Jump to content

jayson86

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  Financiën / administratie en credit management
 1. Dus geen omzetbelasting?
 2. Even een “vervolg” hierop: Nu heb ik een andere vraag, hoe zit het met het verkopen van de broncode (“source code”) van de software zelf? Een aantal uur geleden een vraag gehad of ik mijn broncode zou willen verkopen. Moet ik nu hierover belasting betalen? In mijn gedachten denk ik er zo over: mocht ik mijn broncode op marktplaats verkopen dan betaal ik er geen belasting over, maar verkoop ik de broncode als compleet software (compiled) dan betaal ik er wel belasting over. Iemand enig idee? Voor de mensen die niet weten wat broncode is, dat is waaruit de software is opgebouwd, broncode kan je zien als een aantal tekst bestanden gevuld met een aanzienlijk aantal lijnen met woorden per bestand. Het moet nog door een “compiler” heen voordat het klaar en dan pas heet het “software”.
 3. Top bedankt voor de info, is er ergens een lijst van landen waar ik niet aan mag verkopen? __
 4. Nee dat was ook gewoon software en geen goederen. Dus buiten de EU moet ik 0% betalen zolang ik maar kan aantonen dat het ook buiten de EU is verkocht dus twee niet tegenstrijdige bewijzen?
 5. Ja wat ik dus eerder zei is dat ik dan ip adres locatie vergelijk met de door klant geselecteerde land, mocht het niet matchen dan annuleer ik de bestelling. En ik ben het wel eens dat ik dan mijn producten verkoop in een prijs inclusief 21% btw, dus als ik het goed heb en ik verkoop mijn product voor €3000 incl. btw dan krijg ik €2479,34 en de belastingdienst €520,66 (in Nederland). Dat uitzoekerij is echt totaal geen probleem. Ik heb al klanten in verschillende niet-EU en EU landen klaar staan die nu al een tijdje wachten, eerst was mijn software gratis maar nu mag ik er ook wel aan verdienen. Dus als ik iets aan een Amerikaan verkoop hangt het af van welke staat? Als ik naar sommige webshops kijk dan zie ik wanneer ik bestel en mijn land aangeef als Amerika dat ik dan 0% btw moet betalen. Is dat altijd?
 6. Dan zal ik ook het land vragen en zal het ip adres opslaan. Dan heb ik twee bewijsstukken. Ik zal dan wel voor elke klant hun ip adres gebruiken om hun locatie en dus hun land te bepalen, dan kan ik gewoon voor elke klant hun eigen btw percentage gebruiken, is makkelijker voor mijn administratie ipv elke klant 21% en dan later kijken uit welke land ze komen en dan correcte percentage invoeren. Ik vroeg het nog in deze topic maar nog geen antwoord opgekregen. Hoe zit het met klanten buiten EU? Moet ik dan wel of geen belasting betalen?
 7. Oke, het land weet ik en het ip adres heb ik. Dus de ip adressen die mijn website opslaat kunnen niet als bewijs worden gebruikt? Dit wordt me echt allemaal te veel onzin van de belastingdienst. Het lijkt me dan makkelijker om dan maar de adres gegevens van de klanten te vragen.. Daar dacht ik ook aan maar volgens mij denken ze dat het gemanipuleerd kan worden?
 8. Ja dan weet ik iig wel genoeg voor nu denk ik. Iedere klant krijgt van mij ook een factuur die aan alle eisen voldoet (behalve dus het hebben van het adres van de klant), als je bij de jumbo iets koopt staat je adres ook niet op de bon toch? Ik zal de MOSS regeling aanvragen en ip-adressen van klanten opslaan als bewijs middelen, verder zal ik klanten ook bevestiging van hun land vragen en als die niet overeenkomt met de locatie van hun ip adres dan zal ik gewoon de bestelling weigeren. Dit moet voldoende zijn?
 9. IP adres is geen probleem, die gebruik ik ook om het land van de klant te krijgen en automatisch de juiste btw te verkrijgen. Ik wil echt niet mensen forceren om hun adres in te voeren het slaat werkelijk nergens op, als ik iets fysieks verstuurde dan zou het wel moeten maar alles digitaal? Slaat echt nergens op.
 10. Daar ben ik het ook mee eens, dat gaat echt ver, met de software die ik verkoop hoef ik al die prive info van klanten helemaal niet weten en wil ik ook niet weten, het enige wat ik hun vraag is een email adres en wachtwoord in te voeren zodat ze bij de software kunnen komen om die te downloaden.
 11. Kopers kunnen betalen met cryptocurrency, prepaid kaarten, of andere betaalmiddelen maar ik accepteer ook banken voor mensen die niet anoniem willen betalen. Geen idee of mijn omzet hoger dan 100.000 zal worden, is er dan verschil?
 12. Wat ik eerst begreep is dat je alleen btw van het land van de koper gebruikt als je koper een ondernemer/bedrijf is, ik probeer het nog allemaal te begrijpen en heb al zoveel gelezen. Maar voor zover ik nu weet moet ik: 1. MOSS regeling aanvragen 2. Mijn webshop automatiseren dat ik de btw/vat per land krijg van de koper en hun die ook betalen. Ik geef mijn kopers ook de optie om anoniem te betalen dus zonder dat ik hun naam, adresgegevens opvraag, hoe zit het hierbij?
 13. Ja ik kom boven de 10.000 grens. En ik verkoop inderdaad alleen aan particulieren. En als ik aan een klant buiten de EU verkoop welke btw moet ik dan aanhouden? Ik ga me nu zeker verdiepen in marges en percentages. Is er geen manier om de Nederlandse btw te forceren voor elke klant? Dus gewoon voor elke klant 21%.
 14. Ik weet zelf al best wel wat al zeg ik het zelf, maar ik kan wel leuk die handboek gaan lezen en dan nog niet zeker zijn van mijn antwoorden totdat iemand anders ze bevestigt dus mocht iemand mijn vragen beantwoorden zou dat top zijn.
 15. Goedenavond, mijn naam is Jay. Ik ben op deze forum terechtgekomen na heel wat zoeken en niks kunnen vinden dus hoop ik dat ik wel hier antwoord krijg. Ik ben sinds kort bezig met mijn eenmanszaak die zich focust op het verkopen van software, dit gaat geheel online, er is dan ook niks fysieks. Nu ben ik er vandaag achter gekomen dat ik de btw van het land van de koper moet aanhouden, dit is geen probleem. Nu heb ik een aantal vragen: 1. Moet ik me ook aanmelden voor de MOSS regeling en moet ik dan de belastingen aan Nederland betalen? 2. Alle btw van binnen en buitenland zoals elk kwartaal gewoon opgeven zoals normaal, maar dus met de buitenlandse cijfertjes meegeteld? 3. Laten we zeggen ik verkoop iets van €1000 euro aan iemand in Duitsland en heb dat nu op mijn zakelijke rekening dan keer ik mijzelf 81% uit en laat ik 19% (Duitse btw) op mijn zakelijke rekening om aan het einde van het kwartaal de belasting te betalen, hoort dat zo? Alvast super bedankt 🙂
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept