep achter, waardoor we vooral cliënten uit onze primaire doelgroep hebben. In allerlaatste geval zou je nog kunnen bedenken om voor deze doelgroep de prijs omhoog te trekken naar de kostprijs, maar dat is iets waar ik eigenlijk pas als allerlaatste aan wil denken. We hebben n.a.v. kwartaal 1 wel wat maatregelen genomen om in 2019 in elk geval kiet te kunnen draaien (uitwerking moet nog op zich laten wachten), maar deze vraag hier is dan ook vooral erop gericht: stel het zou na kwartaal 2 of 3 (we bekijken het per kwartaal) nog steeds te laag liggen qua omzet: wat zijn de mogelijkheden en waar moeten we rekening mee houden.
 3. Hallo! Ik heb een vraag die ik anoniem stel, al ben ik al langer met mijn persoonlijke account bekend bij Higherlevel. Ik heb inmiddels al online gezocht naar mijn vragen, maar een passend antwoord heb ik helaas nog niet gevonden. Ik heb met mijn organisatie een rechtsvorm voor een stichting waar ik enige officiële bestuurder ben. De stichting heeft geen winst-oogmerk, maar moet wel een bepaalde omzet maken om uiteindelijk kiet te draaien. Dit jaar is de stichting ook voor het eerst subsidie-loos, maar lukt het niet goed om samen met de vrijwilligers voldoende omzet te genereren. Mijn partner helpt mij mee in het denkwerk en het ondersteunen, maar meer en meer komen we zo langzamerhand tot de conclusie dat we wellicht de stichting in slaapstand moeten zetten zodat we het op een later moment wellicht beter kunnen gaan oppakken. In plaats van opheffen van de stichting, zien we een slaapstand meer zitten voor de stichting. Maar: hoe dit verwezenlijkt kan worden en op welke wijze, is niet goed duidelijk. Het gaat dan ook wel om vooral praktische zaken zoals: - Kun je tijdelijk een bankrekening stopzetten? En wat doe je met eventueel vermogen wat er dan nog staat op de rekening tijdens de slaapperiode? - We willen graag de website dan wel aan houden, daar hier de kosten niet heel hoog van zijn - Welke zaken moet je nog meer realiseren als je een stichting in slaap gaat brengen? Voor de volledigheid: de stichting heeft geen schulden ergens, maar wij vangen nu de kosten op en dat lijkt ons gewoon niet de bedoeling. Het gaat niet om verschrikkelijk hoge bedragen, daar we kiet draaien al bij € 1500,-, maar gezien we allen alles vrijwillig al doen in tijd, mag het eigenlijk geen geld gaan kosten. Wie kan ons verder helpen?

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept