Jump to content

Elly de Vries

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  < 18
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscale zaken
 1. Dit was het advies tijdens een telefonisch consult van een advocaat. Als zij het eraf zou halen, zou ik het sowieso niet meer terug zien. Ik heb een vordering op haar vertelde hij me, maar zie het maar eens terug te krijgen. Alles staat op papier en heb overal bewijs van dat zij haar afspraken niet is na gekomen. BV staat op klappen omdat zij haar werkzaamheden niet uitvoert en haar financiële verplichtingen niet nakomt. Vandaar dat ik mij de dupe voel van haar disfunctioneren. Het verlies nemen en uit elkaar gaan lijkt mij de beste optie.
 2. Werknemers brengen nóg geen geld in het laatje, we zijn net begonnen, dus is nog te vroeg. De 3000 euro per maand komt vanuit onze beide holdings en is een lening van holding naar BV. Aandelen zijn 100x1 cent, elk 50% aandelen BV heeft uiteraard statuten, alle overeenkomsten zijn dmv een notaris opgesteld. Er is sprake van een BV Hopelijk is het zo duidelijk.
 3. Ik heb mij aan alle afspraken en financiële verplichtingen gehouden. Mijn compagnon niet en daardoor nu in de problemen geraakt. Wil alle schulden betalen en het bedrijf ontbinden. Met beide werknemers heb ik gesproken en ben bereid hen over te nemen naar m'n andere bedrijf want wil ze niet kwijt en hun vastigheid bieden. Als ik maar van deze onbetrouwbare compagnon af ben! Ook al verlies ik hierop 10.000 euro. Had niet gehoeven als m'n compagnon haar afspraken was nagekomen.
 4. Nee er is nog geen omzet. Verwacht over ongeveer een maand omzet, klanten gaan net pas komen.
 5. Dank je wel. Ja wel de lasten niet de lusten. Zij moet 6000 euro storten, ik de 3000 euro (die ik gestort had en snel had terug gehaald toen bleek dat zij niet gestort had) en daarmee de 8500 euro schulden betalen. Daarna wellicht de BV ontbinden. Dan ga ik verder met m'n andere bedrijf (wat gewoon goed loopt) en zij met haar bedrijven.
 6. Bemiddel en uitzendbranche. De facturen staan open bij een bedrijf die de salarissen en volledige backoffice op zicht neemt. Daarnaast nog advertentie en wervingskosten. Zij wil het liefst af van de aandelen. En daarbij haar 3000 euro investering terug. Aangezien de investeringskosten voor mij verdubbelen zonder compagnon deelt ze mij mede dat zij nog 6000 euro wil storten met een duidelijke datum wanneer ze haar 9000 euro terug krijgt. Ik heb hier op nog niet gereageerd. Wil me eerst laten informeren/adviseren via diverse kanalen.
 7. Hoi Roel, ja spijker op zijn kop. Ik denk inderdaad dat staken van het bedrijf de beste optie is. Dan is zij haar 3000 euro kwijt en ik mijn 6000 euro. Daarnaast vermoed ik dat de 8500 euro schuld door 2 wordt gedeeld, maar zal ik moeten uitzoeken. (ook geen probleem voor mij, als ik er maar van af ben). Beide werknemers moet ik laten gaan. Weet iemand wat de consequenties zijn van een faillissement, wordt er altijd een curator aangewezen (er zijn nog geen debiteuren) en kan de curator dan de schulden die er zijn op m'n compagnon vorderen wegens nalatigheid? En moet je de curator samen betalen, kan haar niet vertrouwen dat zij haar deel ook daadwerkelijk gaat betalen.
 8. Op basis van de begroting zijn we dat per mail overeengekomen. Ja die 8000 euro komt vanuit de BV maar op dit moment is dat geld er niet. Zij is zeker nalatig geweest en kan daar ook aansprakelijk voor gesteld worden, maar moet er wel een rechtszaak komen. Ik wil echter deze kosten niet op mij nemen, wegen niet op tegen het geld wat het mij oplevert. Dank voor je bericht.
 9. Ja de aandelen zijn feitelijk ook nog niks waard. En ik wil haar achterstallige betalingen zodat ik wel aan de financiële verplichtingen kan voldoen. Zij heeft nu aangegeven dat ze van mij hoort onder welke voorwaarden de overname van de aandelen geschiedt.
 10. We zouden 3000 euro per maand storten. Ik heb inmiddels 3x 3000 gestort en zij 1x 3000. De facturen die nog betaald moeten worden zijn 8000 euro. Als zij eruit stapt zal ik dus die 8000 euro moeten betalen en die 3000 euro van haar. Met het vooruitzicht dat de salarissen ook over 2 weken betaald moeten worden.
 11. Dat de ene partner de andere een aanbod moet doen van aandelen als 1 van de 2 eruit wil stappen. Deze formele brief moet ik nog van haar krijgen. Staat verder niks beschreven over de situatie als zich dit zou voordoen in de opstartfase. De aandelen zelf zijn niks waard, maar wat te doen met de kleine investering tot nu toe van haar kant en de achterstallige facturen van de tijd vóórdat zij aangaf eruit te willen stappen. We maken nog geen omzet omdat het bedrijf te kort bestaat. Dingen zijn opgezet, lijntjes staan uit, gesprekken met klanten zijn aan de gang etc.
 12. Sinds 3 maanden ben ik met een compagnon een BV gestart, echter komt zij haar financiële verplichtingen niet na. We hadden afspraken over onze maandelijkse bedragen die we zouden storten ter investering. Hiernaast houdt zij zich niet aan de afspraken met elke keer het excuus dat zij het te druk heeft gehad met haar andere bedrijven. Samengevat...zij heeft geen tijd en geld voor dit nieuwe bedrijf blijkt nu. Echter hebben wij al veel kosten gemaakt en zijn er nog een paar achterstallige facturen te betalen. Ik vind het onterecht dat ik achterblijf met schulden omdat zij er een potje van gemaakt heeft. Zij wil eruit stappen en wil dat ik haar aandelen overneem. Daarnaast hebben wij 2 personeelsleden. Alleen doorgaan wil ik alleen als zij haar achterstallige betalingen doet maar dit gaat niet gebeuren. Financieel kan ik het op dit moment niet allemaal op me nemen. Wat is hier de beste oplossing?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept