Jump to content

TrudyV

Newbee
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  Financiën / administratie en credit management

Company info

 • Location
  Zevenhoven

Vision

 • I'm looking for people who
  zich politiek willen ontwikkelen
 1. Ik denk dat ik hiermee aan de slag ga, dat lijkt mij het meest praktisch. Voor het ondernemersvermogen begin ik op 0 en start met de toevoeging van een privé storting. Het aantal mutaties is te overzien, en dan heb ik het maar een keer gedaan. Veel dank voor het meedenken.
 2. Dank jullie allemaal voor de reactie. Het openen van een zakelijke rekening is natuurlijk het gemakkelijkst om privé en zaak te scheiden. En dat ga ik ook doen. Maar op dit moment moet ik mijn belastingformulier als ondernemer invullen. Dat gaat over het jaar 2018. Het jaar dat ik ben begonnen met mijn bedrijf. Volgens de check ben ik ondernemer voor de belastingdienst, dus ik moet aangifte doen en kan niet volstaan met 'overige inkomsten'. Ik snap dat het ondernemersvermogen "het ondernemingsvermogen blijkt uit de W&V-rekening en de Activa/Passiva van de onderneming" is. Dat kan ik ook uitrekenen. Maar wat is het startbedrag? Het bedrag waarmee ik begon, toen er nog geen verlies/winst was? Toen ik in 2018 begon had ik een spaarrekening, en nog wat inkomsten uit ander werk waarmee ik gemaakte kosten kon betalen, zonder dat daar omzet tegenover stond. Zou ik dat bedrag kunnen aanmerken als ondernemersvermogen per 15-1-18 (startdatum bedrijf) voor de belastingdienst? Of kan ik een fictief bedrag nemen, bijvoorbeeld 5.000?
 3. Ik heb nog geen zakelijke rekening. Dus het is lastig om het ondernemingsvermogen vast te stellen. Ik ben op 15 januari 2018 begonnen met mijn bedrijf. Ik overweeg nu om het ondernemersvermogen op 15-1-18 vast te stellen op 0 euro. En dan via de opbrengsten, kosten, onttrekkingen etc het restant op een nieuw te openen bedrijfsrekening te zetten, als belastbare winst uit de onderneming. Dat zal vermoedelijk op enkele honderden euro's uitkomen. Mijn vraag: is dit een 'geldige' beredenering, en wordt dat geaccepteerd door de belastingdienst?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept