
Fotograaf Fabian
Senior-
Aantal berichten
30 -
Registratiedatum
-
Laatst bezocht
Persoonlijke info
-
Jij bent:
ondernemer
Fotograaf Fabian's trofeeën
-
Emotioneel doemdenken zou een benaming ervoor kunnen zijn. Welk label het ook krijgt, ik heb geen zin in een bepaald soort aandacht. Vandaar dat ik dit onderwerp heb aangesneden. Het klimaat is tegenwoordig inderdaad zodanig dat mensen aanstoot kunnen nemen aan allerlei pietluttigheden. Ik vind dat niet erg, maar ik hoef ze niet aan mijn deur te hebben. Dat straatfotografie doe ik met name overdag. Ik spreek mensen aan op straat en vraag of ik een foto van ze mag maken. De reacties tot nu toe zijn positief. Alle foto's zijn tot nu gemaakt met mooi weer. Dus wellicht dat mijn emotioneel doemdenken daarmee alweer een stukje teniet is gedaan. Ik laat mijn artistieke inspiraties en aspiraties zeker niet beperken door wat andere mensen ervan vinden. Zolang ze mij op straat erop aanspreken, vind ik alles prima. Wie weet komt die bedrijfsruimte er ooit. Tot die tijd gaan we roeien met de riemen die we hebben. Bedankt voor het succes wensen. Het gaat helemaal goed komen. U ook succes gewenst met het ondernemen.
-
Duidelijk, in dat geval zou dat weer een extra handeling schelen. Het woonadres is niet zo'n hot item. Het heeft meer ermee te maken dat ik allerlei potentiële situaties voor mij zie. Stel dat ik in de komende jaren bekender wordt via social media, dan kan het altijd voorkomen dat iemand daar aanstoot aan neemt. Wat ik mij bijna niet kan voorstellen trouwens, gezien het soort content dat ik maak. Het kan natuurlijk voorkomen dat iemand met een te nihilistische levensvisie denkt bij mij verhaal te kunnen halen, om wat voor reden dan ook. Ik ben het ermee eens hoor. Als je iemand wilt vinden, dan wordt die persoon wel gevonden. Alleen het is ook weer zo dat drie sloten op je fiets zetten hoogstwaarschijnlijk de kans op diefstal verkleint, dan wanneer je helemaal geen slot op je fiets zet. Het ligt dus niet aan de warmte, maar meer aan het feit dat ik wellicht te analytisch kan worden met dit soort zaken.
-
Dit is de pagina die ik in eerste instantie heb gevolgd. Na het volgen van de stappen, kwam ik uit bij de toestemmingsverklaring. Op het formulier kun je o.a. een postadres opgeven. Zo ik hier lees, zou dit niet voldoende zijn om mijn bezoekadres af te schermen. Dit is de kern van het verhaal. In mijn geval zijn het vestigingsadres van de onderneming en mijn privéadres hetzelfde. Al snap ik dat er veel valt te zeggen m.b.t. de rechtszekerheid. Men wil natuurlijk weten met wie je te maken hebt. Of het YouTube kanaal een verlengstuk is van mijn bedrijfsactiviteiten hangt denk ik sterk af van hoe je een en ander definieert. Mijn huidige klanten huren mij in voor productfotografie. Mijn YouTube kanaal gaat over straatfotografie. Kun je in dit geval spreken van een onderdeel en/of verlengstuk van het bestaande kader omdat het in beide gevallen om fotografie gaat? Of is de niche zodanig anders, dat je niet kunt spreken van een onderdeel/verlengstuk? Ook al gaat het, op een meer abstract niveau, in beide gevallen over fotografie. Wat mij betreft hoeft er niets te worden verhuld. Als de relatie tussen het kanaal en de huidige activiteiten duidelijk moet zijn, dan laat ik dat zien. Ik vraag mij alleen af in hoeverre het relevant is dat een potentiële klant, die een productfoto wil hebben, weet van mijn YouTube kanaal over straatfotografie. De enige relevantie die ik nu kan bedenken, is omdat het een vereiste is vanuit een geformaliseerde structuur. Ofwel: "Dat zijn nou eenmaal de regels." Dat is een goed advies, daar had ik geen rekening mee gehouden. Mocht ik gebruik maken van het huren van een zakelijk adres, dan geef ik het adres ook door aan de Belastingdienst.
-
Goed om te horen! Ik sta ook al sinds 2019 ingeschreven op mijn huisadres en er zijn ook nooit problemen geweest. Afgezien van meer ongewenste telefoontjes over zogenaamde aantrekkelijke zakelijke (internet)abonnementen. Het is straks alleen zo dat er een extra laag bij komt d.m.v. social media. Misschien dat ik hierdoor (onterecht?) heb aangenomen dat mensen sneller gaan kijken wie je bent en waar je woont.
-
Daar heb je helemaal gelijk in. Ik geloof alleen niet dat mijn content meteen hordes met mensen zal gaan aantrekken. Van fans zal niet meteen sprake zijn. Het was meer bedoeld dat ik voor de beginfase niet meteen vindbaar ben, voor de mensen die misschien iets te nieuwsgierig zijn. Ik zal eens kijken naar jouw suggestie voor het huren van een zakelijk adres. Bedankt voor het doorgeven, ik was niet bekend met deze optie. Het is inderdaad zo dat verbanden snel zijn gelegd naar mij. Ik zie het meer in de trant van "Maak het ze niet te makkelijk".
-
Dat is inderdaad het antwoord dat ik zocht. Als ik de stappen op de site van de KVK volg, dan lijkt het net alsof je bezoekadres wordt afgeschermd, op het moment dat je een postadres doorgeeft. Dit is dus zo te zien niet het geval. Ik heb denk ik te licht gedacht over een dergelijke wijziging. Naar mijn idee was het opgeven van een postadres niet iets wat al te interessant zou moeten zijn voor de KVK. Nog even iets over de reden waarom ik het wil gaan doen. Momenteel zit mijn volledige naam in mijn bedrijfsnaam. Binnenkort ga ik een YouTube kanaal beginnen, waarin ik ook mijn volledige naam gebruik. Ik vind het geen prettig idee dat mensen mij dan ook meteen privé kunnen opzoeken. Ik zit nu te denken om dan mijn bedrijfsnaam aan te passen waarin mijn naam niet voorkomt. Als mensen dan vragen naar mijn bedrijf, dan kan ik die naam doorgeven. Mijn adres blijft dan openbaar, maar de naam verraadt dan niet meteen dat het om mij gaat.
-
Goedemiddag, Het adres van mijn onderneming is momenteel te vinden bij de KVK. Nu wil ik mijn (bezoek)adres afschermen bij de KVK. Ik wil nu het adres van mijn ouders opgeven als postadres, middels een toestemmingsverklaring van de KVK. Op de toestemmingsverklaring staan drie opties. Je kunt het opgegeven adres gebruiken als: 1) bezoekadres 2) postadres 3) beide Momenteel heb ik gekozen voor optie 2, postadres. De eerste vraag die ik heb is: Klopt het dat met het doorgeven van een nieuw postadres, mijn bezoekadres bij de KVK wordt afgeschermd? Of moet ik het adres van mijn ouders zowel bezoek- als postadres maken om dit te bereiken? Ik had de vraag ook al aan de KVK gesteld, maar die gaven niet aan of de actie "doorgeven nieuw postadres" zou leiden tot het resultaat "afscherming huidig bezoekadres". Wellicht heeft iemand op dit forum al ervaring met het invullen van een toestemmingsverklaring, waarbij alleen een postadres wordt doorgegeven. Ik hoor graag tot welk resultaat dit heeft geleid. Tenslotte staat op de site van de KVK ook een kopje "Risico's toestemmingsverklaring" (https://www.kvk.nl/wijzigen/toestemmingsverklaring/). De eigenaar van het pand moet vooraf checken of het verlenen van toestemming consequenties heeft voor bijvoorbeeld de hypotheek, verzekeringen, etc. Ik kan mij niet voorstellen dat als ik het adres van mijn ouders louter gebruik als postadres, dat dit (fiscale) consequenties kan hebben. Ik kan er uiteraard naast zitten. De tweede vraag die ik dus heb is: Kunnen er (fiscale) consequenties zijn voor de eigenaar van een pand, als ik hun adres als postadres gebruik? Nog even voor de context: ik heb een eenmanszaak als fotograaf en ik doe misschien 1-3 opdrachten per kwartaal. Daarnaast werk ik 32 uur per week in loondienst. Ik hoor graag hoe dit mechanisme werkt. Alvast bedankt voor de antwoorden. Fabian
-
Bedankt voor alle reacties. Dus als ik alles zo samenvat, dan kan ik zonder meer geld van de privérekening naar de zakelijke rekening overmaken (o.v.v. privéstorting), zolang het zakelijke doel maar gewaarborgd blijft. Overeenkomst en rente zouden dan niet van toepassing zijn. Niet dat ik straks problemen krijg zodra de belastingdienst vraagt waar ik bepaalde investeringen mee heb gefinancierd.
-
Goedemiddag allemaal, Context: ondernemer voor de omzetbelasting, niet voor de inkomstenbelasting. Mijn inkomsten uit de onderneming worden geplaatst in de categorie 'inkomsten uit overig werk'. Nu wil ik een bedrag van privégeld gaan lenen aan mijn eenmanszaak. Ik heb hier wat onderzoek naar gedaan en heb o.a. onderstaande informatie gevonden: http://geldlenenzzp.nl/kan-mijn-eenmanszaak-prive-geld-lenen/ https://www.deondernemer.nl/weblogs/item/lenen-van-en-aan-je-onderneming Zoals ik het begrijp, kan ik niet zonder meer privégeld aan de eenmanszaak storten, zonder een overeenkomst met mijzelf aan te gaan en hier ook nog rente voor te vragen. Gaat dit in alle gevallen op? Of bestaan er ook situaties waarbij bovenstaande niet nodig is?