Jump to content

Ludmila

Newbee
 • Content Count

  2
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • How did you find us:
  Antwoord voor Bedrijven

Register

 • You are:
  ondernemer in spe
 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscale zaken
 1. In mijn beleving vinden de feitelijke activiteiten zowel voor als na onze verhuizing plaats in Nederland; onze dienstverlening is gericht op Nederlandse klanten, er is een Nederlandse website (die in Nederland gehost wordt) en er wordt aan Nederlandse klanten gefactureerd via Nederlandse bankrekeningen.
 2. Mijn man en ik willen een VOF beginnen met als bedrijfsactiviteit 100% online dienstverlening, gericht op de Nederlandse markt. We gaan werken vanuit onze werkkamer aan huis en hebben geen fysiek kantoor/vestigingsadres nodig. Nu willen we in de nabije toekomst naar Spanje verhuizen om daar permanent te gaan wonen. Om allerlei ingewikkelde (fiscale) toestanden te voorkomen heeft het onze voorkeur om ons bedrijf vanuit Spanje voort te zetten. We willen ook gewoon belasting etc. in Nederland blijven betalen. Echter de KvK stelt dat we en een vestigingsadres in Nederland moeten hebben en fysiek aanwezig dienen te zijn. Maar omdat onze dienstverlening 100% online is hebben we geen fysiek kantoor/vestigingsadres nodig en hoeven we niet ”fysiek aanwezig” te zijn. Onze feitelijke bedrijfsactiviteit blijft plaatsvinden op de Nederlandse markt met een Nederlandse website en facturatie alleen aan Nederlandse klanten. O.b.v. een wetswijziging in 2011 (zie onder) moet het toch mogelijk zijn om als ondernemer, woonachtig in het buitenland, inschreven te blijven staan bij de KvK in Nederland?? Wie kan ons helpen? Alvast bedankt! https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2011-199.html zie onderstaande; Besluit van 21 april 2011, houdende wijziging van het Handelsregisterbesluit 2008 in verband met de inschrijving van een onderneming zonder vestiging, de toekenning van een uniek nummer aan functionarissen en enkele andere besluiten in verband met het vervallen van de plicht een uittreksel te verschaffen ARTIKEL I Het Handelsregisterbesluit 2008 wordt als volgt gewijzigd: A Na artikel 11 wordt een nieuw artikel ingevoegd, luidende: Artikel 11a 1. Een onderneming zonder vestiging in Nederland kan worden ingeschreven in het handelsregister, indien de activiteiten van de onderneming in Nederland zelfstandig zouden kwalificeren als een onderneming in de zin van artikel 2. 2. In het handelsregister wordt over een onderneming zonder vestiging in Nederland het adres opgenomen waarop degene aan wie de onderneming toebehoort fysiek bereikbaar is.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept