Jump to content

MrDavid

Newbee
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • First name
  David
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  ^25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  financiering
  Financiën / administratie en credit management
 1. Ik ben als eenmanszaak gestart omdat ik niet had verwacht dat het zo storm ging lopen: Het leek mij de meest voor de hand liggende keuze. De doelgroep bestaat uitsluitend uit Nederland. Het is in Thailand niet mogelijk te starten zonder Thaise partner die 51% bezit en minimaal 4 werknemers in dienst te nemen. Ik kom uit een (lager) geschoold gezin om het zo even te zeggen en goed advies op het gebied van zaken doen kan ik niet verwachten. Zelf heb ik HBO marketing management gestudeerd en ben ik uiteraard nog verzekerd via Nederland. Ik ben inmiddels aan het oriënteren op internationale zorgverzekeringen omdat men via Nederland maximaal 1 jaar verzekerd is voor ongevallen in het buitenland, aldus de verzekeraar.
 2. Ja ik heb nog een huis. Een vriend van mij woont daar nu in. Daar staat ook mijn eenmanszaak ingeschreven.
 3. Fijn dat het topic toch geopend is. Ik heb er geen verkeerde bedoelingen bij. Dit jaar ben ik 2 weken in Nederland geweest. Vandaar dat ik mijn platform ergens wil vestigen waar het belastingstelsel gunstiger is dan in de huidige situatie. Het blijkt voor mij een lastig vraagstuk omdat ik werkelijk alleen abonnementen verkoop en meer niet. Ook moet ik me wel uitschrijven als ik 8 maanden of meer in het buitenland verblijf per jaar. AOW en zekerheidstelsels hoef ik geen rekening mee te houden. Ik spaar liever zelf voor mijn pensioen. Als het platform zo blijft groeien kan ik met name hier in Azië zeer comfortabel leven van €1500,- per maand. Alvast hartelijk bedankt voor de tips en reacties.
 4. Goedemiddag, 6 maanden geleden ben ik een online platform begonnen waarbij ik twee doelgroepen samen breng. Inmiddels loopt het platform erg goed maar baal ik ontzettend van de hoge belastingtarieven in Nederland. Ik wil dit gaan ontwijken. Gezien ik zelf bijna nooit in Nederland ben en het bedrijf momenteel nog geregistreerd staat als een eenmanszaak zoek ik naar mogelijkheden om de website in het buitenland onder te brengen. Ik ben momenteel in Thailand maar no way dat ik 51% in handen geef van een Thai. Dit is dus geen optie. En uiteraard heb ik het over de belastingparadijzen. Ik lees over 10% of zelfs 0% en een jaarlijkse bijdrage. Echter wil ik dit zo legaal mogelijk doen. Mijn bedrijf bestaat enkel uit een website die abonnementen aanbied. Er worden verder geen fysieke producten geleverd of diensten. Ik heb wat gelezen over de "Feitelijke leiding". Gezien ik abonnementen verkoop lijkt het mij dat deze dan verplaatst naar het land waar het bedrijf gevestigd is, consumenten daar een abonnement nemen en dan kan ik in principe ook BTW vermijden? Ik verwacht een winst in het eerste jaar van €85.000,- Ik wil dit uiteraard allemaal niet te rooskleurig in zien. Wie heeft er tips en advies voor mij? Hartelijk dank.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept